Tallista
- Esittelyä
- Tallipäiväkirja
- Hoitajatoiminta
    Hevosista
- Hevoset
- Tallin entiset hevoset
- Yksityiseksi/valmennukseen?
    Kasvatuksesta
- Kasvattimme
- Myytävät kasvatit
- Kadonneet kasvatit
- Asiaa kasvatuksesta
    Tapahtumia ym.
- Tapahtumat
 

 
 
Hevosten liikutus


Hevosten liikutuskalenteri, josta näkee jokaiselle päivälle jokaisen hevosen liikunnat. Kalenteria ei tehdä isolle aikavälille, koska ravi/kisapäivät voivat sotkea sitä. Joskus hevosten liikutus muuttuu, vaikka kalenterissakin lukeekin jotain muuta. Tämä ei ole mikään virallinen asiakirja, joten ei tarvitse noudattaa hevosten liikutuksia sanasta sanaan.

Selitykset eri liikuntamuodoille.

Kävelyä Kävellään joko taluttaen, kärryiltä tai selästä.
Reipas lenkki Reipasta ravia ja välillä käelyä.
Kevyt ratsastus/kevyt ajo Vähän ravia, käyntiä enimmäkseen.
Nopea lenkki Nopea tempo säilyy koko lenkin ajan.
Hiitti Ravihevoselle ravilähtöa vastaava tilanne.
Vapaa Pelkästään tarhailua.
Lumessa juoksu Kahlaillaan syvvssä lumessa hevosen kunnon mukaan.
Perähevosena Ravilenkille lähtiessä toinen hevonen otetaan mukaan, hevoselle laitetään ajosuitset päähän ja riimunaru suitsiin. Siellä se sitten jolkottelee kärryjen perässä. Huom. Kaikki hevoset eivät sovellu tähän.
Renkaan veto Hevonen vetää autonrengasta, esim. mäkeä ylös.
Uinti Kesäisin uimista paljon, monet hevoset pitävvt siitä. Hevosta voi uittaa joko veneestä käsin tai selästä. Mielummin selästä.
Mäkimaastot Ratsastaen tai kärryillä paljon ylä -ja alamäkiä, kehittää hevosen lihaksistoa.
Vedot: Intervallitreeniä, välillä mennään hitaasti ja välillä kovempaa. Pienissä pätkissä ensin hitaasti ja sitten taas kovaa.


2007

2.12.
Lili, Jenkki ja Aksu kävelyä. Jack, Grenny, Nasha ja Voima kevyt lenkki, Hely nopea lenkki, Sanni ja Ilona kävelyä, Fanni ja Hamppu koulua.

3.12
Lili, Jenkki ja Aksu ravit. Jack, Grenny, Nasha ja Voima reipas lenkki, Hely, Sanni ja Ilona vapaa,Hamppu ja Fanni koulua.

4.12
Lili, Jenkki ja Aksu vapaa. Jack, Grenny, Nasha ja Voima vapaa, Hely vedot, Sanni ja Ilona kävelyä, Fanni ja Hamppu maasto.

5-12.12
Lili, Jenkki, Voima ja Jack vetoja ja kevyitä lenkkejä, Grenny, Nasha, Hely ja Aksu reippaita lenkkejä ja mäkimaastoja. Sanni ja Ilona kävelyä, vapaata ja koulua. Fanni ja Hamppu koulua ja maastoa.
10.12 Nasha, Lili ja Voima ravit.

13.12-20.12
Lili, Hely, Aksu ja Jenkki reippaita lenkkejä ja mäkimaastoja. Jack, Grenny, Nasha ja Voima kevyitä lenkkejä ja nopeita lenkkejä. Sanni ja Ilona kävelyä, vapaata ja koulua. Fanni ja Hamppu koulua ja esteitä.
14.12 Grenny ravit
15.12 Grenny, Nasha ja Voima ravit

20-31.12
Lili, Voima, Hely ja Aksu kevyitä lenkkejä ja nopeita lenkkejä. Jenkki, Jack, Grenny ja Nasha reippaita lenkkejä ja mäkimaastoja. Sanni ja Ilona vapaata ja koulua. Hamppu ja Fanni koulua.
24.12 kaikilla vapaa
26.12 kaikilla vapaa
22.12 Lili ja Voima ravit
©
Kuva: M.Thors, thank you!
Tekstit: Catherine
Grafiikka: Catherine