etusivu  *   hevoset  *   toiminta  *   kontakti

trakehner-o. SONNENTANZ HRW, aka "Nick"
synt. 18.04.2008,   v. (YIL)
ruunikko, 169cm, VH-42869
ko helppo C - re 120cm, estepainotteinen
kasv. & om. Siiri K. / HR WB's

Aloittaa kilpauransa hieman ikäännyttyään. Sitä ennen vietetään vielä varsapäiviä ja opetellaan rauhassa esteratsun alkeita.


© Matchmaker Equine Services & Gerd Sosath


Sonnentanz HRW on (kuten nimen kasvattajaliitteestäkin voi jo arvailla) tallin oma kasvattilapsi, joka oli ihan suunniteltu tapaus. Oikeastaan Sonnentanzin hankintaan oli kaksikin syytä; tarkoitus oli teettää Mini -tammallemme ensimmäinen varsa ennen kisauran aloittamista sekä hankkia vielä ainakin yksi jälkeläinen upeasta Sonnenmayeristä - josta minulla tosin jo oli yksi ori ennestään, Imagine FLY, mutta kun tämä yksilö oli jo eläköitymässä esteradoilta, uusi paikkaus oli tarpeen. Tästä saatiikin sitten tuloksena onneksemme uusi orivarsa, joka päätettiin jättää kotiin.

Luonteeltaan Sonnentanz HRW, alias "Nick", ei yllätyksellisesti olekaan samaa linjaa kuin isäorinsa ja muutama sisarpuolensa; saimme yllättyä hyvinkin positiivisesti heti varsan ensimmäisien vuosien aikana, sillä se ei käytökseltään muistuttanut lainkaan isäorinsa vaikeaa ja kovapäistä luonnetta, vaan ennemminkin nuorikko oli tullut emäänsä. Nick on selväpäinen ja järkevä hevonen, jolle ovat arvot selvät eikä se lähde sen kummemmin kurkottelemaan omaa asemaansa edemmäs. Ori tietää rajansa ja osaa käyttäytyä niiden mukaisesti; kaikin puolin herra on siis mitä mukavin persoona.

Hoitaessa Nick käyttäytyy hyvin: herrasmiesmäisesti ja rauhallisesti. Tältä kaverilta ei onneksi tarvitse odottaa mitään suurempia aivoituksia, vaan ori pysyy esimerkiksi nätisti karsinassaan vaikka ovi vähän raollaan olisikin, eikä se muutenkaan viitsi hermostua mistään, mikä vähänkin kalskahtaa normaalilta. Kaikki uusi tosin saa herran vähän varpailleen ja se, mikä ei aivan arkirutiineihin kuulu - hyvänä esimerkkinä vaikkapa klippaus - ei ole Nickille niin itsestäänselvää. Ori katsoo vähän varauksella kaikkea sille vähän oudompaa, mutta tutun hoitajan kanssa Nick kyllä suostuu mitä erilaisempiin toimenpiteisiin. Jos sen ja hoitajan suhde on hyvällä pohjalla, ei juuri mistään pitäisi tulla suurta päänvaivaa Nickin kanssa.

Taluttaessa ori kulkee ihan siivosti hoitajansa perässä, joskin se ei aivan kaikkialle suostu menemään, mikäli hoitaja ei ole täysin tuttu ja osaa rohkaista Nickiä tarpeeksi. Se on melkoinen arkajalka sille päälle sattuessaan, mutta näin yleisesti katsottuna ori käyttäytyy narun päässä ihan hyvin. Suuretkaan ihmismassat ja hälinä eivät saa sitä pois tolaltaan, kunhan tuttu henkilö on vierellä.

Ratsastaessa Nick on valpas, mutta myös hyvin ennakoiva. Se on oikeastaan äärimmäisen herkkä, eikä ratsastajan suurin piirtein tarvitse kuin ajatella jotakin, niin ori on jo puoliksi suorittamassa pyydettyä tehtävää. Nick on kuuliainen ja eteenpäinpyrkivä, mutta välillä sen vauhdin säätelyssä voisi olla parantamisen varaa - suusta kiskomista se ei missään vaiheessa siedä, joten lähinnä se tulisi tehdä painon avulla. Niille avuille se onkin paljon herkempi kuin ohjastuntumalle, joten se osa tulisi olla ratsastajalla varsin hyvin hallussa mikäli pyrkii saamaan Nickistäkin jotakin irti. Ori toimii kuitenkin oikeanlaisen ratsastajan alla hyvin, niin koulupuolella kuin esteilläkin. Kouluratsun ominaisuuksiahan Nickillä on ainakin herkkyydensä ja liikkeidensä puolesta, mutta enemmän nuo rataesteet tuntuvat olevan orin leipälaji: sanoohan sen jo sukukin. Suuremmatkin esteet ylittyvät varman ratsastajan kanssa, mutta Nick tarvitsee kuitenkin aika paljon rohkaisua jotta yli mentäisiin, joten jännittävä ja hermostunut ratsastaja ei ole aivan nappivalinta Nickin pilotiksi.  i. Sonnenmayer   ii. Sonnenhunt   iii. Huntler
  iie. Sonnendam
  ie. Mildmayer   iei. Wildmayer
  iee. Milda
  e. Tanzeltein   ei. Waltztänzer   eii. Barock
  eie. Hymnia
  ee. Schwalbe   eei. Ravel
  eee. Rastenburg


Jälkeläiset

01: trakehner-o. nimi, s. 00.00.0000, e. nimi


Kilpakalenteri (vain voitot ja sijoitukset)

ERJ-esteratsastus - yht. 3 kpl.
24.05.2008 lk. 90cm, ROWDY, sija 5/41
24.05.2008 lk. 90cm, ROWDY (2), sija 4/41
30.05.2008 lk. 80cm, Maple's Stable, sija 4/40
Layout © Siiri K.  *   Koristekuvat © Jacques Toffi