Φιλίππου 51 /1ος όροφος,  546 31 Θεσσαλονίκη, κιν.: (+30) 6999 249 000, Fax: (+30) 2310 249 614,
e-mail: sympraxi.thess@yahoo.gr

ΑΡΧΙΚΗ/ ΝΕΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ/ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ «ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ο» ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ


Ανακοινώσεις και δελτία τύπου

2008

31/07/2008

Το δοικητικό συμβούλιο της Σύμπραξης Κατά της Ομοφυλοφοβίας καλεί τα μέλη του σωματείου σε έκτακτη γενική συνέλευση, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Οικονομικά θέματα.
2. Λοιπά θέματα.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Σύμπραξης, Φιλίππου 51, 1ος όροφος, το Σάββατο 2 Αυγούστου στις 21:00, και σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία (όπως είναι το πιθανότερο), η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Αυγούστου στις 21:00 ακριβώς!

Παρακαλείσθε να προσέλθετε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

17/06/2008

Διαβάστε το χαιρετισμό της Σύμπραξης στο Athens Pride 2008 και την πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση, σε pdf.

01/06/2008 (Δελτίο τύπου: Συμπαράσταση στον δήμαρχο Τήλου)


Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου.

01/05/2008 (Δελτίο τύπου για το 10ο Πανόραμα)

Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου για το 10ο Πανόραμα Ομοφυλοφιλικών Ταινιών και βρείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα.

01/05/2008 (Πρόσκληση σε μηνιαία συνάντηση)

Την Κυριακή 4 Μαΐου 2008, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί η μηνιαία τακτική συνάντηση των μελών και φίλων της Σύμπραξης, στα γραφεία του σωματείου, Φιλίππου 51/ 1ος όροφος. Θα συζητήσουμε για το Πανόραμα Ομοφυλοφιλικών Ταινιών, που ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη 8/5/2008. Σας περιμένουμε όλους/-ες, μαζί με τους φίλους/-ες σας! (Πατάμε «Οικολογική Κίνηση» στο θυροτηλέφωνο.)

10/04/2008 (Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση)

Η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας καλεί τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση, το Σάββατο 12 Απριλίου, στις 19:00 (ακριβώς!!!), στη Φιλίππου 51/ 1ο όροφο. (Η Συνέλευση θα διαρκέσει μια μόνον ώρα, δηλαδή έως τις 20:00, διότι στη συνέχεια προβλέπεται πάρτι στον ίδιο χώρο με οικοδεσπότη τον Άρη.)

Θα συζητήσουμε για το Πανόραμα, τον προς έκδοση τόμο για το σινεμά και την ομοφυλοφιλία, οικονομικά θέματα και ό,τι άλλο επιθυμείτε.

Φιλικά,
Νίκος Χατζητρύφων


09/04/2008 (Πρόσκληση σε πάρτι)

Η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας σάς καλεί σε πάρτι στα γραφεία της, Φιλίππου 51, 1ος όροφος, Θεσσαλονίκη, με ποτό και μουσική. Το πάρτι θα γίνει το Σάββατο 12/4 στις 20:00.04/04/2008 (Πρόσκληση σε εκδήλωση)


Η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας καλεί τα μέλη και τους/τις φίλους/-ες της την Κυριακή, 6 Απριλίου 2008, στην Φιλίππου 51 /1ος όροφος (θυροτηλέφωνο της «Οικολογίας») στις 8.30μμ για συζήτηση σχετικά με τις οικογένειες από ομο-/αμφι-/τρανσσεξουαλικά άτομα.

Θα εισηγηθεί ο Νίκος Χατζητρύφων και θα γίνει ενημέρωση από το πρόσφατο (στις αρχές Μαρτίου) συνέδριο της ILGA στη Ljubljana.

Θα ήταν χαρά μας να έρθετε μαζί και με φίλους/φίλες σας.

φιλικά,
Νίκος Χατζητρύφων

Διαβάστε την πρόσκληση σε pdf εδώ.


12/03/2008 (Δελτίο τύπου για το σύμφωνο συμβίωσης)

Σύμφωνα με ανακοινώσεις στον Τύπο, η κυβέρνηση θα φέρει προς συζήτηση και ψήφιση νομοσχέδιο για τη θέσπιση Σύμφωνου Συμβίωσης που θα έχει μορφή συμβολαιογραφικής πράξης και το περιεχόμενό του θα αποκλείει τα ομόφυλα ζευγάρια. Η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας εκφράζει την έντονη αντίθεσή της για έναν τέτοιο αποκλεισμό, ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με το ελληνικό Σύνταγμα, τις αποφάσεις διεθνών οργανισμών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα, η εξαίρεση των ομόφυλων μελλονύμφων (ζευγαριών) παραβιάζει:

1.Το άρθρο 4, παρ. 1 και 2 και το άρθρο 21 Συντάγματος.
2.Το άρθρο 16, παρ. 1 της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1948: «Ενήλικες άνδρες και γυναίκες έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν και να ιδρύσουν οικογένεια, χωρίς κανένα περιορισμό λόγω φυλής, εθνικότητας ή θρησκείας ...».
3.Το άρθρο 23, παρ. 2 του Διεθνούς Σύμφωνου Αστικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων (ICCPR) του ΟΗΕ που ψηφίστηκε το 1966: «Πρέπει να αναγνωριστεί το δικαίωμα ανδρών και γυναικών που έχουν ηλικία γάμου να παντρεύονται και να δημιουργούν οικογένεια».
4.Το άρθρο 12 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Θεμελιωδών Ελευθεριών του 1950: « Άνδρες και γυναίκες που έχουν ηλικία γάμου έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται και να δημιουργούν οικογένεια, σύμφωνα με τους εθνικούς νόμους που διέπουν την εξάσκηση αυτών των δικαιωμάτων».
5.Το άρθρο 9 της Χάρτας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2000): «Πρέπει να είναι εγγυημένο το δικαίωμα σε γάμο και το δικαίωμα στη δημιουργία οικογένειας, σύμφωνα με τους εθνικούς νόμους που διέπουν την εξάσκηση αυτών των δικαιωμάτων. Η οικογένεια πρέπει να απολαμβάνει νομική, οικονομική κι κοινωνική προστασία...». 

Επιπλέον:

6.Η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την 8-2-1994 προτρέπει τα κράτη μέλη να θεσμοθετήσουν γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης για τους ομόφυλους πολίτες.
7.Το άρθρο 13 της Συνθήκης του Άμστερνταμ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1997) απαγορεύει κάθε διάκριση στη βάση του ερωτικού προσανατολισμού.

Η μη εφαρμογή των παραπάνω, εκτός του ότι αποτελεί παραβίαση της βασικής ευρωπαϊκής αρχή (δυτικού πολιτισμού) περί της ισότητας όλων των πολιτών, επιφέρει συνέπειες για τους ομοφυλόφιλους πολίτες: καθημερινές αρνητικές διακρίσεις και αποκλεισμούς από τα νομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά.

Η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας ζητά από την κυβέρνηση την άμεση διόρθωση του νομοσχεδίου, ώστε να καλύψει την αρχή της ίσης μεταχείρισης και μη αρνητικής διάκρισης, και να εντάξει τα ομόφυλα ζευγάρια στο νέο θεσμό. Επίσης, προειδοποιεί την κυβέρνηση πως, αν το εν λόγω νομοσχέδιο υποβληθεί και ψηφιστεί αποκλείοντας τα ομόφυλα ζευγάρια, τότε δεν θα έχει άλλη επιλογή από την προσβολή του νόμου σε κάθε ελληνική και/ή ευρωπαϊκή αρχή. Καλεί επίσης, κάθε ανθρωπιστικά ευαισθητοποιημένο πολίτη, κάθε συλλογικότητα που ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις πολιτικές νεολαίες, κάθε βουλευτή της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, αλλά και τα πολιτικά κόμματα να μη συνδέσουν το όνομά τους με την ανοχή της παραπάνω παραβίασης και  να αντιταχθούν έμπρακτα στο παραπάνω σχέδιο νόμου. Καλούμε τους/τις Ευρωβουλευτές της χώρας μας να συμβουλεύσουν την κυβέρνηση να μην εκτεθεί διεθνώς με έναν τέτοιο νόμο. Η κυβέρνηση να μη προχωρήσει στην τιμωρία των ομοφυλόφιλων πολιτών, αναγκάζοντάς τους να προσφύγουν σε συνταγματικό έλεγχο του νόμου και να καταγγείλουν την κυβέρνηση (και τη χώρα μας) σε διεθνείς οργανώσεις και Οργανισμούς.
Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί, άλλωστε, ότι η συζήτηση περί του συμφώνου συμβίωσης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επικαλύψει και/ή να αντικαταστήσει την αναγκαιότητα για την εφαρμογή της νομοθεσίας του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, εφαρμογή που σήμερα εμποδίζεται με την ασαφή αναφορά στη Δημόσια Τάξη.

Η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας δεν προτίθεται να αφήσει να χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία αναγνώρισης των οικογενειών από ομόφυλα ζευγάρια, στη βάση της πλήρους ισότητας με τις οικογένειες από ετερόφυλα. Προτείνουμε στην κυβέρνηση να μην χάσει ούτε αυτή την ιστορική ευκαιρία να αναγνωρίσει τα δικαιώματα μιας ομάδας φορολογούμενων Ελλήνων/-ίδων και συγχρόνως Ευρωπαίων πολιτών/-ιδών, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δημοκρατικότητά της.

Ο πρόεδρος
Νίκος Χατζητρύφων

Ο γραμματέας
Νίκος Θεοδωρου

Κατεβάστε το δελτίο τύπου μας σε pdf εδώ.


27/02/2008 (Πρόσκληση μηνιαίας συνάντησης)

Η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας καλεί τα μέλη, τους φίλους/-ες και τους φίλους/-ες των φίλων της, στη μηνιαία τακτική συνάντησή της.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Μαρτίου 2008, στις 20:00, στο χώρο μας, Φιλίππου 51/ 1ος όροφος.

Θα προβληθεί παρουσίαση με τίτλο «Ομο-/αμφι-/τρανς διαδίκτυο», από τον Νίκο Θεοδώρου, και μετά θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ελάτε να γνωριστούμε και να περάσουμε καλά :-)

Ο υπεύθυνος εκδήλωσης
Νίκος Θεοδώρου

Κατεβάστε την πρόσκληση σε pdf εδώ.


12/02/2008 (Πρόσκληση σε έκτακτη γενική συνέλευση)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σύμπραξης Κατά της Ομοφυλοφοβίας καλεί τα τακτικά μέλη του σωματείου σε έκτακτη γενική συνέλευση, με προτεινόμενη ημερήσια διάταξη:

  1. Εκλογή προέδρου και γραμματέα συνέλευσης.
  2. Ορισμός ημερήσιας διάταξης της Γ.Σ.
  3. Γενική ενημέρωση, απολογισμός.
  4. Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής (κατά το άρθρο 10 του Καταστατικού).
  5. Συζήτηση για το δέκατο Πανόραμα Ομοφυλοφιλικών Ταινιών.
  6. Λοιπά θέματα.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του σωματείου (Φιλίππου 51, 1ος όροφος) την Παρασκευή 15/2/2008 στις 20:00 (και επειδή συνήθως δεν επιτυγχάνεται απαρτία και τα μέλη έρχονται στη δεύτερη συνεδρίαση), θα επαναληφθεί την Κυριακή 17/2/2008 στις 20:00.

Ο πρόεδρος
Οδυσσέας Αναστασόπουλος

Ο γραμματέας
Γιώργος Τσιτιρίδης

Μπορείτε να κατεβάσετε την ανακοίνωση σε pdf από εδώ.


01/02/2008 (Συνάντηση Κυριακής 3 Φεβρουαρίου, Προσεγγίσεις παραδοσιακών χορών)

Θέλοντας να δώσουμε λίγο διαφορετικό χρώμα στην πρώτη Κυριακή του Φλεβάρη (3/2/2008), στα γραφεία του σωματείου μας, στη Φιλίππου 51, 1ος όροφος, στις 20:00, θα έχουμε μια πρώτη επαφή με την πλούσια μουσικοχορευτική μας παράδοση.

Απαραίτητα αξεσουάρ:

1. Φόρμες (ή έστω άνετα ρούχα)
2. Αθλητικά παπούτσια (ή έστω άνετα μαλακά παπούτσια, χωρίς τακούνια κατά προτίμηση)
3. Μπατάνα για τον ιδρώτα (όποιος θέλει)
4. Δεύτερο μπλουζάκι για αλλαγή, σε περίπτωση πολύ ιδρώτα.

Φέρτε τη διάθεσή σας, τους φίλους σας και τις φίλες σας, και ελάτε να περάσουμε μια βραδιά, χορεύοντας και τραγουδώντας.

Τους χορούς επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Περιλής.

Κατεβάστε εδώ την ανακοίνωση σε pdf.

26/01/2008 (Κοινό δελτίο τύπου με το GayWorld.gr για Ασκητή-Λιβανίου, ανανεώθηκε στις 30/01/2008)

Σύμφωνα με την καταγγελία του ιστοχώρου Objet Petit A, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008, στην εκπομπή του Star Channel «Κάθε μέρα καλημέρα» με την Έμυ Λιβανίου και πλειάδα συμπαρουσιαστών, φιλοξενήθηκε ο πανελληνίου φήμης σεξολόγος κ. Θάνος Ασκητής (πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, ιατρός νευρολόγος και Ψυχίατρος, δρ στη Κοινωνική Ψυχιατρική, εξειδίκευση στην ανθρώπινη σεξουαλική συμπεριφορά και στις σεξουαλικές δυσλειτουργίες). Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και αυτό της ομοφυλοφιλίας, με την κ. Λιβανίου να ρωτά τον κ. Ασκητή «πώς να μη βγει το παιδί σου "αδερφή"», ξεκαθαρίζοντας πως η ίδια δεν έχει κανένα πρόβλημα «με αυτούς τους ανθρώπους», απλά «θέλει τα παιδιά της να είναι κανονικά και να της κάνουν εγγόνια». Ο κ. Ασκητής, κατά τα άλλα αξιοσέβαστος και μόνο για το γεγονός ότι μέσω της δημόσιας εικόνας του οι συζητήσεις γύρω από το σεξ εν μέρει απενεχοποιήθηκαν, απήντησε ότι «δεν φταίνε τα παιδιά» που είναι ομοφυλόφυλα, αλλά οι γονείς που τα δίνουν λάθος παιχνίδια να παίξουν, που τα αφήνουν να κοιμούνται μαζί τους, που δεν τονίζουν τον ανδρισμό στα αγόρια τους. Έκλεισε, δε, συμβουλεύοντας το τηλεοπτικό κοινό να προσπαθούν να «αποτρέψουν» την πιθανότητα να γίνουν τα παιδιά τους ομοφυλόφιλα, ντύνοντας τα αγοράκια με αγορίστικα ρούχα, τονίζοντας τον ανδρισμό τους και τον ανδρισμό των γονέων τους.

(Στη γυναικεία ομοφυλοφιλία δεν υπήρξε αναφορά, ούτε βέβαια σ' αυτήν των ζώων!)

Η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας και το GayWorld.gr εκπλήσσονται και λυπούνται πραγματικά, γιατί σε μια εποχή που οι δυτικές κοινωνίες αναγνωρίζουν σταδιακά το δικαίωμα στην ποικιλλομορφία και προωθούν πολιτικές ανοχής, μη αποκλεισμού και αποδοχής του διαφορετικού, σε μια εποχή που κάθε διάκριση βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού και/ή ταυτότητας φύλου περιθωριοποιείται νομικά και κοινωνικά, ο κ. Ασκητής, επικαλούμενος απόψεις τις οποίες θα μπορούσα να υποστηρίξουν μόνον οι συντηρητικότεροι/-ες των ψυχιάτρων της δεκαετίας του '70, δημαγωγεί (άγει τον δήμο, οδηγεί τον λαό) στην καταπίεση των φυσιολογικών σεξουαλικών ενστίκτων και στη διαστρέβλωση της ελεύθερης σεξουαλικής προτιμήσεως, θεμελιώδες στοιχείο της ανάπτυξης της ελεύθερης προσωπικότητας του ατόμου, η οποία προστατεύεται από την εθνική, κοινοτική και διεθνή νομοθεσία. Οι συνταγές του είναι αντιεπιστημονικές, ατεκμηρίωτες,  ακραία φαινομενολογικές και αναποτελεσματικές για το σκοπό που τις προτείνει.

Η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας και το GayWorld.gr επίσης λυπούνται (αλλά δυστυχώς δεν εκπλήσσονται) για το ότι η παρουσιάστρια κ. Λιβανίου, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παρουσιάσει ένα θέμα με τρόπο ηθικώς, κοινωνικώς και πολιτικώς ορθό, αλλά προσπάθησε να αντλήσει τον φόβο προς το διαφορετικό, την ομοφυλοφοβία, από τις ψυχές των ανθρώπων που αποτελούν το κοινό της, και ειδικότερα των γονέων, μιας κατηγορίας ανθρώπων εξ ορισμού ανήσυχων για το μέλλον των παιδιών τους. Σ’ αυτή την προσπάθειά της χρησιμοποίησε λεξιλόγιο που απάδει από την δημοσιογραφική δεοντολογία και οδηγεί από την κυριολεκτική περιγραφή των καταστάσεων προς τον στιγματισμό τους.

Για την Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας
Ο υπεύθυνος τύπου
Νίκος Θεοδώρου

Για το GayWorld.GR
Οι διαχειριστές
Ανδρέας Ιωαννίδης
Γιώργος Τσιτιρίδης

Μπορείτε να κατεβάσετε το δελτίο τύπου σε μορφή pdf εδώ, και να δείτε την αναδημοσίευσή του στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία εδώ.
Επίσης, διαβάστε την απάντηση του κ. Ασκητή, σε μορφή pdf, εδώ.


24/01/2008 (Δελτίο τύπου για την απόφαση του Ε.Δ.Δ.Α.)

Σχετικά με την απόφαση της Τρίτης 22/1/2008 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Δ.Δ.Α.) στην υπόθεση Ε.Μπ. εναντίον Γαλλίας (E.B. v France), η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας θέλει να εκφράσει την ικανοποίησή της, για το γεγονός ότι το ανώτατο δικαστικό όργανο της Ευρωπαικής Ένωσης απαγορεύει κάθε διάκριση βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού στον τομέα της τεκνοθεσίας.

Επιπλέον, η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας θεωρεί ότι η απόφαση αυτή έχει άμεση εφαρμογή στα ελληνικά δεδομένα καθώς, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, οι τεκνοθεσίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα, και όχι από ζευγάρια, κατόπιν της κρίσεως των κοινωνικών υπηρεσιών. Κατ' εφαρμογή της νέας απόφασης του Ε.Δ.Δ.Α., οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν θα μπορούν να λαμβάνουν υπ' όψη τον σεξουαλικό προσανατολισμό του αιτούντος ή της αιτούσης, αλλά μόνον τις λοιπές ικανότητές του/της να αναθρέψει σωστά ένα παιδί. Πρόκειται για ικανοποίηση ενός παγίου αιτήματος των ομο-/αμφι-/τρανς οργανώσεων της χώρας.

Βέβαια, η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας δεν μπορεί να μην εκφράσει την πικρία της για το γεγονός ότι αυτή η απόφαση (που πρόκειται για μια προφανή αναγνώριση της ισότητας των ανθρώπων στην πράξη) δεν ήρθε από το ελληνικό κράτος, μέσω μιας κυβερνητικής πρωτοβουλίας (λ.χ. μιας εγκυκλίου του αρμόδιου υπουργείου), αλλά έπρεπε να έρθει από ευρωπαϊκή αρχή.

Ο πρόεδρος
Οδυσσεας Αναστασοπουλος

Ο γραμματέας
Γιωργος Τσιτιριδης

Κατεβάστε το δελτίο τύπου σε pdf εδώ.

17/01/2008 (Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση):
Αγαπητά μέλη,

Σας προσκαλούμε στη Γενική Συνέλευση της Σύμπραξης, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008, στις 8μμ, Φιλίππου 51/1ος όροφος.

Θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Απολογισμός του 2007
2. Προγραμματισμός δράσης για το 2008
3. Λοιπά θέματα.

Η παρουσία σας είναι σημαντική
 
Ο πρόεδρος
Οδυσσέας Αναστασόπουλος

Διαβάστε την πρόσκληση σε pdf εδώ.

10/01/2008:
Και ομιλία, και συζήτηση και κοπή βασιλόπιτας!
Αγαπητά μέλη και φίλοι/φίλες,
Την Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2008, και στις 8μμ, στην Φιλίππου 51 / 1ον όροφο:
  1. Ο Οδυσσέας θα παρουσιάσει αποτελέσματα της έρευνας για τον ομο-/αμφι-/τρανσ κινηματογράφο (με προβολή εικόνων από τον καινούριο προβολέα!) και θα συζητήσουμε για τις παραστάσεις και τη σύνθεση των θεατών του Πανοράματος Ομοφυλοφιλικών Ταινιών.
  2. Κατόπιν, στις 9μμ θα κόψουμε την Πίτα. Ο ευρών / η ευρούσα το φλουρί «αμοιφθήσεται» με  ένα δωράκι.
Ελάτε, φέρτε και φίλες/φίλους σας.

Μια και προηγούμενα θα έχει συγκληθεί το Δ.Σ. που θα καθορίσει την ημερομηνία για μια Γενική Συνέλευση εντός του Ιανουαρίου, αναμένουμε να μας πουν πότε αυτή θα γίνει και τι θέματα θα συζητηθούν (μάλλον θα 'ναι και για το 10ο Πανόραμα Ομοφυλοφιλικών Ταινιών, μεταξύ των θεμάτων).

2007

19/12/2007 (Ανανεώθηκε στις 25/12/2007).
Κοινό δελτίο τύπου/ πρόσκληση των οργανώσεων «Σύμπραξη κατά της Ομοφυλοφοβίας» και «ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης για το Ρατσισμό, την Ειρήνη, την Οικολογία και τη Μη Βία» για την εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα:

«Καταπολέμηση διακρίσεων λόγω γενετήσιου προσανατολισμού: θεσμικές και πρακτικές διαστάσεις του ζητήματος».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 21 Δεκεμβρίου 2007, στην αίθουσα της ΕΔΟΘ, οδός Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος και ώρες 19:00- 21:00, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχέδιο Δράσης σε Θεσμικά και Πρακτικά Θέματα Γενετήσιου Προσανατολισμού».

Διαβάστε το δελτίο τύπου σε pdf εδώ και το φυλλάδιο συμπερασμάτων σε pdf εδώ.


11/12/2007:

Επιστολή της Σύμπραξης Κατά της Ομοφυλοφοβίας στον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α), αναφορικά με τις θέσεις του κόμματος επί της επέκτασης του πολιτικού γάμου για ομόφυλα ζευγάρια. Διαβάστε την επιστολή σε pdf εδώ.

11/12/2007:

Πρόσκληση προς την επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Καταπολέμηση διακρίσεων λόγω γενετήσιου προσανατολισμού: θεσμικές και πρακτικές διαστάσεις του ζητήματος»
 
Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις «Σύμπραξη κατά της Ομοφυλοφοβίας» και  «ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης για το Ρατσισμό, την Ειρήνη, την Οικολογία και τη Μη Βία», σας καλούν να συμμετάσχετε στην Επιστημονική Εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα «Καταπολέμηση διακρίσεων λόγω γενετήσιου προσανατολισμού: θεσμικές και πρακτικές διαστάσεις του ζητήματος» στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχέδιο Δράσης σε Θεσμικά και Πρακτικά Θέματα Γενετήσιου Προσανατολισμού», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 21 Δεκεμβρίου 2007 στα γραφεία της ΕΔΟΘ, οδός Προξένου Κορομηλά 51, και ώρες 19:00- 21:00.
 
Με εκτίμηση,
Οι εταίροι του προγράμματος
 
«ΑΝΤΙΓΟΝΗ» - «Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας»

06/12/2007:

Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις «Σύμπραξη κατά της Ομοφυλοφοβίας» και «ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης για το Ρατσισμό, την Ειρήνη, την Οικολογία και τη Μη Βία», καλούν τους εκπροσώπους του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να συμμετάσχετε στην Επιστημονική Εκδήλωση που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Καταπολέμηση διακρίσεων λόγω γενετήσιου προσανατολισμού: θεσμικές και πρακτικές διαστάσεις του ζητήματος».
Κατεβάστε την πρόσκληση σε pdf.

01/12/2007:
Η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας συμμετέχει στο επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Αποδοχή και αποκλεισμός, διαδικασίες ένταξης προσώπων και ιδεών στο χώρο της εκπαίδευσης», που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 7-8 Δεκεμβρίου 2007 στο Αμφιθέατρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Τσιμισκή 103 στη Θεσσαλονίκη, με την ομιλία των Ν. Χατζητρύφωνα και Οδ. Αναστασόπουλου, ο πρώτος των οποίων είναι Αντιπρόεδρος του συνεδρίου.
Κατεβάστε την αφίσα και το πρόγραμμα του συνεδρίου, σε pdf.

23/11/2007: 
Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα κατά του Aids
 
Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στις 20.00  η ώρα, στα γραφεία της «Σύμπραξης Κατά της Ομοφυλοφοβίας», Φιλίππου 51, 1ος όροφος, εκδήλωση αφιερωμένη στην 

«1 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα κατά του aids»
 
Ελάτε να γνωριστούμε και να συζητήσουμε.
Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί μια έρευνα από την αποδελτίωση του αρχείου της Σύμπραξης που καλύπτει δέκα χρόνια (1996 -2006), για το τι έχει γραφτεί στον ελληνικό  τύπο για το aids γενικά και σε σχέση με την ομοφυλοφιλία.
Θα ακολουθήσει διάλογος και συζήτηση.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
6999 249 000  (Σύμπραξη),
6934 94 99 91 Γιώργος Τσιτιρίδης (αρμόδιος εκδήλωσης)

05/11/2007:

Κοινό δελτίο τύπου Σύμπραξης Κατά της Ομοφυλοφοβίας και GayWorld.gr για την εκπομπή «Άσπρο μαύρο» [pdf].
01/10/2007: 
Η  Σύμπραξη Κατά της Oμοφυλοφοβίας σάς εύχεται έναν καλό και δημιουργικό χειμώνα και ανοίγει τα γραφεία της από την Κυριακή 14 Οκτώβρη και κάθε Κυριακή στις 20:00, στην Φιλίππου 51, 1ος όροφος.

Στην Σύμπραξη μπορείτε να ενημερωθείτε για όποιο θέμα σάς ενδιαφέρει και σας απασχολεί, να κάνετε νέους φίλους, να συμμετέχετε ενεργά στις εκδηλώσεις τις ομάδας, να γίνετε μέλος, να προμηθευτείτε υλικό (και παλαιότερα τεύχη της εφημερίδας City uncovered και του περιοδικού Antivirus), να διαβάσετε τα βιβλία της πλούσιας βιβλιοθήκης, να ακούσετε μουσική. Για περισσότερες πληροφορίες: sympraxi.thess@yahoo.gr,  tsitiridis@yahoo.com, 6999249614 (Νίκος Χατζητρύφων) και 6934949991 (Γιώργος Τσιτιρίδης).

22/7/2007:

Ανακοίνωση ευχαριστίας της Σύμπραξης προς το GayWorld.Gr για την συμβολή του στην έρευνα της Σύμπραξης αναφορικά με τον κινηματογράφο και την ομοφυλοφιλία [pdf].
27/8/2007:
Δελτίο τύπου για το πάρτι-συνάντηση γνωριμίας μεταξύ Σύμπραξης Κατά της Ομοφυλοφοβίας και www.GayWorld.Gr [pdf].

Προηγούμενες χρονιές

[υπό κατασκευή]


ΑΡΧΙΚΗ/ΝΕΑ | ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ/ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | ΣΥΝΕΔΡΙΑ | ΒΙΒΛΙΑ | ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ | | ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ο | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ