´Wia Sporthorses Wia Sporthorses
Wia Sporthorses
  §   alku   §   kaviokkaat   §   toiminta   §   päiväkirja   §  

Wian tallipäiväkirja

27072008
Wia on saatu lopullisesti valmiiksi nettisivuja myöten. Urakka onkin ollut melkoinen, eikä ihme, rakennusmiehiä on ollut minun itseni lisäksi vain viisi. Yhdessä olemme saaneet kuitenkin oman kartanoni pihamaalle rakennettua modernin tallirakennuksen kuntoutustiloineen päivineen, erillisen latorakennuksen, josta löytyy kuivikkeet, rehut sekä pari varakarsinaa, jonne voin majoittaa myös pari yksityistä. Pelloille olen saanut pystytettyä tarhoja sekä vähän kauemmas, lähelle metsää, myös kaksi laidunta. Viimeisenä valmistui kaksi kenttää - treeni- ja kisakentät. Tallin taakse on ilmestynyt myös maneesi jo ennen latoa.
Remonttiurakan päädyttyä kipaisin viikon lomalle Ruotsiin ystäväni luo. Ja niinhän siinä kävi,e tät eksyimme ihan kuin vahingossa parin kilometrin päähän Anette Ekholmin swb-tilalle, josta varasin itselleni hienon orin - Flying Dutchman 51 "Dude" nimeltään. Tummanruunikko komistus kasvoi kasvattajansa luona, ja tuli Espanjaan vasta tänään, iltapäivälennolla kasvattajansa kanssa. Sovimme sitten kaupat koeratsastattuani Duden ensin - tietenkin. Täytyy myöntää, ori maksoi mansikoita, mutta se oli kyllä pakko saada, osasyynä tallin tyhjät karsinat, mutta pääasiassa sen hienon rakenteen ja ratsastettavuuden vuoksi. Anette itse jäi pariksi päiväksi vierashuoneeseeni, jonka jälkeen muutti Madridin turistihotelliin. Lähtee parin viikon päästä paluumatkalle Ruotsiin.
Duden kanssa olen puuhaillut koko illan - ori tutustui omaan karsinaansa, tarhaansa sekä vähän ympäristöönkin - karkaamalla heti tarhaan päästyään. Onneksi komistus ei tunne seutua, joten ei se uskaltanut mihinkään pitkälle lähteä, kierteli oikeastaan meidän paria maastoreittiämme, hyppäsi parin maastoesteenkin yli. On siinä kyllä hieno hevonen, nyrjäytti koipensakkin laskeutuessaan vesihautaan. Nyt reppana makoilee karsinassaan, parin viikon päästä aloitetaan treenit, vaikka alkuperäinen suunnitelma oli jo ylihuomenna. Mutta minkäs sille voi, en viitsi hypyttää oria kipeällä jalallakaan.

Ulkoasu © Pilvimarja / Rinja