stallions      mares       breeding      estate      copyrights  

etryxo-193 s b    c r u s a d o r


3 in 3 spring 2005 I (0,36) - Agave Plate spring 2005 I (0,33) - 3.1.2005 - Agave Park - BIS1, MVA-SERT


Englantilainen täysiveri ori
Carter RG x Farell Monaya Lady
s. 17.8.2004 - 10 vuotias, Strathblane Stable (FIN)
sks 167.5cm, ruunikko

sileät laukat, sprinter/miler (1400m - 1800m)
stats 38: 9-4-5-0 vs 78 150 v€
s% 47% - v% 24%

Oriin omistaa Kimwi., Socrates TBs

1


more of him..

Näin ikään siitoksen puolelle siirtynyt SB Crusador on ehdottomasti Socratesin kultakimpale. "Voisi sanoa että tämä herra on legenda jo eläessään." Kimwi. kertoo. SB Crusador näytti kykynsä radoilla jo varhain voittaen kaksivuotiskaudellaan kolme lähtöä. Kauden loputtua oli pussissa jo hienot 12 500v€ :) Kolmivuotiskaudella Mr. C oli vieläkin parempi, voittaen suurkilpailun 3 in 3 Spring 2005 ajalla 0,36. Oriin hoitaja ja kilpailuttaja, sekä tallin virallisena jockeynä toimiva Mona L. sanookin: "SB Crusador on loistava esimerkki siitä, kuinka iän myötä kehitytään koko ajan paremmaksi." Sanotaan että laukkahevonen on parhaimmillaan nelivuotiaana ja Mr. C todisti, että väite on tosi. Nelivuotiaana ori tuli ja voitti Hamiltonin päälähdön ja myöhemmin suurkilpailun Agave Platen hienosti uudella ennätyksellä tähän lähtöön 0,33. Uransa ori lopetti jo 5 vuotiaana pienien jalkavaivojensa takia. Voisi kuitenkin sanoa että tämä mies tuli, näki ja voitti. :)

Vain pieni osa Crusadorin varsoista on jo kilpaillut radoilla, joten on näkemättäkin selvä ettei oriin periyttämislahjoista voi vielä sanoa mitään. Varsoista Piwinate Tech tosin laukkasi ensimmäisen kilpailunsa hienoon voittoon :) SJ Crusador II aloitti uransa heti USA:ssa, mikä on todella mahtavaa, sijoittuen jo ensimmäisellä kerralla kolmanneksi.

Sakke on omalla hienotunteisella tavallaan oikea mammanpoika, mutta näyttelijänimeltään pelleilijä. Se on myös ori, jolla on erikoisia tapoja ilmaista tylsistymistään. Tämä nimittäin heittelee riimunsa tarpeen tullen toiselle puolelle käytävää ja osaa itse avata karsinansa oven, jonka se on vielä kaiken lisäksi näyttänyt kaikille osaavansa. Ruoka-aikoina ei oriin kanssa kannattaisi olla missään tekemisissä, vaan totea itsekseen että käsky kävi, lähdetään pois. Käytävällä Saken kanssa täytyy olla koko ajan, muuten se ihastuu aivan varmasti tovereidensa karsinoiden oviin ja avaakin ne todella mielellään. Satulointi onkin sitten vaihteeksi vaikeampaa, kun Sakke yrittää aina esittää niin isoa ja mahtavaa, mutta kun satula ja suitset ovat päässä, on tämä lauhkea kuin lammas.

Sakella ratsastaessa voi huomata varsin pian, että tällä kaverilla on lahjoja. Ikinä se ei voi juosta muiden perässä, vaan hakeutuu heti kärjen tuntumaan. Sakella on kuitenkin omat lystinsä myös ratsastaessa ; aina oikealla hetkellä se ensin heittää päänsä ylös ja sitten takapäänsä. Koulutuksensa puolesta Sakke on mitä parhain juoksija jopa pitkille matkoille, mutta koska yritämme pitää tämän hevosen mahdollisimman pitkään elossa, ei sitä rasiteta liikaa.

Kilpailupaikalla ori on kuin kotonaan, tosin vaan yrittää esittää vielä pari kertaa mahtavampaa kuin kotona. Vanhemmat orit ja ruunat se kiertää kiltisti kaukaa, mutta tammoille se jaksaa flirttailla ja huudella. Sakke tuskin vähät välittää on meteliä, vaiko ei, ei sitä kiinnosta kun on niin paljon muuta ihmeellistä. Saken ainoa pelko on lähtökarsinat. Ori ei vain pysty sietämään niiden tuottamaa ahtaanpaikan tunnetta. Avaamaan Sakke on kohtalainen, ei huono eikä hyvä. Paras juoksupaikka tälle oriille olisi varmasti johtavan hevosen vierellä, tai sitten kohtalaisen takana, jolloin kilpailuhalu muita hevosia kohtaan pysyy koko ajan. Ainoa asia mitä tämä ori ei pysty hallitsemaan, on oma vauhti. Se ei osaa säädellä vauhtiaan kunnolla vaan rynnii joko koko matkan tai menee hitaasti liian pitkään. Onneksi Sakke on herkkäsuinen, jolloin sitä pystyy pidättelemään jonkin aikaa ja säätämään itse selästä askelpituuden.

his pedigree

i. Carter RG xx ii. ktk III WW Royal Champ xx
ie. ReD Diamond xx
e. Farell Monaya Lady xx ei. Abaccio xx
ee. Star xx

breeding info and his offspring

SB Crusador astuu tammoja omilla astutuskausillaan, jolloin ori voidaan kuljettaa tamman luo, jolloin tamman omistaja on velvollinen maksamaan matkan kulut. Oriista on saatavilla myös pakastetta. (astutusmaksu 890v€ - keinosiemennys 640v€ - varsamaksu 1 100v€) Otathan huomioon että SB Crusadoristakin saa varsoja vain rajoitettu määrä. Kyselyt sähköpostitse osoitteeseen gotta.get.out@luukku.com


14. huhtikuuta 2005 - o. Novastine Tech xx (Agave´s Ilia)
25. toukokuuta 2005 - t. Piwinate Tech xx (Agave´s Ilia)
25. heinäkuuta 2005 - o. SJ Crusador II xx (Indian's Daughter to Agave)
25. syyskuuta 2005 - t. Spring´s Secret Crusador xx (Little Flower)
25. syyskuuta 2005 - o. Du Waiv Tech xx (Emendei Linue)
14. marraskuuta 2005 - o. CWY Ctibor xx (Agave´s Stamina)
15. marraskuuta 2005 - o. CA Ironbound xx (Heritage)

his stats

season starts 1st 2nd 3rd 4th
2YO 8 3 1 0 0
3YO 14 3 1 0 0
4YO 12 2 2 4 0
5YO 4 0 0 0 0
in all 38 9 4 5 0

SB Crusadorin kilpailut

The Real horse in pictures is Ghataas xx (SIM-NAME SB Crusador) Photos proviced by Troy McKinley