orit astutukset yleistä
tammat kisailut ikääntyminen
kasvatit astutusinfo copyright
etusivu     ...      maili     ...      viekkunen

© Hovin Ratsutila UUDET SIVUT : : täällä

Gamedat Graniit MG ox

3 x JS

koko nimi: Gamedat Graniit MG ox
lempinimiä: Kami
rotu: Arabialainen täysiverinen
sukupuoli: Ori
syntynyt: 1.11.2002 (ikääntyminen)
ikä: 11 vuotta
rek nro: --
säkäkorkeus: 154 cm
väri ja merkit: ruunikonkimo
koulutus: VaA re 70 cm me 50 cm matka 30 km
kasvattaja, ex-om: Pia, Moongate
omistaja: Kottaraisen
asuintalli: Kottaraisen
Sukutaulu

i. VIR MVA Ch Kuusimetsä's Snowboy ox (kuollut) ii. Ghubbat Al-Omar ox iii. ??
iie. ??
ie. Snowball ox iei. ??
iee. ??
e. M.G. Let Me Come ox ei. VIR MVA Ch Downhill's Unicorn ox eii. Downhill's Fantasy ox
eie. Downhill's Angel ox
ee. Kheista ox eei. Komet ox
eee. Saceour ox

Kamin suku on näyttelypuolelta kovin vaisua, mutta luonteeltaan hyvää, helppokäsittelyistä ja osaavaa. Onhan Kamilla kuitenkin mahtava isä, hyvillä palkinnoilla palkittu VIR MVA Ch Kuusimetsä's Snowboy ox. Myös muutama muu Ch tai VIR MVA-arvonimen saanut hevonen löytyy Kamin suvusta.

© Hovin Ratsutila

Kuulumisia

Kami on nyt jo sijoittunutkin muutamissa kisoissa ihan hyvin, mikä on tältä veltolta hienohelmalta jo melkoinen suoritus :) Kunhan sijoituksia ja voittojakin mielelläänkerääntyy enemmän, aletaan katsella KRJn laatuarvosteluja..

© Hovin Ratsutila

Kamista

Luonteeltaan Kami on erittäin persoonallinen ja ihana. Kami ei kaihda suurtakaan ihmisjoukkoa ja salamavalojen välkkeessä ja tyttöjen pyörtyillessä sen jalkoihin polle on aivan innoissaan ja kuin kotonaan. Valitettavasti tämä saattaa usein nousta pollen välillä todella pieneen päähän ja siinä on jo kestämistä. Kami hirnuu kuin viimeistä päivää ja on niin ollakseen, että.. Tallustelee kuin mikäkin kuningas, nostaa häntänsä ja päänsä korkealle ja astuu komeasti alleen. Voi, kun se liikkuisi joksus niin kisoissakin.. :) Kami on todellakin suuri persoona. Joskus se alkaa ihmetellä että miksikäs minä olen juuri täällä, tahdon olla tuolla! Ja sitten mennään. Ei mitään väliä, oliko kesken muuten hyvin sujunut kouluohjelma tai näyttely parhaimmillaan.. Sinne vaan mennään!

Muiden hevosten seurassa Kami saattaa aluksi olla arka, mutta pian sen diiva-vaistot jälleen heräävät. Jos oria tarpeeksi pitkään hermostutetaan suurella väkijoukolla ja ilkeillä isoilla hevosilla, pienikokoinen Kami menee ihan sekaisin ja saattaa ruveta hädässään potkiskelemaan. Mutta taas joskus iskee alkukantainen Kami ja se on sitten menoa. Sillä hetkellä en tahtoisi edes pahimman viholliseni olevan Kamin selässä.. Onneksi tämä luolaorhi-Kami ei esiinny kovin useasti, kunhan hevonen vain pidetään poissa hälinästä. Kami muutamaan sanaan tiivistettynä: maailman ihanin ja värikkäin persoona, jota tulen aina rakastamaan.

Hoitaessa Kami on joko harvinaisen hiljaa ja välinpitämätön (nautiskelee) tai sitten hullu kuin pullosta tullu. Se saattaa heilutella päätään ja hirnua hullun lailla ilman mitään syytä. Tai sitten aloittaa takapuolenjärsimisoperaation juuri silloin kun olet kaivamassa kiveä pois sen kaviosta. Mutta muistakaa rakkaat ihmiset, kaikki, mitä Kami tekee, se tekee silkasta rakkaudesta. Maailman ihanin hevonen♥

Ratsastettaessa Kami on kuuliainen ja pehmeä, ei paina kuolaimelle tai koeta karata käsistä, paitsi jos sattuu iskemään Maailmanvalloitus päivä. Tämä tarkoitta sitä, että "OI! Minä tahdon tuonne!" ja sitten mennään. Tai sitten vuorossa voi olla mörköpäivä, jolloin ei voida astua askeltakaan ilman muutamaa "mörköpukkia" (toisin sanoen ilopukkia, jotka on Kamin mielestä ovelasti naamioitu mörköpukeiksi) Älkää kuitenkaan saako aivan väärää käsitystä tästä maailman ihanimmasta hevosesta! Mörköpäivät ja Maailmanvalloituspäivät harvenevat suuresti kun tutustut Kamiin paremmin ja sillä ei ole enää mitään uutta sinun säikäyttelemiseksesi. Tavallisesti Kami kulkee kauniisti kaula kaarella tukien oikein mukavasti kuolaimeen ja kuunnellen jokaista pientäkin apuasi. Tätäkin voisi kutsua maailmanvalloitukseksi, valloitamme vain maailmanluokkien koulukentät, emme Kamin omia osavaltioita :)

Esteet eivät oikein toimi, Kamin jalatkaan eivät (arabeille hyvin tavanomaisesti) jaksa kovinkaan pitkään hypähdellä esteitä. Kun taas koulussa Kami on useimpien arabien tapaan erittäin hyvä. Tulette kuulemaan meistä vielä..!! xD

Olen aina tahtonut arabin ja silloin joskus kun Kamin ostin, ihastuin siihen ihan heti. Sen uskomaton persoona ja kauniit liikkeet samassa hevosessa eivät voi olla oikeastaan mitään muuta kuin unta. Onneksi Kami on totta :) Aion pitää Kamin niin pitkään kuin vain voin. Se on minulle yksi rakkaimmista hevosistani ja sitä en todellakaan laske ihan kenen tahansa käsiin.. :) Tarkoituksena olisi tietysti saada Kamille muutama mukava pieni jälkeläinen ja suurta julkisuutta niin koulu- kuin näyttelyareenoillakin. Toivotaan että onnistumme tavoitteessamme :)

Jälkeläiset

o. Mäntymetsän Granat ox (e. Gilda ox) om. ??
t. S.S Cheyenne Elenya ox (e. Cielon Mona Lisa ox) om. ??

© Hovin Ratsutila

Kisatuloksia

9.6.2003, Dollar's Farm, KRJ, VaB .. 14/30
13.6.2003, Hopeaniemi, KRJ, HeA .. 19/64
23.6.2003, Vaalea Kuiskaus, Matka, 25 km .. 2/15
3.8.2003, Amal Arabians, Matka, 25 km .. 7/17
29.8.2003, SFM Arabs, KRJ, Va A .. 12/30
9.9.2003, El' Catoile, NJ .. 11/14 -> JS
31.8.2003, Valmennustalli Equestriad, KRJ, Va A .. 4/30
11.9.2003, Hevoslaakso, KRJ, Va A .. 22/25
13.9.2003, Islanninhevostalli Lettir, KRJ, Grand Prix .. 14/18
30.8.2003, Neblina Stud, NJ, ox-o .. 6/8 -> JS
16.9.2003, YT Tuulimäki, NJ, ox-o .. 7/10 -> JS
27.9.2003, Carach Angren Welsh Ponies, KRJ, Prix St. Georges .. 11/29

Kamin kuvat © Hovin Ratsutila