VIR MVA Ch, KTK-III (66p), WRJ-III (53p)
AHAC Legion of Merit Champion (++)
Egyptinarabi, ori
Kimo, 146cm
Synt. 3.12.04, 19v
Täytti 4v 1.1.05
Kasv. & omistaja: Heli K
Koulutustaso: western pleasure, native costume
Rek.nro: VH-00849
Stats in English

24 sijoitusta westernissä - 51p WRJ
0 sijoitusta muissa lajeissa

Kisatulokset & näyttelytuloksetAdio on tullut luonteeltaan paljon isäänsä. Silläkin tuntuu olevan pää kuin kekäle ja harvoin kaikki neljä jalkaa maassa ;) Adio on kuitenkin ymmärtänyt, ettei sen kannata alkaa ihmisille ryppyilemään ja näin ollen purkaakin ylimääräisen energiansa rehentelemällä muille oreille. Adion tarhasta löytyy myös isompi puukarahka, jota se retuuttaa minkä ehtii.

Päinvastoin kun mitä saattaisi luulla, Adio on kuitenkin hyvä käsitellä. Kieltämättä se on melko utelias ympäristönsä ja muiden hevosten suhteen, mutta se ei halua laittaa pystyyn mitään tahtojen taisteluita, vaan tulee kiltisti mukana. Kisatilanteissa se keskittyy tehtäväänsä ja huomioi muut hevoset vasta jälkeenpäin.

Suvultaan Adio edustaa tuntemattomia linjoja. Isä G Nazeer al Rayyan on tilausvarsa USASta ja Suomeen tultuaan se kisasi jonkin verran esteitä. Varsoja jäi neljä, joista Adio n ainoa hengissä oleva. Emänemä CKE Natasna oli tilaisuvarsa USAsta myös ja se astutettiin amerikanmaalla ennen Suomeen tuloa. Tämä varsa KWB Sharasna syntyi Valloissa ja tuotiin Suomeen kolmivuotiaana. Matkan aikana se kuitenkin loukkasi itsensä, eikä koskaan päässyt kisaradoille. Jälkeläisiä Sharasnasta jäi neljä, joista Adio on ainoa hengissä. Emänemä CKE Natasna kisasi Suomessa lähinnä laukoissa, tienaten 27 000 virtuaalieuroa.
Adion loppusuvun kisailuista on vaikea sanoa, en tiedä ollenkaan, mitä lajeja ne ovat kisanneet. Suurin osa Adion suvusta on IRL-arabeja, joka erittäin harmittava seikka.

Tammikuu 2006: Adio sai Arabikantakirjan tilaisuudessa III palkinnon pistein 16+17+16+17=66. Tuomarien kommentti oli seuraavanlainen:
— Kaunis pää, (hieman vielä "ponimainen", johtuen kuvassa olevan hevosen nuoruudesta)
— Lihaksikas mutta lyhyt kaula, melko terävä säkä, lihakseton ja pieni takaosa ylävartaloon verrattuna
— Mej ja vtj kaviot eva
— Rotu-ja sukupuolileimat selvät, kaunis ja jalo!

Totta jos puhutaan, olin palkintoon ja tuomareihin erittäin pettynyt ja laitoin kantakirjalle melko äkämystynyttä mailia. Adion kanssa kyllä kokeillaan tilaisuutta uudestaan, toivon mukaan silloin on tuomareina ihmisiä, jotka ymmärtävätkin jostain jotain.

Maaliskuu 2006: Adio palkittiin VIR MVA Ch-tittelillä 2.3.2006. Adio on järjestyksessä toinen ko. tittelillä palkittu Farrin kasvatti :D

Maaliskuu 2006: Adio oli mukana Ionicin epävirallisissa näyttelyissä 14.3. Ori oli luokassaan sijalla 6/14 ja Virginia arvosteli sen seuraavasti:
Rotuleima kiitettävä, sukupuolileima hyvä. Äärimmäisen siro ori, siitä huolimatta kuitenkin sopusuhtainen kaikilta osin. Rakennekuvan vinous ei ole kovin hyvä asia, mutta saahan tuosta nyt tolkkua. Ihastuttava pää.

Toukokuussa 2006 Virtuaalinen Arabihevosyhdistys VAHY järjesti kasvattajien laatuarvostelun osana kisaviikkoaan ja Farr Arabiansia olivat edustamassa Farr Deggael, Adio ja Farr Nakhat. Kokonaisuuten talli sai jaetun ensimmäisen sijan ja Deggaelin arvostelut olivat seuraavat:
-Rakenne 10/10
-Suku 7/10
-Kisat 9/10
-Luonne 7/10
-Yleisvaikutelma 9/10
"
Aivan upea ori, VIR MVA-tittelinsä ansainnut. Aavistuksen pitkähkö kaula ja heikko takaosa, muuten rakenteeltaan hyvä. Suku on harvinainen, ja täysin egyptiläinen, lajipainotus vain ei oikein ollut periytynyt. Kisoja oriilla oli hienosti, westernissä oli hyvin menestynyt, ja westernin lisäksi oli käyty ulkomailla muissakin lajeissa. Luonne on mukavasti kirjoitettu ja hauska, mutta kovin paljoa sitä ei ollut. Ulkoasu sivuilla on hyvä, ja perustiedot ovat myös englanniksi."

Elokuu 2006: Adio oli WRJ:n laatuarvostelussa, tuloksena WRJ-III palkinto pistein (17-17-18)17+20+16+0+0=53. Kommenteiksi se sai tuomareilta:
— Komea ori. Erinomainen väri.
— Siro, mutta silti selvä sukupuolileima. Kaunis kokonaisuus.

Tilaisuus kyllä jossain vaiheessa uusitaan, oriin pitäisi saada vähän lisää kisapisteitä, eikä haittaa olisi, jos jälkeläisistäkin tulisi pari pojoa lisää ;)


G Nazeer al Rayyan ox Ashhal al Rayyan ox Safir ox
Ansata Majesta ox
Shaphara al Ansrafa ox Pharasha al Sharaf ox
Ansata Sharifa ox
KWB Sharasna ox CKE Sharif Zaim ox Sahar Zarq ox
Khatarina ox
CKE Natasna ox Nougad ox
Ansata Aya Maria ox

Jälkeläiset:
20.06.06 t. Farr Orchidee ox, e: Farr Kholibrii ox
25.08.06 t. Foxxi Mama D ox, e: Foxxi Lady ox
06.10.06 t. Farr Lemonn ox, e: Papaya ox
24.11.06 t. Farr Ta Da ox, e: Estetykaa ox
24.01.07 t. Farr Adia ox, e: Farr Emarat ox
11.02.07 o. Elgwir Adorn ox, e: Chaste Astarte ox
09.06.07 o. Farr Addiktion, e: Farr Indium
01.09.07 o. Farr Arktikaa ox, e: Justine's Wedding Picture ox
01.08.08 o. Thee Dataman N ox, e: Thee Salihah D oxTekstit & layout © Heli K | All photos provided by F. Regis
ADIO ON VIRTUAALIHEVONEN | ADIO IS A SIM HORSE