Σχετικά με το site.

  Δίσκοι.

  Υδρόβια Φυτά.

  Άρθρα.

  Στημένα Ενυδρεία.

  Φτιάχτο μόνος σου.

  Πίνακας συζητήσεων.

  Σελίδες που αξίζει να επισκευτείτε.

  Χρήσιμα downloads.

  Υπολογισμοί μεγεθών και μονάδων.

  Επικοινωνία.  

 

 

                   

Το μαγευτικό χόμπυ του ακουαρισμού είναι δυστυχώς προς το παρών, απο τα λιγότερο διαδεδομένα στη χώρα μας. Οι Έλληνες ακουαρίστες είναι πραγματικά λίγοι (ευτυχώς μόνο αριθμητικά !).  

Και όταν μιλάω για ακουαρίστες δεν εννοώ τους ευκαιριακούς κατόχους κάποιου ενυδρείου το οποίο τους χάρισε ενδεχωμένως κάποιος φίλος και με το οποίο αφού ασχολήθηκαν για κάποιο χρονικό διάστημα - χωρίς να ενδιαφερθούν πραγματικά - και αφού θρήνησαν αρκετά χαμένα ψάρια, τελικά βαρέθηκαν και το παράτησαν να σκονίζεται σε κάποια αποθήκη.

Ακουαρίστας, κατά την γνώμη μου είναι ο χομπίστας ο οποίος - δεν παιζει κανένα ρόλο η ηλικία ή η πείρα (κανείς δεν γεννήθηκε γνώστης) - έχει την ανησυχία της συνεχούς μάθησης, αποζητά συνεχώς την τελειοποίηση των γνώσεών του, νιώθει υπεύθυνος για τις ζωές των ψαριών που κρατά και δεν τις βλέπει σαν κάτι αναλώσιμο το οποίο απλά αντικαθίσταται σε κάθε απώλεια, και το κυριότερο, πραγματικά μένει έκθαμβος στη θέα ενός καλοστημένου, υγειούς ενυδρείου.

Το site αυτό έχει λίγο πιο εξειδικευμένο προσανατολισμό απο τα ενυδρεία γενικά, επικεντρώνεται στους ακουαρίστες οι οποίοι φιλοξενούν ή φιλοδοξούν να φιλοξενίσουν Δίσκους και αληθινά υδρόβια φυτά ή ένα απο τα δύο, στο ενυδρείο τους.

Οι Δίσκοι αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο κόσμο των τροπικών ψαριών του γλυκού νερού τόσο για την φυσική τους ομορφιά όσο και για την πιο προσεκτική μεταχείρηση την οποία έχουν ανάγκη για να είναι υγιείς και να αναπτυχθούν σωστά.

Τα αληθινά φυτά δίνουν μια ξεχωριστή, ζωντανή όψη στο ενυδρείο και αποτελούν την καλύτερη διακόσμηση, εκτός φυσικά απο το ότι κάνουν φοβερή δουλειά στην διατήρηση και την οξυγόνωση του νερού (δεν υπάρχει καλύτερο φίλτρο). Και αυτά βέβαια με την σειρά τους χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη περιποίηση το αποτέλεσμα όμως σε αποζημιώνει στο έπακρο.

Σκοπός του site αυτού είναι η παρουσίαση πληροφοριών για τον αρχάριο αλλά και τον μυημένο στο χόμπυ, η ανταλλαγή τεχνικών και εμπηριών αλλά και η ύπαρξη άλλης μιας ελληνικής παρουσίας σχετικά με τον ακουαρισμό στο δίκτυο. 
Εάν έστω και ένας τυχαίος επισκέπτης αυτού του site αισθανθεί το ερέθισμα του ενδιαφέροντός του για να ασχοληθεί με την διατήρηση ενυδρείων, και το κάνει πράξη, πιστεύω ότι η ύπαρξή αυτών των σελίδων θα θεωρηθεί επιτυχημένη.

Οι πληροφορίες που παρουσιάζω εδώ είναι αποτέλεσμα μελέτης και συγκέντρωσης πληροφοριών απο πηγές σε όλο το internet, απο εξειδικευμένα βιβλία, απο προσωπικές εμπηρίες καθώς και απο ατελείωτες συζητήσεις και posts σε σχετικά forums απο ξένα sites. Ελπίζω ότι περνόντας ο καιρός θα έχω την ευχαρίστηση να δημοσιεύω απο αυτές εδώ τις σελίδες και άρθρα ελλήνων του χώρου μας καθώς και παρουσιάσεις στημένων ενυδρείων απο όλη την Ελλάδα.

Για κάθε συμμετοχή - πρόταση - παρατήρηση και κριτική μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Φιλικά
aik2

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

       www.zdoop.com