נושאי המחשב

 

 

רציתם לדעת פעם מה הולך בתוך המכונה הגדולה של המחשב, להרים מעליה את הכיסוי ולהסתכל על כל מה שהולך בפנים מבלי לפחד אם כן, אז הגעתם למדריך הנכון. במדריך הזה לא תלמדו להרכיב מחשב, אלא תלמדו כיצד הוא בנוי, כיצד עובר המידע בפנים ובאיזה צורה, מה עושה כל כרטיס. אז נכון שדברים כאלו תוכלו לקרוא באתרים אחרים אבל כאן החומר הנלמד הרבה יותר מורכב והרבה יותר מפורט. שימו לב גם שזה המדריך הבסיסי מה שאומר שיש כאן מידע הבסיס בטכנאות.

 

שימו לב גם שהמורכבות של הדברים יוצרת תסבוכת לכן על תיבהלו  מהמילה הראשונה שתראו ותנסו לקרוא אותה שוב ולנסות להבין אותה. למרות הכל, אם אין לכם מושג בכלל במחשבים אז כדאי שתנטשו את המדריך הזה.

 

  1. רכיבים וטכנולוגיות – תקשורת טורית ומקבילית, מעגל flip-flop, אוגר הזזה – shift register, שערים לוגיים, חוצצים – buffers.
  2. הזיכרוןrom מול ram, סוגי rom, שימושים ברכיבי eprom, מהו bios, סוגי ram, הרכבת זיכרון, תקלות ברכיבי זיכרון, זיכרון מטמון, זיכרון צללים, ניהול זיכרון, זיכרון מוגדל, זיכרון מורחב, הזיכרון העליון, הזיכרון הגבוה.
  3. המעבד המרכזי – מעבד מתמטי, מצב מוגן/אמיתי, זיכרון וירטואלי, מעבדי 686 – פנטיום פרו.
  4. רכיבי בקרה עיקריים בלוח האם – בקר פסיקות – a8259, יציאת קלט/פלט בסיסית, כתובת בסיסית בזיכרון, גישה ישירה לזיכרון, timer.
  5. כונני דיסקטים – מבנה הדיסקט, מבנה הכונן.
  6. הדיסק הקשיח – התקליטור – CD-ROM, התקנת כונן תקליטור, WORM, MO, PCMCIA, מבנה הדיסק הקשיח, stepper motor, voice coil, מהירות הגישה לנתונים, שיטות קידוד נתונים, ממשקים.
  7. מקלדות ועכברים – אופן העברת מידע מהמקלדת למחשב, טבלת ascii, מבנה המקלדת, כיצד מזוהה מקש נלחץ, עכברים.