Etusivu Uunoituus Historiaa Wicca Keittiönoita ja Vihreä noita Sapatti nyt Linkit
Aleksandrialainen wicca  

Aleksandrialaisuus on se wiccalaisuuden muoto jonka lopulta koin omakseni. Aleksandrialaisuus on siis eräs wiccan suuntaus. Traditionaalisiksi suuntauksiksi kutsutaan yleisesti aleksandrialaista ja gardnerilaista wiccaa. Muitakin suuntauksia on lukemattomasti ja lisäksi on olemassa eklektinen wicca, joka ei ole sitoutunut mihinkään tietyyn suuntaukseen, vaan harjoittaja itse määrittelee uskonnonharjoituksensa vivahteet wiccan puitteissa.

Aleksandrialainen (ja gardnerilainen) wicca eroavat muista wiccasuuntauksista yleensä suhtautumisessaan initiaatioon. Aleksandrialaisilla on kolme initiaatioastetta. Nämä ovat ikäänkuin merkkipaaluja opiskelun varrella ja initiaation mukana tulee sekä vapaus, että vastuu. Syy, miksi initiaatioasteita käytetään on mm. se, että aleksandrialainen coven on hierarkinen. Monissa eklektisissä yms. wiccacoveneissa papin tai papittaren roolin voi ottaa kuka tahansa covenin jäsen. Aleksandrialaisessa traditiossa, ylipapitar on covenin johtaja ja hän valitsee rinnalleen ylipapin, johtamaan kanssaan rituaaleja. Aleksandrialainen julkinen BoS sanookin näin: "And the High Priestess shall rule her coven as the representative of the Goddess. And the High Priest shall support her as the representative of the God. And the High Priestess shall choose whom she will, be he of sufficient rank, to be her High Priest." Ensimmäisen asteen initiaatiossa kokelas otetaan covenin jäseneksi ja hänestä tulee papitar/pappi. Toisen asteen initiaation jälkeen henkilö saa toimia covenin ylipapittarena/ylipappina. Lisäksi hän saa initioida muita, mutta hän on silti oman coveninsa ylipapittaren ja ylipapin valvonnassa. Kolmannen asteen initioitu on täysivaltainen ylipapitar/ylipappi, joka voi perustaa oman täysin itsenäisen covenin, jos tahtoo. Lisää tietoa initiaatiosta ja aleksandrialaisesta traditiosta löytyy Janet ja Stewart Farrarin kirjasta: A Witches' Bible.

Aleksadrialaisuudesta puhuttaessa ongelmana on oikeastaan se, että siitä ei voi paljoa puhua. En kerro teille mitä minä aleksandrialaisena teen tai miten toimin, mutta voin antaa teille vinkkejä ja linkkeä, jotta saatte (mikäli kiinnostusta riittää) lukea aiheesta itse. Kirjoista suosittelen edelleen Janet ja Stewart Farrarin kirjaa "Witches'Bible". Ei kannata säikähtää nimeä, kirja sisältää vain niin totaalisen kokonaisuuden aleksandrialaisesta wiccasta, jotta sille on annettu nimi Bible. Ja tässä muutamia hyviä linkkejä:

Aleksandrialaisuudesta yleensä

Julkinen aleksandrialainen Varjojen Kirja

Alex Sanders