Aquanimals - Valmennus 12.03-08
YHTEYDENOTTO:

Yhteyden minuun saat parhaiten sähköpostitse, mutta muistathan otsikoida viestisi hyvin.AJANKOHTAISTA:

Päivitetty viimeksi 12.03.2008
TERVETULOA!
Tervetuloa Aquanimalsin 12.03-08 tiloissa järjestettävään valmennustilaisuuteen. Valmennukseen saa tulla mikä tahansa hevonen (paitsi ei alle 3v) ja sen koulutustason tulee vastata ryhmän tasoa(koulussa saa olla osaavampi kuin he c). Ratsastaja saa mennä vaikka kummassakin ryhmässä, mutta eri hevosella. Vierailevana valmentajana on Roosa Päkiäinen.

OSALLISTUMINEN
Ht. netin topiikkiin, otsikoitu, aquassa valmennus. Ryhmä nro (rivinvaihto)
Ratsastaja - hevonen

OSALLISTUJAT
1. Kouluvalmennus He C
1.Tintti - Ellenin Sammakkoprinssi
Aloitimme valmennuksen lämpöasteisessa maneesissa, sillä ulkona oli plussan puolella ja maa kurainen. Prinssi ja Tintti olivat ensimmäinen ratsukko, joista aisti heti etteivät ratsastaja ja hevonen oikein vielä pelanneet yhteen. Hevonen oli aluksi hieman jännittynyt ja steppaili turhautumistaan, mutta selkään avustajan pitäessä päästessään ratsastaja otti hyvän tuntuman alusta asti. Aluksi tehtävänä oli käynnätä muutama kierros, jonka jälkeen piti tehdä rentoja voltteja, joilla tarkoitan sitä että hevonen taipuu mukana. Prinssi alkoikin yllättäen jännityksistään taipua, ja polkeminenkin näytti jo luonnollisemmalta. Ravikin meni sulassa sovussa, kunhan Tintti muisti tarkat avut eikä säheltänyt. Harjoitusravissa ilmassa oli taas hieman jännitystä, koska Tintti vahingossa antoi liian kovan pidätteen ja ori otti siitä itseensä. Pohkeenväistö olikin sitten yhtä taistelua, mutta sen jälkeen suoralla uralla jotenkin ratsataja sai oriin yhteyden ja sen jälkeen yhteistyö pelasi helposti. Laukassa ei sitten ollutkaan mitään vaikeuksia ja laukanvaihdotkin näyttivät todella helpoilta, Prinssi jos mikä ilmeisesti on kokenut hevonen kunhan saa selkäänsä tarkan puurtajan. Valmennuksen pitäneenä voin vinkkinä antaa sen, että Tintti muistaa selkeät avut ja suhteellisen pienet pidätteet, sitten yhteistyönne alkaa pelata!
2.miia. - My Hardstyle xx
Jatkoin miian ja Mandyn parissa. Teillä näytti olevan jo kokemusta yhdessäolosta, ja valmennus alkoikin nätisti. Mandy oli käynnin säätelyssä hieman levoton, joten keskikäynnin etsimisessä meni aikaa, mutta kuitenkin se löydettiin. Jatkoimme kaarevalla uralla, ja ratsastajan avut korostuivat hieman liikaa. Pohkeenväistö sujui Mandyn hieman niskuroidessa, sillä tammalla näytti olevan tylsää. Jompi kumpi kai jännitti, koska laukkaharjoituksia aloitettaessa Mandy lähti kiitämään sellaista laukkaa ettei siitä aivan äkkiä pysähdyttykään. Parin ison kierroksen laukan jälkeen sait tamman hallintaasi, mutta olisin käyttänyt enemmän pidätteitä pysähdyksessä jotta tamma olisi keskittynyt niihin eikä leikkimiseen kuolaimella. Loppuharjoituksissa sait laukankin jo parempaan suuntaan, ja laukanvaihdot sujuivat leikiten. Yhtäkkiä niskuroiva Mandy olikin mitä tottelevaisin hevonen, joten suosittelen keskittymisharjoituksia, niitä tehdessään tamma ei ajattele mitään kepposia.
3.Sorel -Imperador
Sorel ja Imperador olivat päivän viimeinen kouluratsukko. Maneesin tullessa ori hirnui toisille hevosille raastavasti, ja käveleskeli näyttävästi esille. Selkään päästessä se kuitenkin rauhoittui. Iirolla näytti olevan perusasiat hallinnassa, sillä ratsastuksen urilla kuten volteilla ja muilla se ei kertaakaan lähtenyt omille teilleen. Ravissakin se meni hienossa kevyessä muodossa kaula kaarella, mutta ajoittain saattoi pureskella kuolaintaan. Harjoitusravissa vasta saattoi nähdä selvästi orin yhteistyöhalukkuus - sillä se keskittyi täysin työhönsä ja antoi myös ratsastajalle mahdollisuuden tehdä osuutensa. Muutama tamma maneesissa riehuivat hieman ympärillä mutta Iiro ei loksauttanut korvaansakaan asialle. Pohkeenväistö ja laukkatehtävät olivatkin sitten aivan kuin lasten leikkiä teille, eikä niissä ollut moitittavaa. Muista Sorel kuitenkin käyttää vastedes enemmän painoapuja, koska Iiro näytti ymmärtävän selkeästi myös niitä.

2. Estevalmennus 100cm
1.Ziki - Nevermore YOC
Pikku poni oli reippaan näköinen saapuessaan estevalmennukseen. Verne ja Ziki olivatkin valmennuksen pienin ratsukko. Olin rakentanut radan hieman pienemmillä askelväleillä Verneä varten. Aloitimme laukkaharjoituksilla, ja maapuomeilla, jotta totuttaisimme tehtäviin ponia. Maapuomit ylittyivät muutaman kerran aluksi isoilla loikilla, vaan sitten Verne rauhoittui hieman ja meni ne kunnolla. Lähdimme sitten radalle. Okserilla poni pomppasi halukkaasti ja täydellisen hypyn, ja jatkoi vauhtiaan sarjalle. Sarjaesteillä laukka-askeleita tuli pari liikaa, joten yksi puomi kolahti alas. Kolahtamisen johdosta tiedossa oli pari pukkia. Sarjan jälkeen tuli pysty, jolla oli korkeutta 100cm. Näki, että Verne joutui venymään jo äärirajoilleen hypätessään metrin esteitä. 80cm korkea trippeli taasen ylittyi ihan normaalisti. Koska maneesi oli lämmin, niin Verne oli jo hieman hikinen. Loppulämmittelyksi teimme jumppasarjaa joita hypätessään poni oli jo hieman väsynyt. Viime hetken vinkkeinä se, että Ziki muistaa myödätä poniaan tarpeeksi hypyissä.
2.Tintti - Piiloprinsessa VOE
Piken ja Tintin valmennus oli ehkä tämän ryhmän paras. Hopeanruunikko tamma oli jo lämmittelyissä kuuliainen ja toimiva, ja laukkaharjoituksetkin menivät todella hyvin. Ratsastajan istunta oli kuitenkin esteillä jo hieman liian aikaisin esteistunta, eli korjattavaakin on. Maapuomeilla Pike liioitteli, ja pomppasi valtavan leiskautuksen niiden yli. Jumppasarjassa sait hevosen jo hieman pienentämään ilmavaraa, koska liiat pomput vievät energiaa. Ravissa jumppasarjat kuitenkin menivät hieman myttyyn, kun Pike kompasteli puomien yli. Sitten se kuitenkin virkistyi radalle mentäessä, ja kaikki esteet menivät virheittä, vaikka pieniä liika-askeleita oli havaittavissa ja ratsastajan epätasapainoisuutta. Kiinnitä Tintti huomiota istuntaan enemmän.
3.anspe - I'm a Bitch 483
Anspen ja tamman tulossa päivän viimeiseen valmennukseen sen kyllä huomasi. Häntä (ja nokkakin..) pystyssä tullut tamma hirnahti diivailevaan ääneen maneesissa, ja anspe nousi ratsaille. Aluksi heillä oli yhteistyö vaikeuksia, kun tamma ei olisi millään halunnut mennä laukkavolteille vaan suoraan eteenpäin. Kiemurauralla saimme kuitenkin tamman keploteltua myös volteille, jossa aavistin että tamma on myös hieman virikkeitä tarviva jotta jaksaisi keskittyä. Maapuomien yli sievästi oikein päin mennessä toivo jo heräsi että tamma jaksaisi nyt oikein hyvin keskittyä - mutta ei. Jumppasarjoilla ratsastit liikaa tammaa eteen, ja se kieltäytyi. Seuraavalla yrityksellä hypyt olivat tasapainoiset ja sopivat korkeutta ajatellen. Radalla tamma keskittyi selkeästi paremmin tehtävään, ja leiskautteli okserin yli helposti ja ilmavaralla. Sarjalle tultaessa vauhtia oli hieman liikaa, ja kahden ensimmäisen esteen puomeja tipahteli. Viimeisellä esteellä sarjassa sait jo korjattua lähestymisvirheen eikä puomit lennelleet. Pysty ja trippeli menivät sitten taas hieman liioitellen, mutta viimeiselle esteelle hillitsit hienosti tammaa jonka tuloksena oli parin pudotuksen rata. Tee paljon lämmityksissä tehtäviä joihin tamma joutuu keskittymään ja radoilla muista hyvä lähestyminen!
Ulkoasun © Emma P, kiitos. Aquanimals on virtuaali-talli.