Carmén FLY

  Rotu ja virallinen nimi   trakehner, Carmén FLY (Carmen)
  Sukupuoli ja rek.nro   Tamma, VH-xxxx
  Syntynyt ja ikä   05.04.2006 ENG, 4v. (muu ikääntyminen)
  Säkäkorkeus, väri ja merkit   kasvaa vielä, ruunikko, tähti, mtj & mej sukat
  Koulutustaso   Koulutus kesken
  Kasvattaja   Flyinvalley Stables, Heidie, Englanti
  Omistaja   Flyinvalley Stables, Heidie, Englanti
  Hoitaja   Milazi, päiväkirjaan
  Saavutukset   BIS3, LKV1, LKV3, irtoSERT, 2xJS


KUVIEN © Thomas Ehls


LUONNEKUVAUS

Carmenista olemme pienestä pitäen odottaneet jotain eritysitä ja suurta. Aivan syntymän jälkeen Carmenin osti emänsä kasvattaja ja oletimme tämän saavan aktiivisen kodin, joka lähtisi viemään hevosta eteenpäin. Näin ei kuitenkaan käynyt ja kolmevuotias heitteille jätetty tamma palasi hiukan huonokuntoisena takaisin kotiin Flyinvalleyhin. Carmenin kanssa hoito aloitettiin heti ja pian tamma saikin massaa luidensa päälle ja pikkuhiljaa tämä pippurinen ja tempperamenttinen luonnekin alkoi pilkistää esiin.
Carmenin kanssa on alusta lähtien ollut aika vaikeaa ja kun nuoruus on ollut mitä on ollut, sen koulutuskin jouduttiin aloittaa hiukan jälkijunassa. Tamma osasi samantien näyttää, ettei häntä ole koskaan kukaan komentanut eikä komenna nytkään. Tulisen luonnon takana piileksi kuitenkin epävarma ja pelokas varsa, joka ei osannut sanoa kehen voisi luottaa. Jatkoimme kuitenkin Carmenin kuntouttamista varmoin ottein eteenpäin ja vihdoin pääsimme aloitamaan itse ratsukoulutuksen. Siinä ohella Carmenia käytimme muutamissa näyttelyissä varsaluokissa ja tuomarit ovat olleet lyötyjä ja kehuja on tullut puolin sun toisin: hyvän näköinen tamma, he ovat useinmiten sanoneet. Kasvattajana en voisi olla tietenkään muuta kuin ylpeä ja iloinen, että tamma on nyt turvallisesti meillä, eikä jatkossakaan varmasti lähde yhtään mihinkään.
Nyt tamma on saanut ihmisiin rutkasti enemmän luottamusta ja hoitaessakin se suorastaan nauttii jo pelkästä huomiosta. Välillä kuitenkin, kun sen mielestä alkaa rutiinit kyllästyttämään, se keksii jos minkämoista kujeilua ja on tamma monesti karsinastakin karannut omin nokkineen. Mutta miten se on karsinan oven saanut auki, sitä emme tiedä. Muutamien karkailureissujen jälkeen Carmenin karsinan oveen on asennettu erillinen lukko, jota ei voi saada tamman harmikseen kuin ihmissormin auki. Harjatessa on myös suositeltavaa pitää tamma kiinni, sillä ei olisi ensimäinen kerta, kun se livahtaa paikalta aivan hoitajan silmien alta.
Ratsastuskoulutus ei ole ollut siitä helpoimmasta päästä. Monesti pinna on ollut kireällä ja jaksaminen koetuksella tämän tamman kanssa. Loppujen lopuksi tulosta olemme saaneet aikaiseksi ja esteuransa aloitettuaan Carmen on sijoittunut lähes joka luokassa mihin on osallistunut. Se on noussut nopeasti suurempiin ja suurempiin luokkiin ja tuntuu, että mitä suurempia esteitä ja vaikeampia haasteita eteen sattuu, sitä paremmin Carmen pistää kaikkensa peliin. Se tuntuu paranevan myös ratsastettavuudeltaan iän myötä, vaikka emme uskokaan, että tempperamentti koskaan mihinkään katoaa. Ja kyllähän voittajahevosella luonnetta täytyy löytyä.
Esteillä Carmen on todella vahva ja sen hallitsemiseen tarvitaan jo taitoa. Aivan kokematonta ratsastajaa ei esteille uskalla Carmenin kanssa päästää, sillä sen vauhti ja korkea varma ja ehkä uhkarohkeakin hyppytyyli yllättää monet selässä oliat. Pienet pukittelut kuuluvat Carmenin mielestä aina esteiden välille, ja jo se antaa ratsastukseen enemmän haastetta.
Sileällä Carmen on omiaan ja huomattavasti rauhallisempi. Sillä on yllättävän hyvä keskittymiskyky ja kapasiteettia sekä liikettä tuntuu töytyvän ainakin vaativalle tasolle. Koouluratsastukseen kuitenkaan tuskin sen enempää panostamme, sillä onhan tamma kuitenkin aivan ylivoimainen siinä mihin se on kasvatettukin, eli esteratsastukseen.


SUKUTAULU

i. Chapassio
trak, 165cm, VIR MVA Ch, B-jalostusori, e-KTK

ii. Impression Selda (evm)
trak, 174cm, elit palk.
iii. Selfdemaster RE (evm)
iie. Inantra Selda (evm)
ie. Chantana ZE (evm)
trak, 167,9cm, KTK II saksa
iei. Chantos ZE (evm)
iee. Rosen rose't (evm)
e. Wicca Impera
trak, 168cm, Re:150cm, kuollut

ei. Le Fantôme Noir
trak, 169cm, KTK II, Champion
eii. Ehrenfels (evm)
eie. Tarantelia (evm)
ee. Grishild Ingrid GER
trak, 170cm
eei. Irving Garth (evm)
eee. Geraldine (evm)


SUKUSELVITYSTÄ
Carmén FLY suvultaan yksi todellisista helmistä. Sen isä on oma ylpeytemme trakehner ori Chapassio, joka polveutuu saksalaisesta huippuestesuvusta. Ori on itse menestynyt varsin hienosti estekentillä startaten ja sijoittuen jopa 160cm tasolla. Chapassio on myös jälkeläistensä perusteella B -palkittu jalostusori virtuaalimaailmassa, se on esikantakirjattu sekä napannut sertejä NJ näyttelyistä.
Carmenin emä on edesmennyt huippuhyppääjä Wicca Impera, joka sinnitteli ERJ rankingin kärjessä pitkäänkin uransa huipulla. Se oli erityisen menestyksekäs estehevonen ja luonteeltaan kipakka tapaus. Tämä tamma oli lisingissä Flyinvalleyssa melkein puolisen vuotta keväällä 2006 ja jätti Carmenin lisäksi toisen hienon varsa, Imagine FLY:n.
Wicca Impera tunnettiin myös isästään Le Fantôme Noir, joka aikanaan oli yksi hienoimmista trakehneroreista. Se oli kantakirjattu virtuaalimaailmassa II -palkinnolla, sekä tälle oli myös myönnetty Champion arvonimi näyttelymenestyksestään. Ori oli monitaituri ja menestyi niin koulu- ja esteratsastuksessa. Kenttää hevonen kilpaili vaativalla tasolla ja niitti mainetta myös tällä saralla.


JÄLKELÄISET

 • 01.04.2007 ori Eloquent FLY i. Gregorian SWA


  KILPAILUKALENTERI
  (Vain voitot ja sijoitukset)
  Kerroin: 3-2-2-1-0-0-1

  01.03.2007 ERJ, Flyinvalley Stables, 110-120cm, 3/40
  16.03.2007 ERJ, Etna, 120cm, 3/50
  17.03.2007 ERJ, Flyinvalley Stables, 110cm, 1/40
  17.03.2007 ERJ, Capuchino, 120cm, 7/60
  17.03.2007 ERJ, Nonehood, 120cm, 2/50
  20.03.2007 ERJ, Yave ERJ-Cup, 120cm, 10/241
  31.03.2007 KERJ, Polkamo Trakehners, Tutustumisluokka (a-rata), 1/40
  03.04.2007 ERJ, Hopeakuun ratsutila, 90-100, 4/39
  15.04.2007 ERJ, Puomila, 120cm , 1/82
  16.04.2007 ERJ, Flyinvalley Stables, 120cm, 2/30


  NÄYTTELYITÄ
  05.03.2007 NJ, Puomila, Pv -varsat aikuiskuvilla, LKV3/15 irtoSERT, JS (ehdoilla) tuom. Elisa A.
  08.03.2007 NJ, Flyinvalley Stables, Trakehnervarsat aikuiskuvilla, LKV1/7 BIS3, irtoSERT, JS tuom. Siiri K.


   


 • Kuvien: T&L, Stall FP, Roshoeve, Pihla, Derek Dammann, Dinmore Manor Stud, Zuchthof Mansie, Holme Trakehners ja Klosterhof Medingen (Thank you!)
  Kaikki sivuilla esiintyvät tekstit: Heidie
  Sivujen ulkoasu ja sen suunnittelu: Heidie (kiitos pohjasta Destrylle)