Pääsivu

Orit
Tammat
Nuoret hevoset

Toiminta
Kasvatus
Myyntihevoset

Yhteydenotto
Linkkilista


BALLERSTERN PK

virtuaalihevonen  *  a sim game horse  *  takaisin oreihin


 • Ballerstern PK, alias "Pate"
 • holstein, ori
 • rautias, 170cm, VH-33260
 • synt. 24.06.2006,   v. (oma ikääntyminen)
 • ko Grand Prix, re 80cm; koulupainotus
 • kasv. Anna T. / PK Sporthorses
 • om. Siiri K. / HR Warmbloods
 • 13 KRJ-sijoitusta
  Jalostuskäytössä

  Ei meriittejä

  © Hengstation Böckmann


  Paten sain omistukseeni heinäkuussa 2006. Tuolloisessa Highflyerissä asusteli silloin jo mukavasti hevosia, mutta Pate oli toivottu lisä koulupuolen orilinjaan. Upeilla sukujuurilla ja luonteella varustettu pikkupoika hurmasi minut totisesti nähdessäni sen myynti-ilmoituksen hevostalli.netissä. Ensiksi kyllä epäröin tarjouksen jättämistä tästä koulutähdestä, mutta loppujen lopuksi minun oli pakko antaa itselleni periksi (nimim. huono itsekuri) ja laitoin tarjousta. Anna harkitsi päätöstään pitemmän aikaa, mutta päätti kuitenkin lähettää varsan meille.

  Yleisilmeeltään Pate on vilkas ja touhukas säihkysilmä, jolla on aina pilke silmäkulmassa. Orin mielestä koko elämä on suhteellista leikkiä, eikä se ota juuri mitään tosissaan. Kovan egon ja melko huonon todellisuudentajun omaava rasavilli leikiskelee kaikella mahdollisella. Työnteko tuntuu herrasta kovin rasittavalta ja tylsältä, joten kaikki tehdään "lasten tyylillä". Tuskinpa tämä jössikkä koskaan aikuistuu, mutta pienikin ripaus "isoa hevosta" ei kyllä olisi pahitteeksi.

  Hoitaessa Pate on uteliasta sorttia. Leikkisyyttäkin piisaa, joten hoitajalta vaaditaan melkoista hermojen hillintää orin leikkiessä kaikella mahdollisella. Komennuksesta herra vetää herneen nokkaan, ja sen jälkeen mistään ei tule mitään. Herraa voisi kuvailla kahdella sanalla: ikuinen teini. Jokatapauksessa, onneksi Patestakin löytyy muutama hyvä puoli; se käyttäytyy karsinassa useimmiten kovin sopuisasti sekä kiltisti, mitä nyt leikkii ja nakeskelee harjojaan ympäri manteretta. Se ottaa myöskin innolla kaiken uuden vastaan, eikä pistä pahakseen niin satulointia kuin vesikarsinalle viemistäkään. Kun kävelet Paten karsinalle varusteet kourassasi, saat varmasti vastaasi uteliaan katseen ja hörössä olevat korvat. Ulos pääseminen on Patelle aina ykkösjuttu, oli tiedossa sitten taluttelua maastossa, tarhaan vienti tai ratsastusta. Paten varustaja onkin niitä onnekkaita ihmisiä, joiden ei tarvitse tapella ikuisuutta varusteiden kanssa - Pate nimittäin ei välitä satuloinnista vähääkään. Joskus voi tuntua vähän siltä, että varustaminen olisi tylsää tämän herran kanssa, mutta tuskimpa niin. Ainoa ongelma voi syntyä silloin, kun aloitetaan suojien laittaminen. Pate on varsin liikkuvaista sorttia, joten karsinassa saa kyykkiä vaikka missä, orin liikuskellessa sinne tänne.

  Ratsastaessa Pate on varsin touhuava tapaus, joka säheltelee joka paikkaan. Huonohermoisemmalle ratsastajalle Pate ei varmastikaan ole se oikea ratsu, vaan ori tarvitsee myöskin selkäänsä kärsivällisen henkilön, joka jaksaa sietää sen ikuisia leikinalkuja ja törvellyksiä. Varsinaisestihan siinä ei mitään vikaa ole, sillä kunhan ratsastajakin osaa lyödä välillä leikiksi ja tehdä työstä mielenkiintoista, sujuu yhteistyö saumattomasti. Pate kyllä on kaikesta innostunut, ellei sillä sitten ole mitään pahempia traumoja viimekertaisesta.
  Koulutunneilla Pate on varsin mukava tapaus, kunhan sitä osaa ratsastaa ja käskeä oikein. Apuja saa käyttää runsaamallakin kädellä, eikä ori ole yliherkkä kovillekaan avuille. Tosin, kuten mainittiin, voi poika laittaa kaiken vähän leikiksi ja ryhtyä hyppelehtimään sinne tänne. Harvemmin ori kyllä mitenkään ryöstää, mutta sanotaanko, että hieman kovemmat "temponlisäykset" kuuluvat Paten leikkiohjelmaan - kuten myös hyppelehdintä, pukit ja pystyynnousut. Niskuroinniksi tällaista ei kannata erehdyksissään laskea, hevosenleikkiä se on. Kunhan ratsastaja muistaa olla kärsivällinen eikä anna periksi heti yhdestä vastoinkäymisestä, kaikki on hyvin.
  Esteillä Pate onkin sitten hankalampi tapaus kuin koulupuolella. Ori on varsin epäluuloinen joitakin estetyyppejä kohtaan, eivätkä kieltäytymiset ole harvinaisia. Ori selvittää pienemmät esteet leikiten, mutta jos niiden edessä on vähänkin jotakin kukkapuskaa tai muuta vastaavaa, ori kieltää. Tolppien vieressä olevat kasvihäköllykset eivät sitä pahemmin häiritse, kunhan vain ratsastaja pysyy rauhallisena. Leikiksi ryhtymisen vaaraa ei esteradoilla Paten kanssa ole, sillä se keskittyy täysin esteiden kyttäämiseen ja epäilyttävien kohteiden etsimiseen.


    i. Beckingstern PK   ii. Rubinstern   iii. Rubinstein
    iie. Dalstern
    ie. Bequem   iei. Bernandos
    iee. Celtic Queen
    e. Ballard SIN   ei. Carus (kadonnut)   eii. Cajon
    eie. Phoenix
    ee. Balance †   eei. Pasquier
    eee. Marionella


  Jälkeläiset ja jalostusinfo
  Ballerstern PK on tällä hetkellä tarjolla jalostukseen. Ori astuu kaksipolvisen suvun omaavia, terveitä ja koulupainotteisia holsteintammoja. Astutettavien tammojen kilpamenestys tai meriitit eivät ole pakollisia, mutta niistä on luonnollisesti etua. Ballerstern näyttää periyttävän hyviä koululiikkeitä ja varsat ovat olleet kauniita sekä sopusuhtaisia kouluhevosia. Viestit koskien astutusvarauksia tulee lähettää sähköpostitse os. nevermind@wippies.com - ennen varauksen lähettämistä tulisi lukea myös kasvatus -sivulta löytyvä infopätkä koskien oritarjontaamme.

  01: holstein-o. Barkensten Weich, s. 17.08.2007, e. Nelda's Colombina
  02: holstein-t. Cornella Celt, s. 29.01.2008, e. Cambridge Rock


  Kilpakalenteri (merkittyinä vain voitot ja sijoitukset)

  KRJ-kouluratsastus - yht. 13 kpl.
  22.08.2007 lk. vaativa A, WWR, sija 2/24
  24.08.2007 lk. Intermediaire II, YT Stable Dahle, sija 5/23
  04.09.2007 lk. Intermediaire II, Mörkövaara, sija 4/90
  14.09.2007 lk. Intermediaire II, Acantha Farm, sija 5/35
  17.09.2007 lk. Grand Prix, Puomila, sija 3/77
  20.09.2007 lk. Intermediaire I, GGR, sija 3/37
  20.09.2007 lk. Grand Prix, SOHO, sija 2/40
  28.10.2007 lk. Intermediaire I, WWR, sija 3/17
  22.11.2007 lk. Grand Prix, Skurvash, sija 3/14
  13.01.2008 lk. Grand Prix, Legend Lagoon, sija 9/87
  20.01.2008 lk. Grand Prix, De Duivel, sija 8/66
  22.01.2008 lk. Grand Prix, Ferraro, sija 6/50
  30.01.2008 lk. Grand Prix, Skurvash, sija 2/28

  © Siiri K. & GS