P.P. Venlatar

Lempinimi Venla
Rotu sh
Väri & merkit prt & hamppujuohet, lht häntä
Sukupuoli tamma
Syntymäaika 05.01.(01) FIN
Ikä 16-v
Säkäkorkeus 162cm

Kasvattaja Erikan Nettitalli
Omistaja Laura, Ravitalli Kivi

Painotus siitos

©: Tuikku KOPIOINTI KIELLETTY ! // alhaalla kuva !


Venlasta tehtiin ensin ratsua, mutta tamma todettiin liian kuumaksi pakkaukseksi siihen hommaan, kapasiteettia tosin olisi ollut ja paljon! Se kuulemma alkaa hiota heti, kun ratsastaja nousee selkään. Tämän takia Venlasta sitten päätettiin kouluttaa ravuri.

Venla on tuuheaharjainen erittäin kiltti suomenhevonen, joka haluaa aina miellyttää hoivaajaansa. Kuitenkin tammalla on omia pieniä persoonallisuuksiaan ja hassuttelujaan, esim. valjastuskatoksilla kolisevat aina kettingit jos Venla vain on paikalla. Tamma myös heiluttelee päätään, vääntelee huuliaan ja irvistelee ohikulkijoille ;). Ajaessa Venla on erittäin tasainen ja varma, vaihtaa juoksunopeutta kevyesti, ja kuuntelee äänikäskyjä todella hyvin. Radalla tamma on hieman vaativampi. Saattaa lähteä pullaamaan juoksuhaluissaan, mutta pehmeällä kädellä ja äänellä pysyy käsissä.

Venla omaa kauniit liikkeet, ja matkaavoittavan ravin, joita tamma esitteleekin oikein kauniisti lähdön esittelyssä. Esittelyssä saatetaan kyllä nähdä pientä muutakin esitystä, pientä hassuttelua unohtamatta. Menee uimaan kiltisti, mutta ei pahemmin pidä vedessä lotraamisesta. Uimassa Venla käy enimmäkseen velvollisuutena, kuin huvitteluna. Kengitettäessä tamma seisoo hyvin paikallaan, eikä eläinlääkärikään ole ongelma. Hampaiden raspauksesta Venla vaan ei pidä, tai sitten leikkii eläinlääkärin kustannuksella puremalla raspia ;). Nyt Venla viettää täysipainoista siitoselämää, lyhyehköjen lenkkien lomassa. Nykyään ratsastuksessakin jo tasaantunut, pieniä köpöttelylenkkejä pystyy hyvin tekemään, muttei mitään kovin vaativaa.

Ravurin ammatissa tamma on saavuttanut jo paljon mainetta ja kunniaa. Lauran [ex-om.] ostaessa maineikkaan tamman ravitulokset olivat enn. 30,2 a, Vs. 144 000 vmk. Kultakavion lopetettua [Venlan ex-om. talli] Venla siirtyi parin muun Lauran [ex-om.] hevosen kanssa L.E.Ravitallille , tällä kertaa yksityisenä. Laura [ex-om.] ajeli pari starttia todella onnistuneesti, ja kahmaisi myös euro kuningatar- voiton. Tamma piti myös kuukauden kilpailutauon, ja jatkoi keväällä kilpailu-uraansa (v. 2002).

Kivessä Venla on menestynyt hyvin, 7 voittoa; peräkkäin. Nyt Venla toimii pääosin siitostammana, starttasi viimeiset kerrat vuoden 2002 loppupuolella, joista uusi ennätys 24,9ake sekä molemmista voitot! Nykyään Venla viettää leppoisia siitospäiviä, tosin pieniä köpöttelylenkkejä tehdään.


©: Tuikku


Roope
missä ?
-- --
--
-- --
--
Ventin Vilma
missä ?
-- --
--
-- --
--

Venlan suku on ilmeisestikin kadonnut bittiavaruuteen.


Jälkeläiset
t. E.L-Venlan Veera 25,0 (i. Leimun-Ero) - 28.07.('01)
o. Tähtisumun Lennokas 25,6a (i. Rutto-Surma) - 30.09.('01)
t. Kiven-Valotar 20,3a (i. FIM Vekku) - 03.09.('02)
t. Kiven-Ajatar ratsu, kuollut (i. Taikatuulen Ajate) - 31.03.('03)
o. Kiven-Vainooja 27,7a (i. Taru Keijun Väinämö) - 16.09.('03)
t. Loisto-Mocca 26,1a (i. Legendan Tumma Paahto) - 04.11.('03)
t. Loisto-Raikuwa (i. Iruka Sensei) - 04.01.('04)
o. Kiven Kulkuri (i. Viekser) - 13.05.('04)
t. Kiven Kaunotar (i. Viekser) - 13.05.('04)
o. Kiven Kukkuluuruu (i. FIM Vekku) - 10.09.('04)

Venlalla on 9 jälkeläistä, joista yksi on ollut ratsu. Kilpailleita jälkeläisiä Venlalla on tällä hetkellä 5, paras on tamma Kiven-Valotar, joka kisaa vieläkin menestyksekkäästi. Myös Kiven-Vainooja sekä Loisto-Mocca ovat aloittaneet kilpailu-uransa hyvin.


Ennätykset 24,9ake - 27,0akp
Voittosumma 44 142ve
Muut voitot ainakin 2 x loimi, 1 x seppele, 2 x pokaali
Statistiikka ei tietoa

VRER'n alaiset kisat ovat vaan tallessa, Venla on kilpaillut myös menestyksekkäästi ennen VRER'n perustamista - lisää kilpailu-urasta on luonteen jälkeen !

2002
13/11 omat, VRER // Kiven SuperTamma 11/'02, 1./3., 2000ve, loimi, pokaali; 24,9ake
20/12 omat, VRER // Kiven Talvi-Kuningatar, 1./10., 2500ve, loimi, seppele, pokaali; 27,0akpEtusivu
Vieraskirja
E-mail

Kilpahevoset
Siitoshevoset & nuoriso

Kasvatit
Kilpailut
Copyright