HOITOPÄIVÄKIRJA

Hoitajatoiminta lähti aluille siitä, kun mietimme muun tallihenkilökunnan kanssa, kuinka mukavaa olisi saada vakituisia kävijöitä ja tätä kautta myös ehkäpä uusia naamoja ja ystäviä. Myös jokainen hevonen ansaitsisi yhden ihmisen rakastavaa huolenpitoa, sellaista ihmistä joka puuhailee sen kanssa muutakin päivärutiinien välillä. Uskomme, että hoitajatoiminnalla voisi olla pidemmän päälle yhteyksiä hevostemme mielenterveydelle ja tätä kautta kisamenestykseenkin. Vuoden 2007 alkupuolella aloimme viedä asiaa pidemmälle ja suunnittelemaan hoitajatoimintaa enemmän. Päämäränämme oli kehittää hoitajatoiminnasta vapaamuotoista ja kevyttä ajanvietettä sellaisille ihmiselle, jotka sitä kaipaavat. Flyinvalleyssa on aina ollut erinomainen tallihenki ja ilmapiiri, josta haluamme pitää jatkossakin. Siksi myös hoitajien välistä toimintaa alettiin ideoida, jotta hoitajat oppisivat tuntemaan toisiaankin ja saisi heitä innostumaan entisestään hoitamisesta. Flyinvalley Stables teki sopimuksen läheisen kylän ratsutarvikeliikeen kanssa pelkästään hoitajia varten, jotta hoitajat voisisivat hoitamalla ansaittujen pisteidensä ansiosta hankkia hoitohevoselleen lisää hoitotarvikkeita ja muita varusteita. Myös erilaisia pikkukisoja ja tapahtumia ajattelimme järjestellä kysynnän mukaan. Toivomme myös aktiivista palautetta ja toiveita hoitajiltamme, jotta voimme pitää toiminnan lähellä toivottua.


Hevoset
Flyinvalleyssa hevosmäärät vaihtelevat ajoittain, sillä tila on siittola, jossa varsoja syntyy ja hevosia lähtee. Emme ole koskaan olleet suuri hevosmassa talli, joten hevosia ei varmaankaan yli 20 yksilön rajaa koskaan tule ylittämään. Yhdelle hevoselle otamme yhden hoitajan. Jotta hoitaja keskittyisi ja panostaisi juuri sen hevosen hoitamiseen pistämme rajan siihen, että yhdellä hoitajalla on yksi hoitohevonen. Näin myös mahdollistamme sen, että yhä useampi ihminen saa mahdollisuuden päästä hoitamaan. Ennen kuin lähdet hoitohevosta kyselemään, niin tarkastathan millä hevosilla on jo hoitajat. Trakehnerimme ovat jokainen ainutlaatuisia ja varmasti eriluontoisia, joten jokaiselle löytyy varmasti se suosikki kauraturpa. Luethan ennen hoitamaan ryhtymistä myös pieniä ohjeita alempaa!


Ohjeita ja muuta käytännöllistä
Tallimme päiväaikataulu kulkee päivittäin samaa tahtia. Tallin ovet avataan aamu kuudelta (klo:06.00), jolloin hevoset ruokitaan. Aamuruokinnan jälkeen varsat ja nuoret viedään ulos tarhailemaan suuriin aitauksiimme, jonka jälkeen aloitamme muiden hevosten liikutuksen. Joka aamu hevoset ratsastaa joko tallin omistaja Heidie tai ratsuttaja Christiina. Liikutuksen jälkeen myös nämä hevoset viedään ulos tarhailemaan.
Kello 12.00 on päiväruokinta, joka jaetaan tarhoihin. Ohessa myös karsinat puhdistetaan ja talli siistitään. Tämän jälkeen katsastetaan nuoret ja varsat. Nuorten kanssa yleensä treenaillaan ja totutellaan satulan ja suitsien kanssa kulkemista, riippuen iästä ja ½-1½ vuotiaiden varsojen kanssa tehdään kävelylenkkejä riimun kanssa taluttaen.
Kello 16.30 on iltapäivä ruokinta. Hevosten syötyä hevoset ratsastetaan jälleen. Tuolloin on myös hoitajien mahdollisuus ratsastaa omat hoidokkinsa tai liikuttaa oma nuori kaviokkaansa.
Kello 20.00 jaetaan iltaruoka ja hiljaisuus talleihin laskeutuu viimeistään klo:21.00.


Hoitojalta toivomme edes yhden kerran viikossa käyntiä tallilla. Mielestämme se ei ole hirveästi vaadittu, sillä hoitaja voi itse oman aikataulunsa perusteella joko kirjoittaa todella lyhyen tai pitkän kertomuksen. Jos joskus hoitaja tietää ettei pääse tulemaan viikkoon tai yli tallille hoitamaan, hänen tulee ilmoittaa siitä vieraskirjassa, jotta emme poista häntä hoitajalistoilta ja hanki tilalle uutta hoitajaa.
Hoitaminen tapahtuu yhteiseen hoitopäiväkirjaan kirjoittamalla. Hoitopäiväkirja löytyy tämän sivun ylä- ja alalaidasta.
Riippuen tekstin laadusta ja pituudesta jaamme hoitajille 1-3 pistettä yhdestä hoitokerrasta. Kerättyään riittävästi hoitopisteitä, hoitaja saa mahdollisuuden käymään Flyinvalleyn kylän ratsutarvikeliikkeessä ostamassa itselleen ja hoidokilleen uusia tarvitsemiaan tavaroita ja varusteita. Kyläkauppaan pääsee linkistä sivun alalaidasta hoitopäiväkirjan läheisyydessä. Annamme myös runsaat kommentit jokaiselle hoitajalle hoitokerrastaan ja vastaamme mahdollisiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin sekä neuvomme hoitamisessa tarvittaessa.


Flyinvalleyn hoitajat ja hoitopistesaldot
Tällä hetkellä Flyinvalleyssa työskentelee 3 hoitajaa.

 • Ratata - Donna, Tilillä 32 pistettä.
 • Ninzuz - Sebbe & Beatrix, Tilillä 8 pistettä.
 • Anu - Aada & Viivi, Tilillä 32 pistettä.
 • Milazi - Carmen, Tilillä 2 pistettä.

  Hoitajaa tarvitsevat hevoset:
 • Chapassio
 • Venerdi
 • Reggie Rock
 • Novato William


  Kuukauden hoitaja
  Haluamme ottaa joka kuukausi esille yhden hoitajan nimen, joka erityisesti on aktiivisuudellaan ja huollisuudellaan loistanut tässä kuussa. Kuukauden hoitaja saa myös 10 -pistettä palkkioksi hyvästä hoidostaan ja kiitoksena meiltä tyytyväiseltä henkilökunnalta.


  -Maaliskuun hoitaja: RATATA!
  Ehkä aktiivisin viimeaikainen hoitajamme on ollut empimättä Ratata. Ratata hoitaa meidän nuorta tammaa Donnaa ja useat hoitokäynnit viikossa näkyvät jo hevosen virkeydessä. Hoitotarinat ovat olleet myös ihanan persoonallisia, tosin toisinaan lyhyitä ja pitkät "jatkuuU -tauot meinaa välillä sekoittaa lukijan pään, että missä mennään. Kuitenkin ahkera käyminen korvaa lyhyemmät tekstit ja tästä hyvästä olemme koko tallihenkilökunnan kanssa päättäneet julistaa Ratatan maaliskuun hoitajaksi ansaiten sitä myötä 10 lisä hoitopistettä! Onneksi olkoon!

  -Helmikuun hoitaja: ANU!
  Tallimme mustan tammaparin Aadan ja Viivin hoitaja Anu on osoittanut taitavuutensa hevosten kanssa, ja on ollut erityisen huolellinen joka hoitokerrallaan. Aada on pärjännyt varmasti osakseen kilpailuissa Anun ansiosta, ja tällähetkellä tämän tamman tulevaisuuden näkymät kilpahevosena ovat todella loistavat. Pitkät ja ihanat hoitokertomukset eivät ole koskaan olleet tylsää luettavaa ja eritoten maastoretket on jäänyt lukijan mieliin. Anu saa siis 10 pistettä aktiivisuudestaan ja on nämä ansainnutkin. Onneksi olkoon!


  HOITOPÄIVÄKIRJA -~- RATSUTARVIKELIIKE


   


 • Kuvien: T&L, Stall FP, Roshoeve, Pihla, Derek Dammann, Dinmore Manor Stud, Zuchthof Mansie, Holme Trakehners ja Klosterhof Medingen (Thank you!)
  Kaikki sivuilla esiintyvät tekstit: Heidie
  Sivujen ulkoasu ja sen suunnittelu: Heidie (kiitos pohjasta Destrylle)