15/10/99


Els simis venen de l'Àsia

dietari L'origen dels antropoides podria ser Àsia i no Àfrica com pensàvem fins ara . El fet que posa en perill la teoria tradicional ha estat la trobada a Myammar, per part d'un equip francobirmà dirigit per Jean Jacques Jaeger de la restes (dents i fragments de mandíbula) d'un antic mico que ha estat batejat amb el nom de Bahinia pondaugensis.
El Bahinia, un petit mico arborícola i insectívor de 400 grams ha resultat tenir una antiguitat de 40 milions d'anys i està per tant força acostat al moment en que es va produir la divisió entre els antropoides (mones, simis i humans) i els prosimis (lemurs, tarsers i loris).
El nostre amic no és l'únic mico primitiu trobat al continent asiàtic. L'equip que ens ocupa va descobrir al mateix jaciment un mandíbula inferior completa d'Amphipithecus, un antropoide que tot i ésser contemporani del Bahinia té un aspecte molt més avançat. Si a aquestes troballes afegim les que s'estan produint a d'altres jaciments asiàtics, tenim que el període comprés entre fa 49 i 33 milions d'anys, va deixar un registre fòssil prou complet i ampli com per donar suport a la nova teoria.
El Bahinia ha esta inclòs a la mateixa família que l' Eosimias, un altre antropoide, en aquest cas amb un aspecte més primitiu, que també va viure durant l'eocè i amb el qual compartia una gran semblança de les dents que ha portat els científics a incloure'ls tots dos a la mateixa família.
Una altra conclusió d'aquests darrers descobriments sembla apuntar cap al fet que l'origen dels antropoides és molt anterior al que fins ara pensàvem, les seves arrels podrien recular fins fa 55 milions d'anys, a les darreries del Paleocé.


Creat el 03/11/99

home

This page hosted by
Get your own Free Home Page