stallions      mares       breeding      estate      copyrights  

etryxo-206 c a p r i c i o u s     v f uEnglantilainen täysiveri ori
New Hope VFU x Lewel Two VFU
s. 23.5.2004 - 11 vuotias, Cullamores TBs (FIN)
sks 165.0cm, tummanpunaruunikko

sileät laukat, sprinter (1000m - 1400m)
stats 2: 1-0-0-0 vs 18 000 v$
s% 50% - v% 50%

Oriin omistaa Kimwi., Socrates TBs

1 | 2 | 3


more of him..

Capricious VFU tulee hienosta suvusta. Ricky on puhdas Cullamorelainen parilta polvelta ja kasvatettukin luonnollisesti Cullamoressa. Ricky syntyi 23. toukokuuta 2004 ja emänään hänellä on suuremmatta menestyksettä juossut Faschinché. Faschinanché on vaativa luonteeltaan, jonka mukaan myös neidin ensimmäinen jälkeläinen nimittiin "oikukkaaksi". Faschinanchén isä on kantakirjattu ruunikko Whitewoodilainen ori WW Royal Champ, joka on valitettavasti jo edesmennyt. Faschinanchén emä, eli Rickyn emänemä on hieno Kultaharjan Ginny Girl. Rickyn isä on New Hope VFU, joka on tähänastisella urallaan saanut koottua kokoon lähes kolmekymmentä tuhatta ja neljätoista sijoitusta. New Hopen isä on menestyksekkäästi juossut CT's Highway, joka hänkin on jo edesmennyt. Emänään New Hopella on myös kivasti juossut, nyt pois Cullamoresta muuttanut Cuantéron Flower. Capricious on rekisteröity englantilaisten täysiveristen rotuyhdistykseen numerolle ETRYXO-206, väriltään hän on rautias ja merkkinä päässä on jonkinlainen epäsäännöllinen piirto. Ricky on kerännyt näyttelyistä luokanvoittajanelosen sijan, kunniamaininnan ja suosituksen jalostukseen.

Perusluonteeltaan Ricky on varsinainen sosiaalisuuden perikuva. Hän on toisinaan inhottavakin hoitaa, kun sitä turpaa tulee tungettua joka välistä ihmisten luokse ja kaulaliinat ja paidanhelmat testataan hammasrivistöillä. Rickyä harjatessa saa olla tiukka, sillä pelokkaita ihmisiä hän ei epäröi liiskata muhkealla olemuksellaan. Kun herraan saa hyvän tuntuman ja häneen tutustuu kunnolla, rupeaa hän seisomaan nätisti paikallaan ja nauttimaan harjauksesta korvat sivulle rennosti kääntyneinä. Toisinaan ollessaan yksinään Ricky pistää esityksen käyntiin ja kolistelee oikein olan takaa karsinan seiniä, että joku tulisi visiitille ja vähän rapsuttelisi. Ulkona Rickyä on melkolailla mukava harjata, sillä hän keskittyy enemmän ympäristöön, kuin ihmisen kiusaamiseen ja hoitelunkin saa tehdä rauhassa. Marhaminnassa kuljettaessa Ricky liikkuu kuin omistaisi koko maan. Hän astelee tanssahdellen, kaula lievästi kaartuen ja pää korkealla, ylväästi eteenpäin. Neitien luona Ricky pyörittelee silmiään ja pörhistää koko kehoaan - siinä sitten saakin olla kädet rakoilla vetämässä oritta pois tarhojen luota. Rickyllä on aina kova kiire eteenpäin ja toisinaan voikin huomata herran vähän hölkkäilevän häntä taluttaessa.

Satulasta käsin Ricky loistaa edukseen. Hän toimii erittäin miellään ihmisen kanssa ja kulkee ongelmitta missä vain. Tuulisella ilmalla herraa ei kuitenkaan suuremmin kannata liikutella, sillä silloin orii vähän tuppaa hypiskelemään ympäriinsä. Kiihdytyksessä Ricky on vailla vertaa, hän onkin aina valmis pistämään itsensä likoon ja lähtee juoksemaan täyttä vauhtia milloin vain - vaikka suoraan tallista. Ricky on kuitenkin parhaimmillaan ulkoradoilta kiriessään, sillä hän ahdistuu helposti tungoksesta sisäradalla ja voi heittäytyä mahdottomaksi. Näin ollen parasta on pitää oritta peräjoukoissa ja lähteä hyvissä ajoin ennen maalia mahtavaan kiriin. Hidastettaessa Ricky puree helposti kuolaimeen, mutta sitä liikutettaessa saa oriin kyllä ainakin vähän kuulolle. Kestävyyttä Rickyllä ei juurikaan ole, mutta kun näitä nopeita lihaksia on suotu, niin orii vetelee mielellään mailin tuntumassa pyöriviä matkoja.

Kouluratsuna Ricky ei ole grand prix-tasoinen, harmi sinällänsä. Hän kuitenkin suorittaa helppoja luokkia remonttiasteella ja hyvinpä suorittaakin. Ricky nauttii koulunvääntämisestä ja hakeutuu usein itsenäisesti kulkemaan edes jotenkin oikein päin, ratsastajan avustusta kuitenkin tarvitaan useasti. Pohkeenväistöön Rickyllä eivät rahkeet riitä, mutta jotain sen tapaista hän kyllä osaa mennä. Esteiden ylittelyä Ricky suoraan sanottuna rakastaa, tosin vain irtohypytyksen puolella. Rickyä kun ei turhaan stressata balanssin etsimisen kanssa, vaan ihmisen kanssa tehtäväksi suunnitellut harjoitukset suoritetaan useimmiten irtona. Päälle metrinkin esteet menevät orilta kuin tyhjää vain ja se piristää herran mieltä. Maastossa Rickyllä on aina oltava seuraa, sillä hän hikeentyy jo sadastakin metristä käyntiä, jollei sitä turvaavaa kaveria ole siinä lähellä. Laukat maastossa talvikeleillä saavat Rickyn heittelemään ilopukkeja, kuten myös aina keväisin, kun päästään laukkailemaan ihan erilaista vauhtia, kuin talvisin.

Kisoihin menemistä Ricky jännittää hirveästi ja hän saattaakin olla märkä hiestä kuljetuksen jälkeen. Kunnon pesu virkistää kuitenkin oriin ja startin lähestyessä hän rupeaa ottamaan vähän rennommin. Esittelyringissä Ricky pomppii ympäriinsä, mutta lähtökarsinalle päästyään hän rauhoittuu merkittävästi. Autoon lastaaminen sujuu Rickyltä melkolailla ilman ongelmia. Hän kyllä haluaa vähän ihmetellä ennen sisälle astumista, mutta loppu meneekin nopeasti. Vasta liikkelle lähdettäessä Ricky alkaa stressaamaan ja hiostumaan. Tarhailusta Ricky nauttii täysin rinnoin. Ulos päästessään hän juoksee hetken ja rauhoittuu sitten laiduntelemaan tai seurustelemaan lajitovereidensa kanssa. Rickyn tapaakin usein lauman johtoportaan luota vähän mielistelemästä. Rickyn ulkoiluun kuuluvat myös ehdottomasti muutamat heittäytymiset piehtaroimaan ja mutaisilla säillä ori oikein tuntuu hakeutuvan syvimpiin mutakuoppiin. Kiinni Ricky antaa ottaa milloin vain ja seuraa ihmistä vaikka otsatukasta kiinni pitäen.

Luonne ja sukutiedot ovat Silentin käsialaa.

his pedigree

i. New Hope VFU xx (FIN) ii. CT´s Highway xx (FIN)
ie. Cuantéron Flower xx (FIN)
e. Faschinanche VFU xx (FIN) ei. ktk III WW Royal Champ xx (FIN)
ee. Kultaharjan Ginny Girl xx(FIN)

breeding info and his offspring

Capricious VFU astuu tammoja omilla astutuskausillaan, jolloin ori voidaan kuljettaa tamman luo, jolloin tamman omistaja on velvollinen maksamaan matkan kulut. Oriista on saatavilla myös pakastetta.
(astutusmaksu 500v€ - keinosiemennys 423v€ - varsamaksu 800v€)
Otathan huomioon että Capricious VFU:stakin saa varsoja vain rajoitettu määrä. Kyselyt sähköpostitse osoitteeseen socratestbs@luukku.com

Orii on käytettävissä ulkopuoliseen jalostukseen !

jälkeläiset - offspring
27. joulukuuta 2005 - o. Calamitous Tech xx (Emendei Linue)
1. elokuuta 2007 - t. Crafty Tumult Tech xx (Fraia Tech)

his stats

season starts 1st 2nd 3rd 4th
2YO 2 1 0 0 0
in all 2 1 0 0 0

Kilpaillut uransa entisellä omistajalla.

The Real horse in pictures is Phone Trick xx (SIM-NAME Capricious VFU)