Pääsivu

Orit
Tammat
Nuoret hevoset

Toiminta
Kasvatus
Myyntihevoset

Yhteydenotto
Linkkilista


ART DECO HRW

virtuaalihevonen  *  a sim game horse  *  takaisin tammoihin


 • Art Deco HRW, alias "Deco"
 • trakehner, tamma
 • tummanrautias, 167cm, VH-44709
 • synt. 23.06.2008,   v. (oma ikääntyminen)
 • ko helppo B, re 130cm; estepainotus
 • kasv. Siiri K. / HR Warmbloods
 • om. Siiri K. / HR Warmbloods
 • 0 ERJ-sijoitusta
  Koulutusvaiheessa

  Ei meriittejä

  © Kempke Hof


  Art Deco HRW on jälleen yksi tallin omista luomuksista, kotiin jäänyt kasvattivarsa joka oikeastaan oli ihan suunniteltukin yksilö. Katselin eräänä päivänä Eevan omistamia, Dromerigissa asuvia esteoreja, joista sitten bongasin jälleen kerran Chalyénin: siitä olen harkinnut jälkeläistä jo kauan sillä ori on miellyttänyt minua heti alusta alkaen ja huomaan sen edustavan myös vähän vanhempaa linjaa virtuaalimaailmassa vaikka suvuton onkin. Lähinnä Chalyén on jättänyt vain koulupainotteisia hevosia, joten Art Deco on oiva näyte orin periyttämiskyvyistä myös estepuolella.

  Luonteeltaan Art Deco HRW eli tallin keskuudessa ihan vain "Deco", on kaikin puolin ihan mukiinmenevä tamma, jolta löytyy kuitenkin siitä huolimatta ajoittain paljonkin temperamenttia värittämään muiden päivää. Joskus tamma osaa käyttäytyä kuin ihmiset eivät olisi lainkaan hänen arvoasteikollaan ja vastapainoksi toisinaan Deco on äärimmäisen seurallinen ja hellyyttävä hömppä, joka kerjää rapsutuksia ja huomiota. Se on lievästi ilmaistuna aika vaativa hevonen, mutta sitäkin mielenkiintoisempi käsitellä ja ratsastaa.

  Hoitaessa Deco osaa olla varsinainen akka, kunhan oikealle tuulelle sattuu. Pahaonniset saavatkin kärjistellä tamman kanssa sen huonoimpina päivinä, eikä se tosiaan ole mitään ruusuilla tanssimista. Deco löytää kaikesta pientäkin huomautettavaa ja antaa kyllä heti suoraa palautetta hoitajalleen - minkä se osaa varsin hyvin. Erinäiset näykkimiset ja pienet uhkailut korvien viistäessä niskaa pitkin ovat tulleet jo melko arkipäiväiseksi, eivätkä tammaan tottuneet hoitajat enää niinkään sitä karta. Avainsana Decon kanssa on ehdottomasti komentaminen, sillä muutaman muistutuksen jälkeen ei se viitsi enää ryhtyä niskoittelemaan ihan täysillä hoitajalleen. Asettuessaan on tamma ihan mukavakin - iloisella tuulella se osaa olla hyvinkin seurallinen ja kiltti.

  Taluttaessa Deco ei ole sen kummempi, sillä tammalta tuntuu puuttuvan täysin halu lähteä omille teilleen. Sen sijaan se kuitenkin mielellään pelleilee taluttajaparan kanssa näykkimällä, pysähtelemällä ja puskemalla päälle; huonoa käytöstä kaikki tyynni. Deco on kuitenkin hyvin jämerä ja ihan perusrauhallinenkin, eli se ei ainakaan lähde viemään taluttajaansa jokaiseen ilmansuuntaan pienenkin rapsahduksen kantautuessa sen korviin. Tästä syystä ei ongelmia ilmene kisapaikallakaan - Deco ei pahemmin hulinasta perusta, ja useimmiten se keskittyykin täysillä vain mahdolliseen heinäkasaan mikä sen turvan eteen tarjotaan.

  Ratsastaessa Deco ei aluksi vaikuta olevan lähelläkään sitä vaativan tason estehevosta, josta on kerrottu. Tamma näyttää lähinnä laiskalta, uraa ikänsä kiertäneeltä tuntihevoselta sen uneliaasti astellessa kaviouralla. Deco tarvitseekin kunnon herätyksen ennen kuin työnteosta voisi olla puhettakaan; se saattaa olla hirmu vetelä, mutta topakan ja aktiivisen ratsastuksen avulla tästäkin laiskiaisesta saa kuorittua ainakin vähän vauhtia. Vauhdin etsiminen ei kuitenkaan suinkaan ole se ainoa asia, mihin Decon kanssa tulee kiinnittää huomiota. Se ei ole erityisemmin herkkä, mutta vastaa kuitenkin apuihin aika nopeasti ja minimaalisella viiveellä. Se on kuitenkin vaativa ratsastaa; ratsastajan tulisi olla osaava ja päättäväinen, sillä Deco nakkaa helposti hanskat tiskiin mikäli jokin ei onnistu. Työnteosta olisikin hyvä tehdä monipuolista ja laukkatyöskentelyä soisi olevan paljon, sillä niillä on päästy aina parhaisiin tuloksiin tämän hevosen kanssa.


    i. Chalyén   ii. Cantur   iii. Wettelnötz
    iie. Szilla II
    ie. Marycas   iei. Castor
    iee. Marijell
    e. Tanzeltein   ei. Waltztänzer   eii. Barock
    eie. Hymnia
    ee. Schwalbe   eei. Ravel
    eee. Rastenburg


  Jälkeläiset ja jalostusinfo
  Art Deco HRW ei ole tällä hetkellä jalostuskäytössä.

  01: trakehner-o. nimi, s. 00.00.2000, i. nimi


  Kilpakalenteri (merkittyinä vain voitot ja sijoitukset)

  Ei vielä toistaiseksi.
  © Siiri K. & GS