ENGLISH VERSION

VITOMIR PADOVAN
MANEKENSKA KARIJERA

Vito Padovan i Dudo
Šimenc na izboru za
najljepšeg sportaša


poklon za najljepšeg:
slika "Marilyn Monroe" Dimitrija Popovića
Tokom boravka u Italiji sasvim slučajno je počela njegova manekenska priča.
Tvrtka iz Bologne ponudila mu je da snimi kalendar za dijetetski proizvod, nakon čega su uslijedili i drugi pozivi. Ravno iz bazena, bez ikakvih škola ili tečajeva, došao je na manekensku pistu. Radio je godinu dana za Dolce & Gabbanu. Nosio je revije donjeg rublja za Filu, radio je za Benetton i kreatora Carla Pignatellija iz Torina, koji je odijevao talijansku nogometnu reprezentaciju i voditelje talijanske televizije "Canale 5".

Siječnja 2000. proglašen je za najljepšeg hrvatskog sportaša.

26. veljače 2001. u Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti dješavala se Herucova modna revija na kojoj je učestvovao i Vito Padovan a Herucova mu je bila prva revija u Hrvatskoj.
Možete ga vidjeti na TV reklami za kavu "Anamarija". 


Visok je 1,88 m i ima 84 kg.

"Vaterpolo je sport koji ima iznimno puno ženske publike. Je li to zbog naše oskudne odjeće na utakmicama, zbog toga što slovimo kao dobri dečki ili smo najbolje gradjeni sportaši, ne znam. Simpatično mi je kad me proglase najzgodnijim sportašem jer je lijepo u nečemu biti prvi. No bilo bi mi draže da me se isto tako smatra i dobrim vaterpolistom".

 

Prim.w. Ova stranica je data samo informativno jer je ovaj sajt posvjećen isključivo vaterpolu. No, ovaj aspekt Padovanove ličnosti postoji pa je zato i ovdje prisutan.