template: home
    Tallista
- Esittelyä
- Tallipäiväkirja
- Hoitajatoiminta
    Hevosista
- Hevoset
- Tallin entiset hevoset
- Yksityiseksi/valmennukseen?
    Kasvatuksesta
- Kasvattimme
- Myytävät kasvatit
- Asiaa kasvatuksesta
    Tapahtumia ym.
- Tapahtumat

Tallin esittely

 • Hevosten karsinajärjestys.
 • Minkälaiset karsinat hevosilla on.
 • Maastoreitit.
 • Hevosten tarhausjärjestys

  Los Croft sijoittuu keskelle maalaismaisemaa, lähin kaupunki on 6km päässä tallista, joten kulkuyhteydet ovat melko huonot. Tallille ajetaan tavallista maantietä pitkin, kunnes tullaan isoon notkelmaan. Tien vasemmalta puolelta lähtee pieni ja yksinäinen hiekkatie, joka vie laitumille. Kun katsot maantiellä oikealle, voit nähdä metsään katoavan hiekkatien. Hiekkatien alussa on punainen postilaatikko jossa lukee Los Croft. Käännyt hiekkatielle ja huomaat hevosten kavionjälkiä tiellä, jatkat hieman mutkittelevaa hiekkatietä noin 100m eteenpäin ja näet tallipihan alkavan ja hevosten tarhat edessäsi. Kaksi koiraa juoksee pihalle juoksesi, toinen on pieni ja toinen on hieman isompi. Aluksi pieni koira haukkuu hieman, mutta kun tulet lähelle, koirat huomaavat, ettei sinusta ole mitään vaaraa. Ne jäävät luoksesi silitettäviksi. Tarhoissa käyskentelee musta hevonen. Käännät hieman päätäsi ja huomaat, että lähellä on iso tarha, jossa on monta hevosta syömässä. Musta hevonen katsoo sinua ja hörisee ystävällisesti. Muutkin hevoset kääntyvät katsomaan sinua ja osa jatkaa syömistään kun taas muut hörisevät sinulle. Tiedät saapuneesi Los Croftiin.
  Hiekkatie talvella


 • Eläimistä
  Tallissa asuu siis ravihevosia, pari siitostammaa sekä Catherinen ratsuhevonen, jolla hän kilpailee ERJ:n ja KERJ:n kisoissa. Lisäksi tallista löydät tallikoirat, Elmon ja Nellan. Koirat toimivat tallin vartioina ja ilmoittavat kyllä jos auto ajaa pihaan. Kaikista eläimistä huolehditaan erittäin hyvin ja vastuuntuntoisesti, rotuun ja sukupuoleen katsomatta. Hevosia hoidetaan, syötetään ja liikutetaan tarpeeksi, lisäksi hevoset saavat olla koko päivän ulkona, sääolosuhteet huomioon ottaen. Koiriakin hoidetaan, ne ovat tallissa päivisin Katan ja muiden tallijengin kanssa pyörimässä, yönsä ne viettävät Katan talossa. Niitä ruokitaan säännöllisesti ja niille annetaan tarpeeksi huomiota.


 • Tallista
  Tallissa on leveät käytävät, betonilattiat ja hyvä ilmastointi. Tallin kosteutta vahditaan, ettei se
  ole liian alhainen. Tietenkin tallissa on kaksitoista karsinaa, kaksi vesiboksia, valjashuone, toimisto
  sekä rehuhuone. Talli sisältäpäin, karsinat.
  Heinät ovat vintillä, josta niitä tiputetaan aina talliin. Talli on punainen ja sisäseinät ovat vaaleat.
  Talli on pienehkö, mutta kodikas. Tallin pohjapiirros.


 • Tallin toiminnasta
  Tallin toimintaan kuuluu ravit, joita pyrimme pitämään vähintään yhdet kuukaudessa. Yleensä tämä tavoite toteukiin, pieniä poikkeuksia lukuunottamatta, jos VRERin kalenteri on täynnä. Los Croft järjestää suurimmaksi osaksi VRERin alaisia raveja, harvoin villejä ravejä on.
  Los Croft sai kunniakseen järjestää vuodesta 2005 alkaen A-ponimestaruuden, joka tullaan pitämään mielellään elokuussa.
  Raveja järjestäessä yritetään saada mahdollisimman monipuolisia lähtöjä niin ravihevosille kuin poneillekkin. Monte -lähdötkin olen yrittänyt joka raveihin saada.
  Seuraavana tallin toiminnasta voisin mainita kasvatuksen. Talli kasvattaa siis Amerikkalaisia lämminverisiä, Suomenhevosia ja Englantilaisia täysiverisiä. Tosin Suomenhevosia syntyy vain vähän. Kasvattajanimemme ovat Los ja L.L, joista Los tulee Amerikkalaisten lämmnveristen ja Englantilaisten täysiveristen nimiin ja L.L Suomenhevosten nimiin. Molemmat niistä ovat etuliitteitä. Enemmän asiaa ja tarkempaa tietoa kasvatuksesta löytää asiaa kasvatuksesta -sivulta.
  Eih�n toimintamme tähän vielä jää, sillä otamme talliin myös yksityisiä hevosia. Yksityisille on puoli -ja täysihoitomahdollisuudet tallissa. Lisäksi raviradan ja muitten tallitilojen käytt&aouml; kuuluu asiaan. Yksityisiä talliin ei tosin montaa mahdu, sillä talli on pienehkö. Samaan asiaan voisin lisätä valmennuksen, jota talli yksityisten ottamisen lomassa harjoittaa. Otamme valmennukseen korkeintaan yhden hevosen kerrallaan, että hevosella olisi yksilöllinen valmennus ja aikaa riittäisi myös. Valmennukseen pääsee mikä tahansa raviammatin omaava hevonen tai poni. Lisää yksityisistä ja valmennuksista täältä.
  Viimeisenä, muttei vähäisempänä hoitajatoiminta. Hevosille otetaan hoitajat, jotka saavat puuhastella hoidokkiensa kanssa melko vapaasti, tosin pieniä rajoituksia löytyy. Kiinnostaisiko sinua hoitajaksi tuleminen Los Croftille? Katso siis hoitajatoiminta -sivu.


 • Tallin pihapiiri
  Tallin pihapiirissä on lantalava ja purukatos. Lisäksi on kärryvarasto.
  Tallin pihapiiri on kokonaan vihreää nurmea. Tarhoja on kuusi kappaletta.
  Tallin pihalta lähtee monia mutkaisia maastoreittejä. Lisäksi Katan talo on
  hiittisuoran varrella, talliin etäisyyttä n.40m.


 • Tarhat, maastot sekä laitumet
  Tarhat ovat isoja ja niissä on kasvaa metsää. Yksi tarhoista on pihatto. Siellä ovat kaikki tammat.
  Tarhat on tehty laudasta ja laudat on käsitelty puunpurenta aineella. Tosin aitoja joutuu aina silloin tällöin korjailemaan. Tarhoilla kasvaa joissakin kohtaa hieman ruohoa, enemmän metsäisellä alueella. Enimmäkseen tarhat ovat hiekkapohjaisia.
  Tarhojen aidat ovat vahvat ja korkeat, ettei hevoset tulisi läpi, mutta niinkin on käynyt pari kertaa. Maastoreitit ovat osittain metsissä, pelloilla tai isoilla kukkuloilla ja kallioilla. Männyn oksa
  Maastopolku kukkulalle.
  Maastopolut ovat joko leveitä polkuja, jotka ovat hevosenmentäviä eli kärryillä ei mahdu menemään tai sitten ne ovat kärryteitä. Maastopolku talvella.
  Kärryteillä mahtuu menemään kärreillä peräkkäin, muttei vierekkäin. Kärrytiet menevät Los Croftin omissa metsissä tai vieraiden metsissä, meillä on lupa käyttää niitä. Metsäinen kärrytie ja kärrytie talvella
  Hiittisuora on noin 700m pitkä kärrysuora, joka on todella leveä. Hiittisuoralla mahtuu hiittaamaan kahta hevosta vierekkäin.
  Lisäksi talvisin suora aurataan ja pidetään mahdollisimman tasaisena. Kesällä suoraa lanataan.
  Laitumet ovat isoja, niitä on myös kuusi, niinkuin tarhojakin.
  Laitumilla hevosilla on paljon metsää ja pusikoita, jossa ne voivat olla.
  Lisäksi on juomasaavi ja suolakivi jokaisella laitumella.
  Laitumille pääsee Los Croftilta menemällä ensin maantielle ja siitä suoraan ylittämällä tien pääsee kärrytien tapaiselle tielle, jota kulkemalla n. 50m pääsee laitumille. Hevoset pääsevät sateelta suojaan metsikköön, jota löytyy joka laitumelta reilusti. Laitumet ovat sähköpaimenella tehty ja yleensä ne ovat
  aivan täynnä ruohoa. Aidat ovat tarpeeksi
  korkeat, etteivät hevoset tulisi läpi, mutta se on laitumella harvinaista.
  Tallin pihalta lähtee noin kilometrin pituinen
  kärrytie ja sen päässä on lampi, jossa hevosia uitetaan. Lammen ranta on loiva ja vesi on matalaa, että hevoset pääsevät todella helposti veteen ja sieltä ylös. Yleensä lammen vesi on lämmintä, koska lampea ei ole koolla pilattu. Vesi tosin voi olla hieman sameaa. Talvella en suosittele menemään jäälle. Kärrytie lammelle.


 • Karsinat
  Ovat isoja, 4,5m x 5m. Lisäksi karsinoissa on vesiautomaatit, suolakivet ja
  ruokakupit. Karsinoiden ovessa on nimikyltti, loimitanko ja harjakori.
  Lisäksi ulkopuolella on myös koukku riimunarua ja päitsiä varten.
  Kaikissa karsinoissa on ikkunat ulos. Ikkunat saa auki ja niitä pidetään keväällä, kesällä ja syksyllä päivisin auki.
  Ovet ovat liukuovia, jossa on kalterit. Oripuolella karsinoiden seinät ovat kaksinkertaiset. Karsinoissa käytetään kuivikkeena purua ja turvetta sekaisin.


 • Toimisto, rehuvarasto, vesiboxit ja valjashuone
  Toimistosta löytyy Katan työpöytä ja siihen tuoli, 2 sohvaa, mikro, telkkari, kahvinkeitin ja astiakaappi.
  Lisäksi vessakin löytyy toimistosta. Yhdellä seinustalla on palkintokaappi, joka täyttää yhden seinustan.
  Siellä on kaikki hevosten ruusukkeet ja pokaalit. Rehuvarastossa on nimensä mukaan hevosten rehut, sieltä löytyy myös kauralaari, ämpäreitä, rehusäkkejä ja ruokintalistat. Kata laittaa aina iltaisin hevosten ruuat valmiiksi.
  Heinät ovat heinävintilla tai tyhjissä karsinoissa. Vesiboxeista löytyy hevosille pyyhkeitä, shampoota ja pesusieniä.
  Lisäksi toisessa vesiboxissa on iso valkoinen kori,
  jonne voi laittaa kaikki likaiset pintelit tms, jotka Kata pesee sitten sisällä.
  Valjashuoneessa on hevosten valjaat. Valjaat ovat siististi järjestyksessä, jokaisella hevosella on oma paikka omia valjaita ja suitsia varten. Kilpavaljaat ovat sinisissä kaapeissa, jokaisella kilpahevosella on oma kaappi. Valjashuoneessa on myös iso kori, josta löytyy joitakin harjoja ja pinteleitä sekä niiden alusia.
  Lisäksi valjashuoneessa on linimenttiä, kaksi satulaa parit kuolaimet, satulahuopia, riimunaruja, lämpöpinteleitä, sakset ja ensiapulaukku.


 • Ravirata
  On 1000m pitkä. Siellä pidetään raveja ja hiitataan hevosia. Radallemme voi
  tulla hiittaamaan hevosia tai radallamme voi järjestää ravit, kunhan ensin kysyy Katalta.
  Raviradalla on myös katsomo ja pieni kahvio.
  Varikkoalueella on 50-paikkainen valjastuskatos. Lisäksi vesiboxeja on 5, jotka juuri ja juuri riittävät.
  Radan pohja on hyvä ja kaarteisiin pääsee kovalla vauhdilla, sillä rata on sopivan pyöreähkö.
  Ulkona on luonnollisestikkin ulkokatsomo.


 • Tallityöntekijät tms.
  Kata itse, joka hoitaa yleensä hevoset.
  Vakiokengittäjämme Pekka Penttinen ja vakioeläinlääkärimme Marjatta Himmanen.
  Raveissa ajaa yleensä Catherine ja hänen hyvä ystävä Sonja. Korjaustöistä ja radan kunnossa
  -pidosta sekä teitten aurauksesta huolehtivat Samu ja Jonne.
  Lisäksi Jonne ja Samu auttavat hevosten tarhaanviemisessä ja muissa pikkuhommissa.


 • Seura
  Tallin seuran nimi on LC. Tallin seuraan kuuluvat kaikki hoitajat, yksityisten tai valmennettavien
  omistajat. Lisäksi, jos haluat liittyä seuraan, mailaa siitä Catherinelle