Carillon SWA

  Rotu ja virallinen nimi   trakehner, Carillon SWA (Hugo)
  Sukupuoli ja rek.nro   Ori, VH-xxxx
  Syntynyt ja ikä   10.04.2007, 0v. (muu ikääntyminen)
  Säkäkorkeus, väri ja merkit   kasvaa, musta, piirto, sukat mtj&mej
  Koulutustaso   Koulutus kesken
  Kasvattaja   Kingsvalley, Silent
  Omistaja   Flyinvalley Stables, Heidie, Englanti
  Saavutukset   -


KUVIEN © Heidie


     


Carillon SWA, tutuimmin vain Hugo, on tallimme oikea remuaja. Se ei ole tullut tippaakaan isäänsä Chapassioniin hyvä käytöksisen luonteensa puolesta ainakaan, ja osaa kyllä kujeilullaan ja sähläyksellään koetella jokaisen hermoja. Tästä hulivili luonteestaan huolimatta Hugo on kuitenkin niin rakastettava persoona ja on jo polkenut tiensä ainakin omistajan sydämeen pysyvästi suloudellaan ja myös häikäisevän komealla ulkonäöllään. Jos ei luonteeltaan, niin ainakin juuri ulkonäöltään Hugo muistuttaa kovasti isäänsä. Oripoika on sopusuhtainen, lihaksikas ja ryhdikäs hevonen ja taitaa tietää ulkoisen viehätysvoimansa itsekin. Se nimittäin osaa ottaa yleisönsä ja mielellään pörhistelee ja tanssahtelee vielä vähän enemmän näyttääkseen juuri niin upealta kun hän itsensäkin mielestä on.
Hugo tulee yllättävän hyvin toimeen muiden orien kanssa omasta machoilusta huolimatta. Se tietää, ettei se tallin konkareita voisi mennä haastamaan ja pitää mielellään välit puhtaina näiden kanssa. Jostain syystä myös vanhemmat oriit hyväksyvät Hugon läsnäolon, joka tietenkin tarjoaa aina välillä omat valtuudet pistää showta pystyyn ilman muiden herrojen vihaisia komennuksia.
Hoitaessa Hugo on pidettävä poikkeuksetta kiinni kaikkien toimenpiteiden aikana, sillä se ei pysy paikoillaa sitten millään. Se on jatkuvasti kiinnostunut kaikesta ympärillä tapahtuvasta, mitä sitten ikinä se onkin. Harjauksen aikana kannattaa pelastaa harjapakki täysituholta, sillä mikäs sen mukavampaa kuin heittää koko loota ylösalaisin ja mutustella muutamaa maukasta pölyharjaa ajan kuluksi. Riimunnarut joita Hugolla käytettään, ovat kaikki nahkaisia sillä saimme jo varhain huomata ettei normaalit nayloniset riimunnarut kovin kauan kestä tämän mutustelijan käsittelyä.
Ratsastuskoulutusta olemme vasta muutaman ikävuoden päästä aloittelemassa, mutta mitä irtohypyytyksestä olemme saaneet päätellä on ori poika täysi kopio hyppytekniikaltaan, kuin isänsä Chapassio. Myös emänsä Moviestarin hyvät ominaisuudet näkyvät hevosessa, joten tulevaisuus näyttää hyvinkin lupaavalta tämän oriin kohdalla. Irtohypyksessä ori oli innokas ja yhteityöhaluinen kaveri. Sillä on myös elastiset ja eteenpäin pyrkiväiset liikkeet, joista ravista ja laukasta kummastakin löytyy selkeä liitovaihe. Ori kulkee tahdikkaasti niin käynnissä, kuin muissakin askellajeissa ja on hyvä käsitellä ja nopea oppimaan. Tämän oriin kanssa pyritään esteratsastuksessa vähintään yhtä pitkälle, kuin vanhempansa ovat saavuttaneet ja emmeköhän sinne asti pääsekin!


SUKUTAULU

i. Chapassio
trak, 172cm, VJA-B, VIR MVA Ch

ii. Impression Selda (evm)
trak, 168,5cm, KTK II saksa
iii. Selfdemaster RE (evm)
iie. Inantra Selda (evm)
ie. Chantana ZE (evm)
trak, 170,2cm
iei. Chantos ZE (evm)
iee. Rosen rose't (evm)
e. Moviestar v.d. Poetswoor
trak, 164cm

ei. Mercie v.d. Poetswoor (evm)
trak, 169,1cm, KTK III ranska
eii. Mercurie v.d. Poetswoor (evm)
eie. Balladie v.d. Poetswoor (evm)
ee. Yanite (evm)
trak, 165cm
eei. Yarrow (evm)
eee. Lite Magnetic (evm)


SUKUSELVITYSTÄ
Carillon SWA polveutuu Flyinvalleyn hienosta kantaoriista Chapassio. Chapassio on saksalainen tuonti, joka saavutti elämänsä aikana lähes kaiken. Se on ollut esteratsastuksessa voittamaton ja nousi nopeasti GP ja World Cup tasolle. Ori on kisannut elämänsä aikana ruhtinaalisen paljon ja koko uran se kruunasi saadessaan VIR MVA Ch -arvonimen hartioilleen. Se on myös palkittu neljän ensimmäisen jälkeläisensä perusteella VJA:n laatuarvostelussa B -palkinolle.
Carillon SWA:n emä on kaunis hyppyhevonen Moviestar v.d. Poetswoor Kingsvalleyn puoliverisiittolasta. Upea tamma on kilpaillut menestyksekkäästi myös 160cm tasolla ja ansainnut menestystä häikäisevillä suorituksillaan useiden kymmenien sijoitusten verran.
Täysin hyppysuvusta tuleva Carillon SWA nähdään estekentillä heti kun ikää riittää ja tästä nousemme niin pitkälle kun rahkeita oriilta löytyy.


JÄLKELÄISET

-


KILPAILUKALENTERI
(Vain voitot ja sijoitukset)
Kerroin: 0-0-0-0-0-0

-


NÄYTTELYT
-


MUITA TILAISUUKSIA
-


ARVOSTELUJA

-

 


Kuvien: T&L, Stall FP, Roshoeve, Pihla, Derek Dammann, Dinmore Manor Stud, Zuchthof Mansie, Holme Trakehners ja Klosterhof Medingen (Thank you!)
Kaikki sivuilla esiintyvät tekstit: Heidie
Sivujen ulkoasu ja sen suunnittelu: Heidie (kiitos pohjasta Destrylle)