Hem | Nyheter | Samhälle                | Sport                       | Natur                       | Barn                         |

Ung                         

 
Linda Olofsson och krädjursexperten Claes Andrén håvar vilande grodor. Foto: Rogert Svanedahl, SVT
Hur sover djur?
Blir djuren sömniga, sover alla djur och hur skiljer sig sömnen åt mellan olika arter, det frågar sig Linda Olofsson som får hjälp att svara på frågorna av grod- och kräldjursexperten Claes Andrén.

 
Drömmer vargar? Foto: Carl-Johan Söder, SVT
Precis som vi människor har många arter också en dygnssömn. Men hur går det till? Sover fiskar och drömmer vargar? Mitt i naturens reporter Sara Kempe har undersökt sömnvanorna hos en rad arter.
Som vanligt visar Linda också tittarnas egna filmer. Några av dom redan visade kan du se här. »

Mer om programmet här. »

Mitt i naturen, onsdag 1 december kl 20.00, SVT 1
På äventyr genom våtmarkerna i Pantanal. De kan bli du som vinner resan Foto:RICO/Äventyrsresor
Skicka in din tittarfilm och du kan få chansen att besöka Pantanal som ligger på gränsen mellan Brasilien, Bolivia och Paraguay. Mitt i naturen redaktionen plockar, vid årets slut, ut den bästa tittarfilmen som belönas med en resa. Hur gör jag? »
Gullpudra Foto: Rogert Svanedahl, SVT
 
Tävla med oss på Mitt i naturen. Varje vecka, en ny tävlingsfråga. Varje vecka, nya vinnare.
Till tävlingen »
Frågor och svar
Frågor & svar
Vad är det för fågel som byggt bo i min dasstunna? Hur länge lever en varg? Läs om klurigheter som dessa, eller ställ en egen fråga! Frågor och svar »
Kottar i fatet
Bygg ett humlebo, eller en fladdermusholk. Kanske du undrar hur du kan locka fjälrilar, fåglar eller igelkottar till din trädgård? Här har vi samlat naturtips för dig som vill göra lite mer för naturen.
Till naturtipsen »
Det är vi som jobbar med
Mitt i naturen. »