orit astutukset yleistä
tammat kisailut ikääntyminen
kasvatit astutusinfo copyright
etusivu     ...      maili     ...      viekkunen

© maiju Koivulan Pikku-Syrelli

JS

koko nimi: Koivulan Pikku-Syrelli
lempinimiä: Syrelli, Syry
rotu: Suomenhevonen
sukupuoli: Tamma
syntynyt: 2.9.2002 (ikääntyminen)
ikä: 13 vuotta
rek nro: SHRt-370
säkäkorkeus: 154 cm
väri ja merkit: rautias
koulutus: ko vaA re 90 me 70
ex-om: De Zolt
kasvattaja: Reeta, Kaamosmaa
omistaja: Kottaraisen
asuintalli: Kottaraisen
Sukutaulu

i. Metsätähden Syreeni ii. Ch Lähdelaitos [ktk III] iii. ??
iie. ??
ie. Fagerholman Rissa iei. Mieto
iee. Fagerholman Kaunokki
e. Koivulan Manteli ei. Kihin Hiski eii. Kihin Lauri
eie. Omena Kaneli
ee. Mantariini (kuollut) eei. Kaapo Poika
eee. Citroelle

Syrellin suku ei ole kovin palkittua, mutta ystävällistä ja lahjakasta. Kyllähän tuolta yksi kolmannella palkinnolla kantakirjattu hepo löytyy, mutta juuri muita näyttelymenestystä saaneita hevosia ei näy. Mutta kuka tahtoisi hevosen joka menestyy näyttelyissä, muttei esim. esteillä ja on kaikenlisäksi uskomattoman ärhäkkä, kiukkuinen ja kovasuinen..? Luonnekin merkitsee!

Kuulumisia

Vanha kunnon Syrelli alkaa olla jo mummon mitoissa. Nyt taidetaan viedä Syrellin viimeistä kisakautta ja sen jälkeen keskitytään ainoastaan siitosuraan. Ja joskus käydään näyttelyissä, jos mummo jaksaa :)

Syrellistä

Syrelli on mukava, ihmisystävällinen ja vilkas tamma, jonka kanssa ei voi tulla koskaan tylsää. Syrellistä löytyy pieniä orimaisia piirteitä, esimerkiksi sen suuri halu saada hiukan jekutella ratsastajia, tarhakavereita ja muita otollisia uhreja, jotka sattuvat Syrellin lähelle hieman väärään aikaan. Ei Syrelli suinkaan koskaan tekisi kenellekään mitään oikeasti pahaa, kunhan vain koettaa ystävällisesti piristää niin omaansa kuin toisenkin päivää pienellä iloisella jäynällä.

Ratsastettaessa Syrelli on ehdottomasti huippuluokkaa. Se on ns. monitoimisuokki, osaa kiitettävästi niin hypätä kuin tassutella koulua. Ratsastettaessa Syrellin huono puoli on sen vilkkaus. Aina ei jaksaisi keskittyä tylsiin koulukiemuroihin, haetaan hieman vipinää kinttuihimme! tuntuu Syrelli ajattelevan kun kiidetään täyttä laukkaa ympäri kenttää ja vaikka kuinka revit ohjista, tiivistät istuntaa ja koetat muutenkin hillitä innostuneen tamman menoa, tämä vain puuskuttaa onnesta soikeana eteenpäin. Yksi hyvä puoli Syrellinkin hepuleissa on, vaikka kuinka se innostuisi, ei se koskaan ole vielä pukittanut, kunhan vain juoksee -ja lujaa.

Kun Syrelliä hoitaa oikein keskittyneesti, voi huomata kuinka se rauhoittuu ja antautuu täysin armoillesi. Syrelli nauttii täysin siemauksin kaikenlaisesta paijauksesta ja muusta hoitamisesta, eikä koskaan voisi luistaa mistään tilanteesta, missä joku pieni, ihana ja suloinen ihminen tulee rapsuttelemaan sitä korvan takaa. Herttaista! Syrelli ei kiukuttele kavioita nostaessa tai edes yritä näykkiä silloinkaan, kun sitä harjataan mahan alta. Ilmeisesti tamma nauttii niin syvästi ettei edes tajua :)

Nuorehko Syrelli kiinnitti heti katseeni, kaunis ja vilkas tamma, joka oikein pursuaa elinvoimaa! Kaupan päälle sain vielä sympaattisen hevosen, josta ei vauhtia puutu.. Syrelli tuo valoa pimeäänkin päivään. Tarkoitukseni oli ostaa hevosia mahdollisimman monesta eri paikasta, jotta samaa sukua olevilta hevosilta vältyttäisiin. De Zoltista mukaani lähti kuitenkin kaksi hevosta, enkä enää voi ajatella tallia ilman välillä jopa ylienergisen Syrellin aamuisia "Huomenta!"-hirnahduksia ja muita ihania yllätyksiä, mitä sympaattinen ja ihana tamma aina välillä keksii.

Toivoisin saavani myös kisata Syrellillä esimerkiksi esteitä, missä sen vilkkaus ja nopeus saisivat olla edukseen. Myös näyttelyt houkuttelevat suuresti. Ensimmäisiä kertoja Syrellillä ratsastellessani vauhti huumasi minut niin, että mieleeni pälkähtivät myös laukkakisat ja nyt kun ajattelen asiaa, ei se kuulosta yhtään sen hullummalta.. Radoilla tavataan! :)

Syrelli muutamalla sanalla: Monipuolisin ja kekseliäin suomenhevostamma, mikä on ikinä vastaani tallustellut!!

© maiju

Jälkeläiset

o. Päivänkakkaran Loisto-Jätkä (i. Puron Huvitus)
o. Soltin Syrelli-Poika (i. Puron Huvitus)
o. Kottaraisen Kanervikon Sankari (i. S.H. Kreivi Kalpeanaama)
t. Kottaraisen Aamurusko (i. Nooden Harhailija) om. Lumpeenkukan
t. Kottaraisen Kuovin-Kosto (i. Fairyn Poikamies)

Kisatuloksia

5.10.2003, Timotei, NJ, sh-t .. 8/13 -> JS