Edipland

ICQ 

Edipland

 
 

DİKKAT! Bu sayfadaki bilgilerin çok daha gelişmiş şeklini, bu bilgiler dahil tam 57 konu 107 resim ve 176 sayfa ile elinizden düşmeyecek bir başvuru kaynağınız olacak olan ICQ SIRLARI adlı kitapta bulabilirsiniz. ICQ Pro 2003a versiyonunun tüm bilgilerini içermektedir.

İstekleriniz için mail adresi: ICQ SIRLARI - icq_sirlari@hotmail.com

Geniş Bilgi için:  ICQ SIRLARI

 

ICQ Pro 2003a

ICQ Pro 2003a

KabloNet Ayarları İçin Tıklayın.

"ICQ" Programı yine kendini yeniledi. "ICQ Pro 2003a" versiyonunda göze çarpan pek bir değişiklik yok. "Google" ile arama, programın alt bölümünden üst bölümüne alınmış. ICQ bütün sürümlerinde asıl amacı olan "sohbet" dışında o kadar çok şeye el attı ki, geriye pek de eklenecek yeni bir şey kalmadı. Birkaç küçük değişiklik var. "ICQ" programının üst bölümüne eklenen "Google Search" ile de, aradığınız adresleri direkt olarak http://www.google.com 'dan aratabiliyorsunuz.

Arkadaşınızın nickine tıklayarak buradaki "Launch Voice/Web Cam" seçeneğinden kameranız varsa Microsoft NeetMeting desteği ile görüntülü chat yapabiliyorsunuz.

ICQ artık bilgisayarınız "Stand By" modundayken (interneti kestiğiniz zaman) Windows çubuğunda kalabiliyor. 2002a sürümünde ICQ Programı ilk açıldığında "Stand By" modunda doğrudan internet bağlantısı yapılabiliyordu. Bu seçenek kaldırılmış.

"ICQ Lite" ile tamamen entegre olabilen yeni "ICQ 2003a"dan, "MAIN/ICQ"dan "Switch to ICQ Lite"ı tıklayarak, "ICQ Lite" programına kolayca geçebiliyorsunuz.

"ICQ Lite" Türkçe sürümünü de çıkarttı. Artık "ICQ" gibi bilgisayarımıza kurabiliyoruz. Diğer siteden bağlanmak seçeneği de devam ediyor. Şimdilik "ICQ Lite" programını siteden bağlanıp kullanmanızı tavsiye ederim. Bilgisayarınıza yükleyip kurduğunuz "ICQ Lite", hem "ICQ" gibi geniş kapsamlı bir program değil, hem de "ICQ"da bulunan numaranızın silinmesine yol açıyor. Her iki programın birbiriyle uyum içinde çalışması yeni versiyonlarla düzeltilecektir. İkinci numara açmak istiyorsanız, http://go.icq.com adresinden bağlanmak en iyisi.


Platform: Windows 95/98/Me/NT/XP/2000

Download ICQ Pro 2003a

Yükle:

ICQ 2002a

ICQ 2001b

ICQ   Lite Türkçe                  Micq

Yükle:

ICQLauncher

ICQ 2000b

Açıklamaları alt bölümlerde okuyabilirsiniz.
 
 

ICQ Kuruyoruz Ve Yapmamız Gereken İsteğe Bağlı Ayarlar

ICQ yü ilk kurduğunuzda, eğer ilk defa numara alacaksanız internete bağlanmanız gerekiyor. Bağlandıktan sonra "Başlat/Programlar/ICQ"yü tıklayın. Eğer ICQ kısa yolu Görev çubuğunda varsa internete bağlandığınızda otomatik olarak açılacaktır. Bir pencere açılacak ve size iki seçenek soracak. Üstteki seçenek yeni kullanıcı yani hiç numarası olmayanlar için. Sizin numaranız olmadığı için üstteki seçeneği tıklayarak gelen pencerelerde Nickinizi, şifrenizi ve kullanıcı bilgilerinizi doldurun. ( Eğer eski kullanıcıysanız ve daha önceden bir  numaranız varsa, siz alttaki seçeneği tıklayın. Gelen pencerede, üste numaranızı alta ise şifrenizi yazmanız yeterli olacaktır. ) Şifrenizi unutmayacağınız bir yere not edin. Burada dolduracağınız bilgileri daha sonra kurulum bittikten sonra "İnfo"nuzu tıklayarak daha sakin bir şekilde düzenleyebilirsiniz. Numaranızı aldıktan sonra ICQ penceresi açılacak ve size bir hoş geldin mesajı atacak. ilk önce Sol alttan Main/ICQ yazan yerden "Switch To Advanced Mode:" u tıklayın. Yazışacak birilerini de bulduktan sonra işlem tamam. Aşağıdaki işlemlerin bazıları önemli bazıları ise isteğe kalmış okuyun ve istediğinizi uygulayın:

Mesaj Penceresinden Mesaj Modunuzu Ayarlamak

Mesaj penceresini açarak "Mesaj Modunuzu" belirleyin. Büyük pencerede çalışacaksınız hiç bir şeye dokunmayın. (ICQ 2000a versiyonlarından sonrası için geçerli.) Bu seçeneğin bir mahsuru var oda listenizde çok kişi varsa hepsine ayrı ayrı pencere açılır ve ekran pencere ile dolar. Eğer mesaj modunuzu değiştirecekseniz mesaj penceresinde sağ üstte bulunan "Msg Mode"u tıklayın ve gelen pencerede "Single Message Mode Window" seçeneğini seçin. Artık yazdığınız mesajın sağ alt bölümünde "Send" yazan yeri tıklarsanız mesaj karşı tarafa ekranda yer kaplamadan gider.

Arkadaşlarınızı Listenize almak

Yazışacak bir arkadaş bulduktan sonra önce birbirinizi karşılıklı listenize almak gerekiyor: Bunun için o kişini nickine tek tıklayarak "Add contacts List" daha sonra da "Re-Request Authorization" seçeneğini tıklayarak birbirinizi "Contacts List" e almanız gerekiyor. Yani authorize vereceksiniz birbirinize. Bunu bir kere yaptığınızda kalıcı olarak listenizde kalacak o Nickler. Birbirinizden memnun kalmazsanız o kişinin Nickine tıklayarak açılan menüde alt tarafta "X Delete" yazan yeri tıklayın ve gelen penceredeki kutuyu da işaretleyerek evet deyin. O kişi sizin listenizden silinir ama o silmedikçe onun listesinde kalırsınız.

Always Durumundan Autorize Durumuna Geçmek

Bu ayarı yaptıktan sonra kimse sizin haberiniz ve onayınız olmadan listesine alamaz. Bunu mutlaka yapın. Sol alttan "Main/ICQ" yazan yeri tıklayıp "Security & Privacy" seçeneğini tıklayıp "General'e" gelin. Burada "Contact list authorization" yazan bölümde iki seçenek mevcut. İkinci seçeneği seçip "My authorization is required before users add me to their Contact List" yazan yeri işaretleyin. Şimdi Always konumundan Authorize konumuna geçmiş oluyorsunuz. Numaranazı aldığınız ilk aldığınız zaman da bu seçeneği işaretleyerek Authorize olursunuz.

İnfonuzdaki Bilgileri Oluşturmak, Değiştirmek

İnfonuzda değişikler yapmak istiyorsanız: Sol alttan Main/ICQ tıklayıp View / Change My Details seçeneğini tıklayıp istediğiniz bilgileri değiştirebiliyorsunuz. Bu seçenek ICQ 2000 kullananlarda My ICQ yazan yerde ve ICQ'nün sağ tarafına ilave edilen çubukta da mevcut.

Listenize Yeni Arkadaşlar Eklemek

Herhangi birini numara, e mail, nick, ad ve soyad ile aratıp listenize almak için Sol alttan MAIN/ICQ yü tıklayıp "ADD Invite / Users" dan "Find Users - Add to List" i seçip burada gelen pencerede ne şekilde aratacaksanız işaretleyip her seferinde next deyip ilerliyorsunuz. aradığınız numarayı bulduğunuzda seçili yapıp tekrar next diyerek listenize alıyorsunuz ve karşı tarafın onayını bekliyorsunuz. Tabii o kişi kendini Always kurmuşsa onay almanıza gerek yok.
Bu seçeneği "ICQ" üstündeki "Add/Invıte Users" butonunu tıklayarak da gerçekleştirebilirsiniz.

E-Mail Adresinizi Gizleme

Sol alttan "ICQ"den "View/Change My Details"ı tıklayarak İnfonuzu açın. Sol tarafta "Main" bölümünden sağ orta alt bölümde mail adresi yazan yerde adresinizi seçili yaparak sağ tarafta bulunan "Edit"i tıklayın. Gelen pencerede "Don't publish my Email adress on ICQ directories. Save for password retrieval purpores." yazan yerdeki kutuyu işaretleyin Ok deyin ve çıkın. Ana pencerede de "Save"i tıklayarak işlemi sonlandırın. Bu işlemleri yapacağıma adresimi yazmam olur biter de diyebilirsiniz. Şifrenizi bir kaza sonucu unuttuğunuzu düşünürseniz o numarayı tekrar alamazsınız. Biliyorsunuz ICQ unuttuğunuz şifrenizi, infonuzda yazan mail adresine gönderiyor. Mail adresini gizlemekteki amaç, her türlü kötü emellerden uzak kalmak.

Birden fazla ICQ hesabı kullanımı:

Dikkat: ICQ devamlı sürüm yenileyen bir programdır. Biz bu sürümleri devamlı yükleyerek, ICQ programını güncelleriz. Bu yüzden yeni sürümlerde bu ayarlar sorun yaratabilir. Bu işlemi sadece ileri seviyede kullanıcılar yapmalılar. "Registry"de yapacağınız en küçük bir değişiklik, ICQ veritabanında bozulmalara yol açabilir. Kullandığınız herhangi bir programı veya tüm sistemi olumsuz etkileyebilir. Bu işlemleri yapmadan önce yaptığınız değişiklikleri not alın. Ters bir durumla karşılaştığınızda not aldığınız ayarları tekrar eski haline getirebilirsiniz. Registry'de merakınızdan dolayı, bilmeden hiç bir değişikilik yapmayınız. Eğer bu ayarları yapmaktan çekiniyorsanız "ICQ Lite" programını kurup ikinci numara ile online olabilirsiniz.

Registry Düzenlemesi:
Aynı anda birden fazla ICQ çalıştırmak için aşağıdaki ayarları yapmamız gerekiyor.

1. Başlat/Çalıştır menüsünden Regedit yazıp "Tamam" tuşuna tıklayın.
2. HKEY_CURRENT_USER\Software\Mirabilis\ICQ\DefaultPrefs alt anahtarına gidin.
3. Bu anahtar ICQ programının yeni sürümlerinde olmayabilir.  Eğer yoksa HKEY_CURRENT_USER\Software\Mirabilis\ICQ'ya sağ tıklayarak Yeni/Tuş'u tıklayın.
4. Burada "Yeni Anahtar #1" adlı yani bir klasör oluşacak. Bu klasörün adını "DefaultPrefs" (Tırnak işaretleri olmadan) olarak değiştirin ve aşağıdaki işlemlere geçin.
5. "DefaultPrefs"e Sağ tıklayın ve Yeni/Dize Değeri seçin.
6. "MultiInstance" girin (Tırnak işaretleri olmadan)
7. Değer üzerine çift tıklayın ve buraya "Yes" değerini girin (Tırnak işaretleri olmadan)
8. Regedit programını kapatın.
9. ICQ'yu başlatın.
10. ICQ açıldıktan sonra, bir başka ICQ penceresi açılması için, ICQ'yu tekrar başlatın.
11. Her iki ICQ penceresi de 'aynı ICQ numarası ile' online olamayacağı için Internete bağlı olmadığınız sırada (veya pencereler açılırken hemen offline duruma geçerek) herhangi bir pencerede, "My ICQ/Change User On This Computer/Change The Active User"dan, daha önce eklemiş olduğunuz diğer ICQ numarasına geçiş yapın.

Kablonet Bağlantı Ayarları

Kablo İnternet bağlantısı yapan arkadaşlar ICQ programlarının bağlantı sorunu yaşamamaları için birkaç basit ayar yapmaları gerekiyor. Bu ayarları yapan arkadaşlar bağlantı sağlıyorlar. "Host" penceresine yazılan değerler kişinin kendi IP numarası değildir. Bağlantı sağlanması için girilmesi gereken değerlerdir. Size uyan ayarı sabırla seçmeniz gerekiyor.
ICQ Programını ilk kurduğunuzda Numaranızı alma aşamasına gelmeden size "Welcom To ICQ" mesajı gelir. Sağ alttan "Next" butonuna tıklayınız. Açılan penceredeki üst bölümde "Connection Type" yani "Modem veya Kablo" ile bağlanma seçeneği bulunur.  Eğer kendi otomatik olarak işaretlememişse, siz kablo modem kullandığınız için, bu seçeneği "Permenant (Lan, Cable Modem, etc.)" olarak işaretleyin.
Yeni veya eski numara almak için alttaki iki butondan birini seçerek numara alma işlemlerine devam edin.
ICQ Programı bilgisayarınızda kurulu ise aşağıdaki ayarlardan size uygun olanı yapın.

TTNet Telefon: 4440145
TTNet Kablonet Teknik Destek: İst.: 0212 3102828

Yapacağımız Ayarlar.

Ayar 1:

1.- ICQ programını açıp sol alttan "Main/ICQ"den "Preferences"ı tıklayıp açılan pencereden soldan "Connections"ı seçin. Sağ bölümde ise üstten "Server"ı tıklayın.
Not. Bazı ICQ sürümlerinde burada üstten "General" seçeneğini tıkladığımızda, üstte "Connections Type" bölümünde, "Modem (dial-up connection)" ve "Permanent (lan, Cable Modem, etc)" seçeneği bulunmakta. Sizdeki sürümde bu seçenekler varsa, "Permanent (lan, Cable Modem, etc)" kutucuğunu işaretleyin. Yoksa üstten "Server" seçeneğini tıklayarak ayarlarınızı yapmaya devam edin.
2.- Burada bulunan ayarları not edin.
"Host" penceresinde: login.icq.com
"Port" penceresinde: 5190
"Not Using Firewall" işaretli. Olumsuz bir sonuç aldığınızda bu ayarlara geri dönebilirsiniz.
3.- "Auto Configure" butonuna tıklayarak ICQ'nun ayarları otomatik yapmasını deneyin. Sonuç alamazsanız açağıdaki ayarları yapmaya devam edin.
4.-
"Host" penceresinde: login.icq.com
"Port" penceresinde: 5190

Altta "Proxy Settings" bölümünde,
"Using firewall" işaretleyin
"Using Proxy" işaretleyin, açılacak sağdaki "Proxy" penceresinde ise "HTTP"yi seçin.
En alttaki "Keep connection alive" kutucuğunu işaretleyin.
5.- Üst bölümden "Firewall" seçeneğine tıklayın.
6.- Sol alt pencereden "HTTP"yi seçin. Sağdaki "Proxy Server" bölümünde "Host" penceresi boş, "Port" penceresine "0" (sıfır) yazın.
Alttan "Apply" ve "OK" butonlarına tıklayıp yaptığınız ayarları kaydedip çıkın.

Ayar 2 ( Türkiye İçin Tavsiye Edilen Ayar )

Üstteki ayarlardan bir sonuç alamazsanız bu ayarları deneyin.

1.- ICQ programını açıp sol alttan "Main/ICQ"dan "Preferences"ı tıklayıp, açılan pencereden, soldan "Connections"ı seçin. Sağ bölümde ise üstten "Server"ı tıklayın.
2.-
"Host" penceresinde: login.icq.com
"Port" penceresinde: 443
Altta "Proxy Settings" bölümünde,
"Using firewall" işaretleyin
"Using Proxy" işaretleyin, açılacak sağdaki "Proxy" penceresinde ise "HTTPS"yi seçin.
En alttaki "Keep connection alive" kutucuğunu işaretleyin.
3.- Üst bölümden "Firewall" seçeneğine tıklayın.
4.- Sol alt "Proxies/Firewall" penceresinden "HTTPS"i seçin. Sağdaki "Proxy Server" bölümünde:
"Host" penceresine: 208.133.201.6 (TTNet Kablonet Teknik  destek böl. aldığım değer). TR. Geneli için.
"Port" penceresine: 3128 yazın. (TTNet Kablonet Teknik  destek böl. aldığım değer). TR. Geneli için.
Veya,
"Host" penceresine: 213.194.100.130 ( 194.72.9.37 - 212.145.4.89 )
"Port" penceresine: 8080 yazın.
Veya,
"Host" penceresine: 213.243.7.28
"Port" penceresine: 80
5.- Alttaki "Use proxy to resolve hostnames" kutucuğunu işaretleyin.
Alttan "Apply" ve "OK" butonlarına tıklayıp yaptığınız ayarları kaydedip çıkın.

Not. Eğer "Host" olarak yazdığınız değer çalışmadıysa veya daha sonra sorun çıkarsa, bulunduğunuz ile göre aşağıdaki değerlerden birini "Proxy Server" bölümünde "Host" olarak kullanın.
proxy.ttnet.net.tr
proxy-istanbul.ttnet.net.tr
proxy-ankara.ttnet.net.tr
proxy-izmir.ttnet.net.tr
"Port" değeri ise hepsinde 8080 olacak.

Kablonet'ten aldığım bilgiye göre, bu ayarlarla bağlantı sağlanabiliyor ancak, verilen değerlerden yapılan bağlantılar belli bir bağlantı sayısı ile yapılabilmekte. Kendilerinin de bu sorunu yaşadıklarını belirttiler. Şu an tam bir çözüm bulunabilmiş değil. Bu bağlantı sayısı dolduğunda o an  bağlantı gerçekleşmiyor veya sizi atıyor linkten. Bağlantı kurmakta zorluk çekerseniz, "Diğer Ülkeler İçin yapılacak ICQ Kablonet bağlantı ayarları." bölümündeki linke tıklayın ve orada verilen değerlerle bağlantı kurmaya çalışın.

Diğer Ülkeler İçin yapılacak ICQ Kablonet bağlantı ayarları.

Buradaki Linki tıklayarak, Proxy Server" bölümündeki, "Host" ve "Port" pencerelerine yazacağımız değerleri verilen, bulunduğunuz ülkeye göre burayı tıklayarak bağlanacağınız siteden binlercesini edinebilirsiniz. "IP:Port", "Name Host", "Proxy type" değerlerinden tüm dünya genelinde size bağlantı sağlayacak bir değeri mutlaka bulacaksınız.   tek yapacağınız buradan bulacağınız size uyan ayarları yukarda verilen   değerlerin yerine yazmanız. Bağlantınızı hangi ülkeden yaptığınızı,   üstten "Hosting country"den seçin. IP:Port başlığındaki değerler ayrı ayrı kendi pencerelerine yazılacak. Örnek olarak, verilen  195.25.90.2:80 değeri 195.25.90.2 Proxy penceresine, 80 ise Port penceresine yazılacak.

ICQ Listenizi Korumak

ICQ Listemizi korumak için iki şey yapabiliriz.

a: Bilgisayarınızı kurduktan sonra, ilk önce adres defterinizin yedeğini Outlook Express'e alın.
Bunun nasıl yapılacağını Outlook Express sayfasını tıklayarak öğrenebilirsiniz. Daha sonra ICQ'yu kurun. Kurulum işleminiz bitip numaranızı aldıktan sonra, ICQ sizin Outlook Express'teki adres defterinizi tarayarak, arkadaşlarınız eğer bu adresleri ICQ bilgilerine yazmışsa bu kişileri listenize getiriyor. Hem de arkadaşlarınızın bilmediğiniz numaraları ile beraber. Bu seçenekle arkadaşlarınızın ne kadar çok numaraya sahip olduğunu görebilirsiniz.

b: Artık "ICQ 2001b" sürümünden sonra bu sorun tamamen giderildi. Şimdi "ICQ" kurduktan ve listenizi aldıktan sonra artık listeniz kalıcı olarak saklanıyor. Aynı Hotmail veya Yahoo Messeneger'da olduğu gibi. Hem da hangi makinada olursanız olun numaranızı aldığınız zaman otomatik olarak bütün listeniz geliyor. Başka programlarla uğraşmanıza artık gerek yok.

DİKKAT! NE İŞLEM YAPARSANIZ YAPIN EN SONUNDA SAVE, APPLY OK VEYA TAMAM SEÇENEKLERİNİ TIKLAYIP YAPTIĞINIZ İŞLEMİ KAYDEDİP ÇIKMAK GEREKİYOR. EĞER BU SEÇENEKLERİ TIKLAMADAN ÇIKARSANIZ YAPTIĞINIZ İŞLEMLER BOŞA GİDER.

Hazırlayan: Edip Ayvaz

ANASAYFA HİKAYELER

ŞİİRLER

HAYATIN KURALLARI BURÇLAR MEVLANA
SMS MESAJ OYUNLAR MİLLİ PİYANGO OUTLOOK EXPRESS ADRESLER EPİTAPH
PC BAKIMI

ANTİVİRÜS

ICQ BİLGİLERİ FAYDALI BİTKİLER WİNZİP BİLGİSAYAR