stallions      mares       breeding      estate      copyrights  

n o n    - o f   b r i e fEnglantilainen täysiveri ori
Brief Is The Light x Well-Known
s. 1.1.2004 - 15 vuotias, Nina Compholm (USA)
sks 168.0cm, tummanruunikko, tähti

sileät laukat, sprinter/miler (1400m - 1609m)
stats 58: 7-9-10-12 vs 432 000 v$

Oriin omistaa Kimwi., Socrates TBs

1 | 2 | 3


more of him..

Radoilla hienon uran tehnyt Non-Of Brief saapui Socratesiin 2005 vuoden loppuun asti väliaikaisvuokralle. Yhdysvalloissa kilpaillut ori teki täysivuotisen työn laukkapuolella lopettaen uransa vasta 8 vuotiaana. "Oriista toki näkee että se on vanhentunut ja pyöristynyt, mutta aina välillä siinä näkyy se entinen huippuoriin juhlallisuus.", sanoo oriin omistaja Nina. Brief omasi oman laisen juoksutyylin juostessaan pää todella alhaalla.

Siitoksessa Non-Of Brief on vaikuttanut kovin vähän kotimaassaan, mutta jälkeläisistä pari on jo menestynyt mukavasti. Socratesiin ori tuli juuri siitoskäyttöön tuomaan vähän uutta verta kehiin.

Luonteikas Non-Of Brief on monimutkainen, mutta yksinkertainen ymmärrettävä. Välillä todella täynnä itseään oleva Riku on hankala tapaus. Vaikka ori onkin herrasmies muiden joukossa, ei yhdeltäkään päivältä puutu menoa ja meininkiä. Jossei se keksi nousta karsinassaan seisomaan, tai juoksemaan aitauksensa lankojen läpi, niin tekee se jotain muuta omaa. Iästään huolimatta tämä mies on pirtsakka tapaus, joka steppailee jopa paikoillaan mikäli on tarve. Flirttailu on jalo taito ja senkin Riku taitaa leikiten. Onneksi ori on niitä miehiä jotka vain ja ainoastaan flirttailevat nätisti. Satuloidessa Riku innostuu vieläkin yhtä paljon kuin ennen ja korvat hörössä tepastelee paikoillaan.

Nuoren oriin temput häviävät heti siihen paikkaan kun Rikun selkään noustaan, tämän jälkeen se todella on herrasmies. Ori liikkuu todella hienosti ja siinä hevosessa olisi miestä vaikka mihin ratsastuslajiin. Koska vanhemmiten sitä on yhä enemmän aloitettu kouluttamaan yleisratsuksi, innostuu se esteistä kovasti. Kohtalaisen hyppytyylinkin Riku osaa. Herra on myös todella herkkä ratsastettava, sekä kulkee nätisti jopa pelkällä istunnalla.

Riku on vanha kilpailupaikkojen konkari ja toimii nykyään vain nuorien hevosten opettajana lastauksessa ja rauhallisuuden hallitsijana. Välillä oriilla on taipumus stressaantua niin paljon että hikoilee suotta. Tämä ori todella jaksaa innostua vielä kaikesta vanhasta. :)

his pedigree

i. Brief Is The Light xx (USA) ii. Go-On Rocket xx (USA)
ie. Mauriin xx (USA)
e. Well-Known xx (USA) ei. William DR xx (USA)
ee. Silent Goddess (USA)

breeding info and his offspring

Non-Of Brief astuu tammoja omilla astutuskausillaan, jolloin ori voidaan kuljettaa tamman luo, jolloin tamman omistaja on velvollinen maksamaan matkan kulut. Oriista on saatavilla myös pakastetta. (astutusmaksu 640v€ - keinosiemennys 467v€ - varsamaksu 900v€) Otathan huomioon että Non-Of Briefistäkin saa varsoja vain rajoitettu määrä. Kyselyt sähköpostitse osoitteeseen gotta.get.out@luukku.com


1. tammikuuta 2005 - t. Go-On Keeper xx, USA (Katie GIR)
30. huhtikuuta 2005 - o. Bitter End xx, USA (Katie GIR)
10. elokuuta 2005 - o. Non Charon Tech xx, FIN (Nanok v. Noord)
25. syyskuuta 2005 - t. Pacific Tech xx, FIN (Agave´s Ilia)
6. lokakuuta 2005 - o. Newborn CTB xx, FIN (Nsoul's Noble Sacrè)
6. lokakuuta 2005 - t. Fiery Glance H.T., FIN (IceFox's Terzo Scozza Eletrica)

his stats

season starts 1st 2nd 3rd 4th
2YO 15 2 1 3 2
3YO 8 1 3 0 4
4YO 8 0 2 3 2
5YO 9 2 2 1 1
6YO 7 0 1 0 2
7YO 5 2 0 2 1
8YO 6 0 0 1 0
in all 58 7 9 10 12

The Real horse in pictures is Deputy Commander xx (SIM-NAME Non-Of Brief)