RESULTAT HG-MATIC TOURING 2002

4-TIMMARSRACE NR 1 02-04-21

Årets första race. 17 bilar på startlinjen och 23 anmälda till serien. Humöret på topp och en hel del nyheter i både bil och tävlingsform. Nya teamet Alfa Racing var på plats med en mycket fräsch GTV. Kambo Opel med nya namnet LSL kom med 16V GSI motor under huven. Team Jägermeister hade försett BMWn med femväxlat och helgjuten plastfront som hade vissa drag av just BMW.... Steam Team hade försäkrat sig om att inte försvinna i dimman genom att måla BMWn i en mindre diskret grodan Kermit-grön kulör. På griden saknades Team KLR som fick kardanhaveri under lördagens träning. Inte heller Hallandsgolfen dök upp

Nytt för i år är att bensinen vägs i dunkar inför varje tävling. Allt för att göra racen så rättvisa som möjligt. Förhoppningsvis skall diskussionerna om fusk med bränsle snart vara historia. Ännu hårdare kontroll om huruvida bränslesystemet verkligen är tomt inför tävlingen kommer.

Banan var väl uppvärmd av DFDS kojorna som var först ut denna gång. Solen gjorde också sitt bästa och det smått klassiska Anderstorpsregnet uteblev helt denna dag. I god HT2 stil drog fältet iväg utan några större sammanstötningar. Kvar i depån stod den grå Granström BMW´n med skuren bränslepump. Efter byte av denna for dock bilen iväg i en blixtrande fart med varvtider som få andra team kunde matcha. Granström stod också för dagens snabbaste varv. Noteras kan att bilen var försedd med sprillans nya Yokohama, vilka tycktes fungera bra..

En och annan incident kan noteras. Bl a försvann den nyrenoverade B.A.R.T Mantan i ett enormt dammoln i södra kurvan. Förklaringen var av det något ovanligare slaget - rattstången gick av - teamchef Hasse G hyste dock ett visst tvivel om detta var orsaken eller resultatet av avåkningen som istället orsakats av den mänskliga faktorn. Hur som helst fick ARC en förklaring till varför det går åt så mycket LECA kulor ur uppbromsningszonerna. De försvinner till Hyltebruk inuti den svarta Mantan.

B.A.R.T hur man lätt samlar upp en näve Leca kulor ur Mantan efter ett race.

Tät racing präglade som vanligt racet, inga våldsamma sammanstötning även om lite plåtgnissel förekom. Tyvärr svartflaggades Alfa Racing i slutet av loppet och uteslöts därmed ur tävlingen. Orsaken till svartflaggen var för hög ljudnivå, något som de flesta runt banan nog misstänkte, vackert men otillåtet.

Alfa racings GTV lastades alltför tidigt denna gång.

Tyvärr valde domaren att utesluta bilen ur tävlingen istället för att som brukligt svartflagga och släppa ut bilen på banan igen om teamet lyckats åtgärda. En annan som inte tog målpoäng var Scuderia som stannade med bränsleslut (?) mitt framför depån på näst sista varvet.

Längsta strået denna gång drog Jägermeister som därmed tar med sig äran och hatten hem under veckorna fram till Gelleråsen. Tvåa blev Red Sun racing som med jämn fin körning och depåtaktik i värsta Ross Brawn-stil sållar sig till de segertörstigas gäng. Trea blev Viktor Racing som citat: "motvilligt och högst tillfälligt" lämnade över hatten i samband med prisutdelningen.

 

4-TIMMARSRACE NR 2 2002-05-26

Så var det dax att för första gången i HT2 seriens historia (rätta mig om jag har fel...) att tävla på en obekant bana långt ifrån den gamla trygga Anderstorp. Frågetecknen var många. Skulle bilar och förare kunna ställa om efter alla varv runt Scandinavian Raceway?

13 bilar kom till Gelleråsen där regnet gjort asfalten blöt inför träningen som kördes gemensamt med BMC-kojorna. Solen och kojorna, som körde först, hjälptes dock åt att torka upp banan som var snustorr då det var dax för HT2 bilarna. 

När starten gick var det många långa halsar som sträcktes för att se huruvida det skulle bli startkrasch i startsvängen. Noll utdelning för plåtgamarna... På sedvanligt gentlemannavis lämnades utrymme mellan plåten på respektive bil. Att färgen bytte bil spelar ju mindre roll... Trångt men juste alltså. Scuderia visade direkt var skåpet skulle stå denna gång. (Efter viss tjuvträning tillsammans med Alfa-klubben enligt envisa rykten dock.) Den gröna Alfan gled igenom fältet som en avlöning genom bankkontot. Dock protesterade Alfa Racing och KLR genom att köra lika fort under ett antal varv vilket gav oss på läktaren ett stycke vacker close racing.

Det verkade inte vara någon BMW-dag då Granströms Blå (inte grå) tappade kopplingen efter blott 17 varv och Jägermeisters Orange tappade bakhjulet en stund senare. Kvar att försvara de Bayerska färgerna var således RB Racings röda som nöjde sig med lite plöjning under träningen och därefter såg ut att ha ett någorlunda trevligt race.

Den svarte riddaren gick något ojämnt, då avsaknaden av catchtank menligt inverkade på tempot när bränslenivån sjönk. Teamet meddelar dock att det inte alls var den mänskliga faktorn som gjorde Mantan till plog i LECA kulorna under förra racet. Rattstången gick av under inbromsning till södra kurvan på Anderstorp. Tänk att göra samma sak efter rakan på Gelleråsen....huga!

Tretton bilar på starlinjen kändes lite tomt och när även Wahlbeck och Wijkson försvann med trasiga bilar var det allt annat än trångt på banan. Riktigt gott om plats var det vid Pace-car varv när tankdepån istället var sprängfylld med bilar. 

Det blev som många förutspått ett bränslerace. KLR valde att spara bensin under många varv och tappade således tre varv till ledarbilen. Viktor 1 kivades med Scuderia om ledningen under stor del av loppet men torkade ut tre varv från mål. Med nöd och näppe tog sig den lilla gula runt de sista varven och tog således målflagg, dock så långsamt att domaren övervägde att diskvalificera teamet. Dock hade inget direkt regelbrott begåtts och bilen bedömdes inte ha utgjort någon fara för övriga tävlande. Händelsen kommer dock troligtvis att medföra en regeländring där alltför långsamma bilar svartflaggas. Mer om detta från tävlingsledningen framöver.

Scuderia som så hårt gav sig in i hattstriden såg inte alls ut att lida av den bränslebrist som fällde teamet under slutvarven i Anderstorp. Istället kunde man vinna både tävlingen och hattomvårdnaden till nästa race. När Viktor 1 tappade orken övertog Red Sun Racing andraplatsen som också förde upp teamet i serieledning. Grattis Red Sun! Trea blev KLR före Viktor 1.

Det gemensamma omdömet efter racet var att det definitivt var värt resan till Karlskoga. Nya banor ställer helt andra krav på bilar och förare. Definitivt ett stort steg i rätt riktning för Sveriges Roligaste Racingserie!!!

 Resultatlista

1