stallions      mares       breeding      estate      copyrights  

t a l l i s t a     -     e s t a t e
Tallin tilojen ja ratojen läpikäymistä.Socratesissa ja sen omistamilla hehtaareilla on jokaiselle varsalle tilaa kasvaa rauhassa ja turvassa ulkomaailman haitallisilta pakokaasuilta ja melulta. Nuoria varsoja koulutetaan päätien vasemmalla puolella sijaitsevassa pyöröaitauksessa. Jokaiset varsat madotetaan ennen vieroittamista ja eläinlääkäri tutkii jokaisen perusteellisesti ennen niiden myyntiä. Paperitkin jokaiselle varsalle teetetään heti syntymän jälkeen, että omistaja saisi ne käteen heti oston yhteydessä.

Omistamme kaksi tallirakennusta ; siitostallin ja kilpatallin. Siitostalli on isompi rakennuksista ja sieltä löytyy astutushuone, toimisto, varsomiskarsinoita, heinä- ja rehuvaraston, pesupaikkoja ja oripuolen, jossa siitosoreja pidetään. Jokaisen karsinan pohjustana on purua tai olkia, riippuen hevosen terveyden säilymiskyvystä. Tallin ovet ovat liukuovia, joissa jokaisessa on tarvittavat kalterit. Karsinoissa on myös suolakivet, juoma-automaatit ja rehualtaat. Heinät annetaan maahan, että vältyttäisiin hevosten turhilta niskan jäykistymisiltä.

Kilpatallin karsinat ja muutenkin ulkomuoto on samanlainen, mutta täällä säilytämme jokaisen hevosen varusteet ja hoitopakit. Toimistokin löytyy, siellä tehdään kilpailuihin ilmoittautumiset, laskujen maksamiset jne. Kilpatallista löytyy myös WC. Karsinat täällä ovat sellaiset 4 x 4 kokoiset. Tallissa on myös kaksi sisään käyntiä. Toinen lännenpuoleinen sisäänkäynti vie suoraan etupihalle, toinen itäinen ovi vie suoraan kävelytyskoneelle.

tallin henkilökunta
Amy on nuori 17 vuotias työharjoittelija ja hoitaa kilpatallin hevosia, sekä tarpeen tullen tekee aina ilta- ja aamutallit. Tytön tunnistaa vaaleista olkapäille ulottuvista hiuksista ja ruskeista silmistä.

Mark on tallimme virallinen kengittäjä, jonka tapaa joko henkilökunnan asutusalueelta tai sitten talleilta. Hän on hyvin luotettava, nelisenkymppinen mies, joka mielellään tutustuttaa sinut kengityksen saloihin.

Greg, tai oikealta nimeltään Gregory on pitkäaikainen työntekijä. Hän on varmasti yksi parhaista hevosen hoitajista ja huomaa nopeasti vian hevosessa. Kokemusta hänellä on siis paljon ja hänkin pyörii jo siinä viidenkymmenen vuoden rajamailla. Mies ei kuitenkaan mielellään puhu vieraille.

Tia on tallimme harjoitusratsastaja, sekä hoitaa kilpahevosien paperihommia, eli toimii niiden managerina. Naisella on mustat hiukset ja siniset silmät. Hänet tunnistaa kuluneista farkuistaan ja jakkupaidasta.

Stephen toimii valmentajana ja valmentaa jokaisen nelijalkaisen tässä tallissa.

Eric Harley puolestaan toimii jockeynä ja kilpailee kisoissa hevosella kuin hevosella, mutta oriit ovat hänen valttinsa.

Mona Limano on ranskalaissyntyinen kaunis 27-vuotias jockey. Kokemusta hänellä on laukkahevosista jo 12 vuotta, nainen on taitava ratsuttaja ja auttelee välillä Stepheniä varsojen kanssa. Hänet tunnistaa nopeasti korostetusta englanninkielestään.

John McSirlie on myös yksi pitkäaikaisemmista jockeystamme ja osaa käsitellä hyvin hankalaampaakin kilpakumppania. Hän myös toimii siitospuolella paperihommien kanssa.

Kilpailuratoja meillä on kaksi kappaletta. Toinen sileille ja toinen risuesteille. Molemmat niistä on sen 1609m mittavia, sileille tarkoitettu rata hiekkapohjainen (D - Dirt) ja risuesteille tarkoitettu ruohopohjainen (T - Turf). Joka toisen lähdön jälkeen sileiden rata tasoitetaan uusia laukkoja varten. Kummankin radan eteläisellä puolella sijaitsee katsomorakennukset ja sen takana tallialue, jonne saa majoittaa hevosen kork. 3 päiväksi, eli kilpailujen ajaksi. Nämä hevoset ruokitaan tarpeen tullen. Alueelta löydät myös ns. Jockey Room:in eli siellä on jockeyden pukuhuoneet ja punninta huone. Tämän rakennuksen vierestä löytyy kahvio ja vedonlyöntipiste.

the day rhytm
04.00 » talli aukeaa, hevoset tarkistutetaan, heinät ja mössöt annetaan
04.30 » hevoset harjataan ja valmistellaan treenikuntoon
05.00 » n. 6 hevosta samaan aikaan kävelykoneeseen, sairastelevat hevoset taluttaen kävelylle
06.00 » harjoittelut radalla, kantavat tammat tarhoihin
08.30 » tauko, hevoset tarhoihin
09.00 » henkilökunta tekee aloittavasti varusteiden tarkistuksen ja huollon
10.00 » hevoset sisälle, heinät ja mössöt, jalkojen tarkistus, lepo
12.00 » kuntoilua maastossa, varsoja juoksutetaan
13.00 » talli aukeaa vierailijoille
13.30 » oriit tarhailemaan, välipalat tarhoihin
15.00 » kävelykoneeseen puolet hevosista, maastoilemaan puolet
17.00 » tammat tarhailemaan, välipalat tarhoihin
20.00 » iltarehut, heinät ja mössöt
21.00 » talli sulkeutuu vierailijoilta
21.30 » hevosilta mitataan ruuminlämpö, lämpöpintelit jalkoihin
22.00 » osat laitumille, osat sisälle, talli virallisesti menee kiinni