AHAC Legion of Merit Champion (++)
Arabialainen täysverinen, tamma
Mustanruunikko, 150cm
Synt. 1.9.06, 15-vuotias
Täyttää 4v 1.1.07
Kasv. & om.: Farr Arabians
Koulutustaso: HeA, park
Rek.nro: VH-24396
Stats in English

6 sijoitusta koulussa - 15p KRJ

Kisatulokset & näyttelytulokset


Pitkällisen pohdinnan jälkeen päätin astuttaa huipputammani Farr Nakhatin vielä kerran, vaikka tammalla alkoikin olla ikää 17 vuotta. Isäoriin valinta oli pitkällinen prosessi, mutta valitsin oman tallin Enedfala's Elixirin, sillä Nakhat oli tehnyt jo kaksi hienoa varsaa kahdesta muusta saman isälinjan oriista.
Syyskuun ensimmäisenä päivänä aamuyöllä hieman neljän jälkeen musta tammavarsa otti ensimmäiset askeleensa ja sai nimen Elektrikk. Iloinen ja utelias tammavarsa sai työntekijöiden keskuudessa pikaisesti lempinimen Tiukunen.
Emä opetti Tiukusen pärjäämään enemmän omillaan, kuin hakeutumaan muiden hevosten pariin. Laumajärjestyksessä se on keskikastia; pelkkä hampaiden näyttäminen saa muutamat antamaan tietä, mutta tamma joutuu itsekin välillä väistymään.

Luonteeltaan Tiukunen on vähän emäänsä räväkämpi tapaus. Se on vahvasti leimaantunut pariin tallin työntekijään, mutta muita se testailee turhan usein – ja usein viekin 10-0. "Omaihmisiään" Tiukunen kunnioittaa ja niiden kanssa tekee hyvin mielellään yhteistyötä, esimerkiksi harjoituskehässä tai hoitaessa.

Tiukusella on nätit, joustavat liikkeet, joiden perusteella siitä on alettu koulimaan saddleseat-hevosta. Sen isoveli Charleston on KRJ-I palkittu ja isosisko Malakeh menestynyt hyvin sekä koulussa että English pleasuressa, joten kouluun ja todennäköisesti parkiin painotetaan.

Elektrikkin isä Enedfala's Elixir edustaa suvultaan vanhoja linjoja; sieltä löytyvät niin Olympos Campiglion kuin erittäin tunnettu Sunflower's al Sheik. Vaikka suku pursuileekin arvonimipalkittuja hevosia, Elixir on kisannut montaakin eri lajia ja menestynyt sekä saddleseatissä kuin koulussakin. Elixirin jälkeläiset ovat vielä melko nuoria, eivätkä ole näyttäneet täyttä potentiaaliaan.
Emä Farr Nakhat on, kuten aiemmin sanottu, paras koskaan omistamani arabitamma. Se on niin KTK-II, YLA2, KRJ-II kuin A-palkittu periyttäjäkin – siltä löytyy erinomaiset arvostelut niin rakenteestaan kuin suorituskyvystään. Nakhatin parhaiten pärjänneet jälkeläiset ovat nsh-ori KWB Cotton Eye (Champion, KTK-II, ARJ-II), ori KWB Charleston ox (KRJ-I) sekä tamma Farr Nasmat ox (Champion, KTK-II, WRJ-III).
Elektrikk jää emänsä viimeiseksi varsaksi ja tulevaisuudessa jatkaa linjaa yhdessä siskopuolensa Malakehin kanssa.

Enedfala's Elixir ox
KTK-II
Enedfala's Eretildo ox KTK-II, KRJ-II VIR MVA Ch Olympo's Campiglion ox
Rockie's Aleatha ox
VIR MVA Ch Ezmeralda ox KTK-I Kalliometsän Eldorado ox
Celine ox
Farr Nakhat ox
KTK-II, KRJ-II, YLA2, JPA-A
VIR MVA Ch KWB Sumuqan ox KTK-II, JPA-A Fire's Hope ox
G Roabalah al Sadik ox
VIR MVA Ch Mojave Queen ox KTK-III, JPA-A Shibab ox
Intizara ox

Jälkeläiset:
Ei jälkeläisiä, ei jalostuskäytössä.

Tekstit & layout © Heli K | Photos © Joanna Jonientz
FARR ELEKTRIKK ON VIRTUAALIHEVONEN | FARR ELEKTRIKK IS A SIM HORSE