stallions      mares       breeding      estate      copyrights  

etryxt-276 n o v a s t i n e    t e c hEnglantilainen täysiveri ori
SB Crusador x Agave´s Ilia
s. 12.4.2005 - 2 vuotias, Socrates TBs (FIN)
sks 170.0cm, tummanrautias, tähti

sileät laukat, miler (1609m - 1900m)
stats 9: 1-1-0-1 vs 6 900 v€

Oriin omistaa Kimwi., Socrates TBs

1 | 2


more of him..

Nova on karusti sanottuna uppiniskainen miehen alku, josta ei ota selvää sen enempää kuin oriin nähtyään. Tosin sana uppiniskainen on hyvin moniselitteinen, kuvaillessa Novaa. Tarpeen tullen voimme tutustua mukavampaan puoleen tässä nelijalkeisessa ihmeessä, tosin vain silloin kun on kyse ruuasta. Muuten se ei pahemmin välitä olla hienotunteinen. Oriin pelleily voi ajaa ihmisen mielenhäiriön partaille, minulle se on peliä. Kun vihdoin opit pelaamaan oikein, osaat pelata aina. Suomennettuna kun kerran Novaa osaa käsitellä, osaa sitä käsitellä aina. Todellisuudessa se ei sittenkään ole yhtään sen erikoisempi känkkäränkkä kuin mikään muukaan hevonen.

Ratsutus ei voisi olla erikoisempaa, kuin tämän oriin selässä. Ihan kuka tahansa reppu reissaaja ei Novan selkään kapuaisi, sillä tämä herra todella osaa antaa näyttää, että sitä todella potuttaa olla ohjailtavissa. Ilman paria likaista pukkisarjaa tai taitoa vaativia pystyyn nousemisia, ei loppuun selviä. Asiaa pahentaa vielä Novan suurempi kokoluokka ja vieraanvarainen vastaanotto. Hetkeä ennen lopettamista voi todeta, että nyt tätä konia pystyisi ratsastamaankin. Tämä johtuu siitä, että tunnin tai yli ratsastettua, on maailman laki että ratsastaja alkaa väsyä eikä näin jännitä tai häiritse hevosta niin paljon kuin alussa.

Siron täysiverisen tavoin Nova on oikea kaheli kisapaikoilla. Se ei malta pysyä hetkeäkään paikoillaan ja jos se hetkenkin seisoo, se hyödyntää ajan kiusaamalla jotain kaksijalkaista. Lähtökarsinat ovat oikeastaan ainoa paikka, jossa voi jockey tuntea itsensä pomoksi ja voittajaksi. Kun karsinat pamahtavat auki, säntää Nova mitä hienommalla loikalla matkaan. Herra on huomattavan hyvä lähtijä ja vauhtia se ei yleensä missään vaiheessa säästele. Vaikka jockey onkin häiriötekijänä miehen laukkaamisessa, huomaa ori varsin pian että hänen arvonsa on säilyttävä ja kamppailee hyvin maaliin asti. Koska niinhän se on, ettei pelkällä komeudella voiteta.

his pedigree

i. SB Crusador xx ii. Carter RG xx
ie. Farell Monaya Lady xx
e. Agave´s Ilia xx (FIN) ei. Òre xx
ee. ktk III Indian Runner xx

breeding info and his offspring

ei käytetä vielä siitokseen.

his stats

season starts 1st 2nd 3rd 4th
2YO 5 0 1 0 0
3YO - - - - -
in all - - - - -

Novastine Techin kilpailut

The Real horse in pictures is Mr Greeley xx (SIM-NAME Novastine Tech)