Resident Evil 4

 Etusivu

Resident Evil 4:
Kuvia
Alku
Henkilöt
Viholliset
Leonin päiväkirja
Beta
Salaisuudet
Hauskaa
Aseet
Asetaulukko
Läpipeluuohje
Arvostelu
Mercenaries
PS2:n RE4
PC:n RE4
Vuoropuhelut
Adan raportti
Aarteet
Osta RE4:

PC
Wii
"Näe painajaisia" -- Shinji Mikami, ohjaaja

"Unohtakaa kaikki mitä näitte aiemmin" -- Hiroyuki Kobayashi, tuottaja


Resident Evil 4 ilmestyi Euroopassa Gamecubelle 18.3.2005
PS2-versio julkaistiin Suomessa 3.11.2005

Vuoden 2003 keväällä Capcom esitteli E3-messuilla videon ja kuvia tulevasta Resident Evil 4-pelistä. Pian tuon jälkeen pelin teko kuitenkin aloitettiin alusta ja se muutettiin täysin. Alkuperäisessä pelissä Leonin oli määrä tutkia Umbrellan toimia ja sairastua virukseen. Tämä juoni hylättiin ja tilalle otettiin toinen. Samalla myös Resident Evil-pelisarjan luoja Shinji Mikami tuli mukaan pelin kehitystyöhön ja pelin ohjaajaksi.

Useita vuosia on kulunut Raccoon Cityn tapahtumien jälkeen, eletään vuotta 2004. Leon S. Kennedy toimii nyt hallituksen salaisena agenttina. Hänet on määrätty suojelemaan presidentin tytärtä Ashley Grahamia, joka kuitenkin kaapataan. Pelastusretkellään Leon päätyy eurooppalaiseen (espanjalaiseen) kylään, jonka asukit eivät ole ihan siitä normaalimmasta päästä.

Pelissä ei ole zombeja, ja Umbrellaakaan ei ole enää olemassa. Pelissä on Leonin lisäksi toinenkin pelattava hahmo, Ashley, joka ei ole tuttu aiemmista Resident Evil-peleistä.

Resident Evil 4 tuo jotain täysin uutta RE-pelisarjaan. Peli ei pyöri zombien ympärillä, eikä se tapahdu synkässä kartanossa tai poliisiasemalla. Päinvastoin, monet pelin tapahtumista tapahtuvat täydessä päivänvalossa. Pelissä on kuitenkin mukana myös pimeitä paikkoja ja tuttuun tapaan myös pulmia. Peli on kuitenkin paljon enemmän toimintapainotteinen kuin aikaisemmat.

Viholliset eivät ole zombeja, mutta eivät myöskään ihmisiä. Viholliset ovat nopeampia ja älykkäämpiä kuin yksikään zombie. Ne yrittävät saada Leonin aseen. Ne viheltävät kavereitaan apuun piirittämään Leonin.

Pelin kontrollit ovat samanlaiset kuin muissakin Ressa-peleissä. Mutta parannusta on se, että kun ammut vihollista voit tähdätä eri ruumiinosiin. Jos ammut jalkaan, vihollinen alkaa pomppia yhdellä jalalla. Jos ammut käteen, vihollinen saattaa tiputtaa aseensa. Jos ammut vihollista jolla on hattu päässä, hattu saattaa tippua päästä. Voit myös potkia vihollisia, hypätä aidan yli, kaataa tikapuut jne. Kamerakulmia on myös erilaisia. Pelissä ei ole enää latausaikoja tai ovianimaatioita, kaikki tapahtuu reaaliajassa.

Miksi peli sitten muutettiin täysin erilaiseksi? Alkuperäinen Resident Evil 4 oli samanlainen kuin aikaisemmat Ressa-pelit. Pelin tekijät halusivat muuttaa Resident Evil-sarjan koko kuvan. He halusivat luoda jotain täysin uutta, jotain mihin he voisivat olla täysin tyytyväisiä.

Pelissä on mukana kauppias, jolta voit ostaa: lisää tilaa tavaralistaasi, parannusvälineitä, aseita, aseiden osia...

Resident Evil 4:n PS2-versiossa on enemmän sisältöä kuin Gamecube-versiossa, jotta pelaajilla olisi todellinen syy ostaa myös PS2-versio. Mutta itse pääpomo Shinji Mikami on sanonut, että Resident Evil 4:n grafiikoiden kääntyminen PS2:lle on "mahdotonta".

Tekijä: Capcom
Genre: Selviytymiskauhu
Alustat: Gamecube, PS2, PC ja Wii
Ikäraja: K18
Julkaisupäivät (Gamecube)
USA: 11.1.2005
Japani: 27.1.2005
Eurooppa: 18.3.2005
Diskettejä: 2
Pelaajia: 1
Viralliset nettisivut:
Japani
USA
Eurooppa
Suomi