Escacs

Dintre d'aquesta secció -que va ser el motiu per decidir-me a fer una plana web- hi trobareu les següents subseccions:


Les meves partides preferides: De moment n'he penjades vint-i-set però sense comentaris (tret del breu resum de la primera partida). Mica en mica els aniré penjant, prioritzant les annotacions de l'època en que vaig jugar la partida. Es poden consultar en un escaquer interactiu i les variants es podran seguir en un escaquer apart. També es poden descarregar les partides en format PGN, format universal i apte per qualsevol programa d'escacs.
Escrits sobre escacs: De moment els estic recopilant però ja se'n poden llegir alguns. Especial atenció ha de meréixer l'actualitat, amb la detenció al Japó de Bobby Fischer, l'onzè campió del món.
Club d'Escacs Gerunda: És el meu club d'escacs i en sóc soci-fundador. Una breu història sobre els principis del club la trobareu clicant aquí.
Ajedrez21: És la plana web de moda per jugar als escacs per Internet. Es pot jugar com a convidat però registrar-se és gratuït. Pagant una quota es té accés a totes les prestacions del club, essent la més important assistir en directe als esdeveniments escaquístics més importants d'arreu del món. Quan juguem, se'ns canviarà l'avaluació Elo i sempre podem escollir amb quin tipus de rivals volem jugar per si només ho volem fer amb aquells que siguin del nostre nivell. Les partides es poden guardar i es poden analitzar amb el Sherlock21 que és un programa gratuït que ens podem baixar de la mateixa plana. Per accedir-hi, cal anar a www.ajedrez21.com.
Fòrum gironí d'escacs: Per poder opinar sobre el joc, fer consultes, seguir l'actualitat, preguntar pel programari més escaient o riure una estona. Cal registrar-se però és gratuït (no cal que hi digueu la veritat però el correu sí que ha de ser verídic). De tota manera, es poden llegir tots els contiguts com a convidat.
Trobada a Nerja: Els gironins i asidus d'ajedrez21, Myrddin, Ajufune i Albarnoyés, vem visitar Nerja per tornar la visita al nostre amic Ki. Aquí hi trobareu un relat d'aquell viatge. Aquest any, i a invitació de Moltcrac, en Ki tornarà per Girona abans d'apropar-se a Calvià per presenciar la propera Olimpíada d'escacs.