באר-שבע

"ויקח אברהם צאן ובקר ויתן לאבימלך ויכרתו שניהם ברית. ויצב אברהם את שבע כבשות הצאן לבדהן. ויאמר אבימלך אל אברהם, מה הנה שבע כבשות האלה אשר הצבת לבדנה. ויאמר כי את שבע כבשות תקח מידי בעבור תהיה לי לעדה כי חפרתי את הבאר הזאת. על כן קרא למקום ההוא באר-שבע כי שם נשבעו שניהם. ויכרתו ברית בבאר-שבע ויקם אבימלך ופיכל שר צבאו וישובו אל ארץ פלשתים. ויטע אברהם אשל בבאר-שבע ויקרא שם בשם ה' אל עולם."

"בארץ הנגב התחילה ההיסטוריה היהודית. מכאן באה לעולם הבשורות הגדולות של האמונה באל אחד, של הפרחת השממה ושל השלום בין העמים". אליהו נאוי.


האשל הפך להיות סמלה הרשמי של באר-שבע, אבל האייקון הלא רשמי שלה הוא הגמל. למען האמת גמלים לא נראו בבאר-שבע זה עידנים, ואפילו הגמל המופיע בתמונה צולם באחד ממאהלי הבדואים שמקיפים את העיר והובא אחר כבוד (דהיינו פוטומונטאז') לפתחו של קניון הנגב - הבניין המייצג יותר מכל את התרבות העכשווית של באר-שבע. הווה מול עבר.

אבל באר-שבע אינה רק היסטוריה וקניונים. באר-שבע היא הבית של למעלה ממאתיים אלף נפש שנטעו בה יתד. ובאר-שבע היא בירתו של החבל הגדול ביותר במדינת ישראל, חבל הנגב. אבל למרות זאת יש רבים הסבורים שבבאר-שבע התחליף למונית זה גמל וכל מה שדרומה לקרית-גת זה פלסטין…

אז למען כל מי שאוהב את באר-שבע ורוצה להעיף מבט נוסף על המקומות שאולי ראה מחלון המכונית אבל לא מצא את הזמן לעצור ולהביט, וגם למען כל המתן וילנאים באשר הם, הרי מבט חטוף על באר-שבע.


האתר של באר-שבע מכיל את הדפים הבאים:

העידן החדש
אוניברסיטת בן גוריון
המרכז הרפואי סורוקה
בתי כנסת בבאר-שבע
בית יד לבנים
עיריית באר-שבע
כיכר העיר
הסימפונייטה והקונסרבטוריום
רחוב סמילנסקי
קריית הממשלה
בניין בנק הפועלים
הספריה העירונית
קולנוע אורות
העדה האתיופית
הבדואים
באר-שבע העתיקה
ההיסטוריה של באר-שבע
האקלים של באר-שבע

סיור באתרים מעניינים בבאר-שבע

התקופה התורכית
בית המושל
הגשר הדרומי
תחנת הרכבת
בית הספר לילדי הבדווים
המסגד הראשי מימי הטורקים

המנדט הבריטי

באר-שבע ממעוף הציפור - תערוכת צילומים של אריק שניר



כתבו ליוצרי האתר


(C) כל הזכויות שמורות

This page hosted by
Get your own Free Home Page