22/08/99


Els primers americans van ser australians

dietari Un crani arraconat durant més de 20 anys i les pintures rupestres de Serra da Capivara, al Brasil, poden capgirar les teories actuals sobre el poblament d'Amèrica.
El crani, batejat amb el nom de Luzia i que ha resultat ser, amb 12.000 anys, el més antic d'Amèrica, no presenta trets mongoloides com fa la població índia, sinó negroides. Concretament, els propis dels aborígens australians i melanesis. Les pintures del Brasil, per altra banda, presenten homes caçant armadillos gegants, uns animals que van desaparèixer abans de la darrera glaciació.
La conjunció dels dos fets porta a una conclusió clara: Amèrica va ser poblada abans de la darrera glaciació i ho va ser per homes procedents d'Austràlia i Melanèsia.
Els indis actuals van arribar més tard i la seva convivència amb les pobladors anteriors, tal com queda reflectit a les pintures de Serra da Capivara, va ser tan pacífica i harmoniosa com la que van patir al seu torn a mans dels colons europeus. Van exterminar els pobladors anteriors que només van poder sobreviure, arraconats i oblidats, al sud del continent, a l'anomenada Tierra del Fuego.
Una tercera prova per reblar el clau ve donada per unes pintures rupestres trobades a Kimberley, Austràlia, on es poden veure un vaixell de proa alta, ideals per a les travesses oceàniques. La seva antiguitat oscil·la entres els 17.000 i els 50.000 anys.


Creat el 04/09/99

home

This page hosted by
Get your own Free Home Page