KTK-II (76p), YLA2 (120p), KRJ-II (75p), JPA-A (93p)
Arabialainen täysiverinen, tamma
Vaaleneva kimo, 152cm
Synt. 24.6.2004, 20v
Täyttänyt 3v 1.9.04
Kasvattaja: Farr Arabians
Omistaja: Heli K
Koulutustaso: Ko VaA, re 120cm, me 100 cm
Rek.nro: VH-1928
Stats in English

16 sijoitusta koulussa - 42p KRJ
44 sijoitusta muissa lajeissa - 2p KERJ, 3p ERJ

Kisatulokset & näyttelytulokset

Nakhat on luonteeltaan melko erakkomainen, se ei kahinoi muiden hevosten kanssa, mutta eipä liiemmin kiinnitä niihin huomiotakaan. Tarhassa se on aina omissa oloissaan mutta tulee portille vastaan kun se haetaan sisälle. Taluttaessa se tulee aina kiltisti perässä, joskus jää jälkeen laahaamaan, mutta tulee jos narusta vähän nykäisee. Hoitaessa se seisoo rauhassa paikallaan, jalannostot ja kengityskin menevät ongelmitta.

Joku voisi luonnehtia Nakhatia jopa apaattiseksi, mutta siitä tuskin kuitenkaan on kyse. Vauhtia tammaan tulee nimittäin siinä vaiheessa kun sillä on varsa vierellään, oma pieni nyytti, jota suojella.

Tammikuussa 2005 Nakhat hyväksyttiin VRL:n Arabikantakirjaan II palkinnolle pistein 19+19+20+18=76. Kommentiksi se sai tuomareilta: "Hieno rotunsa edustaja, hyvä sukupuoli- & rotuleima." Upea suoritus tammalta!
Helmikuussa 2005 Nakhat oli mukana Yleislaatuarvostelussa ja palkittiin hienolla YLA2-palkinnolla pistein 120. Tulokseen ollaan erityisen tyytyväisiä eikä lähdetä kokeilemaan korotusta :)

Heinäkuussa 2005 Nakhat oli mukana KRJ:n Laatuarvostelussa ja tamma palkittiin II palkinnolla pistien 21+54=75. Tähän ollaan erittäin tyytyväisiä, eikä palkintoa lähdetä korottamaan. Samassa tilaisuudessa oli muuten mukana Nakhatin poika Charleston, joka hyväksyttiin I palkinnolle pyöreällä 100 pisteellä!

Marraskuussa 2005 Virtuaalinen Jälkeläisarvostelu aloitti toimintansa ja Nakhatkin oli ensimmäisessä tilaisuudessa mukana. Tamma sai A-palkinnon pistein 93, tarkemmin eriteltynä:
- Jälkeläiset :: 20p.
- Jälkeläisten kilpailumenestys :: 20p.
- Jälkeläisten muut saavutukset :: 25p.
- Jälkeläisten sivujen kokonaisuus :: 13p.
- Jälkeläisten rakenne :: 11p.
- Jälkeläisten suku :: 4p.
Tulokseen ollaan erittäin tyytyväisiä, etenkin kun Nakhatin isä Sumuqan sai samaisessa tilaisuudessa myös A-palkinnon ja Nakhatin esikoinen Cotton B-palkinnon. Toivotaan vain, että Nakhatin tyttäret jatkavat samaa linjaa :)

Toukokuussa 2006 Virtuaalinen Arabihevosyhdistys VAHY järjesti kasvattajien laatuarvostelun osana kisaviikkoaan ja Farr Arabiansia olivat edustamassa Farr Deggael, Adio ja Farr Nakhat. Kokonaisuuten talli sai jaetun ensimmäisen sijan ja Deggaelin arvostelut olivat seuraavat:
-Rakenne 8/10
-Suku 9/10
-Kisat 8/10
-Luonne 6/10
-Yleisvaikutelma 9/10
"
Ihan mukava ja kivan rakenteen omaava tamma. Pää ei kovin kaunis, ja kavioita mahdoton arvostella, mutta muuten tamman rakenne on hyvä. Suku on harvinaisempi, isä ja emä ovat molemmat upeita. Tamman painotus on myös periytynyt isän mukaan. Tamma on ratsupainotteinen ja sillä oli kisattu paljon koulua, esteitä sekä kenttää. Ehkä olisi selvemmin voinut jotain tiettyä niistä painottaa, mutta hyvä näinkin. Luonne hieman lyhyt, mutta mukava. Sivuilla on hieno ulkoasu, ja perustiedot ovat myös englanniksi. Hienoja jälkeläisiäkin tammalla oli."


VIR MVA Ch
KWB Sumuqan ox KTK-II, JPA-A
Fire's Hope ox Hope's Midday ox
Aamurusko's Love Amor ox
G Roabalah Al Sadik ox Simeon Sadik ox
Naphaara al Shawaa ox
VIR MVA Ch
Mojave Queen ox KTK-III, JPA-A
Shibab ox [evm] Seif al Din ox
Bint Bint Ablah ox
Intizara ox [evm] Khaldoon ox
Bint Iamar ox

Jälkeläiset:
01.11.04 o. KWB Cotton Eye, i: Eres Tú
11.12.04 o. KWB Charleston ox, i: Feelgood Lucjan ox
25.02.05 t. Farr Nasmat ox, i: Enedfala's Elegante ox
22.07.05 o. Farr Heatt, i: Energetic Ion
03.12.05 t. Farr Malakeh ox, i: Lameh Legend's Elegante ox
01.09.06 t. Farr Elektrikk ox, i: Enedfala's Elixir oxTekstit & layout © Heli K | Photo provided by Hardus
FARR NAKHAT ON VIRTUAALIHEVONEN | FARR NAKHAT IS A SIM HORSE