5.- LA INAUGURACIÓ DE TELEVISIÓN ESPAÑOLA .-
5.1.-
Lacte dinauguració.-
5.2.- Els inicis de Televisión Española.-
Moment de la inauguració de TVE
La data arriba i el 28 doctubre de 1956 neix de forma oficial Televisión Española. Lesforç realitzat per Guijarro, Maroto, Codina, Sterling i un llarga sèrie de noms per fi es veu complert amb aquesta inauguració que suposarà la fi de les emissions experimentals i donarà sortida a una televisió regular i a la futura successora de la radio parlant de mitjans de comunicació de masses. Així és com neix Television Española, al mateix lloc on Guijarro shavia encarregat de portar el Fonovision i on en teoria shavia de muntar una estació dFM.
Repassem breument els continguts de lacte, protocol·lari però important històricament. Els discursos institucionals van ser dAlonso, Suevos i del ministre Arias Salgado, després es va combinar material filmat amb misses, emissions dels tan coneguts NODO, reportatges, actuacions de Cors i Danses de la Secció Femenina, lactuació de la cantant Mona Bell i finalment lhimne nacional espanyol i banderes dEspanya que tanquen lemissió i mostren la futura orientació del mitjà controlat pel Règim-, tot seguit per latenta mirada del general Franco que seguia lesdeveniment a través dun televisor instal·lat a El Pardo.
5.2.- Els inicis de Televisión Española.-
Daquesta manera sinicien les emissions regulars amb un abast de 70 quilòmetres de radi i realitzades per un planter de 50 persones. A partir daquí trobaríem ja un munt de nous programes, nous presentadors que es faran populars per les seves frases, imatges històriques del NODO, missatges nadalencs del General i un munt de records que segurament els nostres pares i avis recordaran molt millor que no pas els noms i fets apareguts al treball, però que mereixen el mateix reconeixement o potser més- que els que vingueren després.
Alvárez i Valenzuela, presentadors que comencen a ser coneguts
Durant aquests primers anys tot es va fer en directe ja que no es disposava de mitjans tècnics que facilitessin lenregistrament i la seva posterior emissió. Els primers presentadors comencen ja a ser rostres coneguts entre els telespectadors espanyols, que ja comencen a ser fidels al que esdevindrà mitjà de comunicació de masses.
Estudis Miramar a Barcelona
El xalet es quedava petit i es volia ampliar les emissions, és per això que lany 1959 sinaugurarà el centre de Miramar, uns estudis a Barcelona que compaginaven emissió amb els del Passeig de lHavana, arribant així la televisió a la ciutat comtal.