CSEREHÁT - SZÉKELYUDVARHELY
-Dokumentumok-

A csereháti események összefoglalója 1997. október 2-ig
 
Az adományozó Basel Hilft egyesület elnöke, Cyrill Bürgel, valamint a bukaresti ARIS INDUSTRIE Rt. vezérigazgatója, Aristide Roibu üzlettársak.Az OMEGA PRODINVEST Rt.-ben, mely egy idő után átvállalta a csereháti beruházás finanszírozását.
 
A csereháti építkezés engedélyezésének kéréseit a gyergyószentmiklósi Szent Miklós Egyesület nevében írták. Erről azonban kiderült, hogy az egyesület vezetése mit sem tudott.
 
Az építkezési engedélyt ugyanaz a Gavrila Ion kezdeményezi az ARIS INDUSTRIE Rt. nevében, mint aki felhatalmazás nélkül a Szent Miklós Egyesület nevében indította el az engedélyezési procedúrát.
 
A 3-as számú Határozat, mellyel a Városi Tanács arról dönt, hogy bérbeadja földterületét a székelyudvarhelyi fogyatékos gyermekek csereháti kisegítő iskolájának építésére.
 
A területbérbeadási szerződés, melyben 99 évre adja bérbe területét a székelyudvarhelyi önkormányzat kisegítő iskola építésére.
 
Az ajándékozási szerződésben a főkivitelező ARIS INDUSTRIE Rt. a csereháti ingatlant a Szeplőtelen Szív Kongregációnak adományozza.
 
Az önkormányzat elhatározza, hogy felfüggeszti a csereháti építkezést.
 
Büntető jegyzőkönyvek, melyek az ARIS INDUSTRIE és az ASCO építkezési vállalat kihágásait rögzítik.
 
Bírósági elnöki rendelet, melyben felfüggesztik a csereháti építkezést.
 
Văcăroiu féle 1346-os Kormányhatározat, mellyel a város területét a görög-katolikus érsekségnek adják használatba. Ugyanitt a Vacaroiu határozatot érvénytelenítő Ciorbea kormányhatározat is megtalálható.
 
A marosvásárhelyi táblabíróság jogerős ítélete, melyben érvénytelenítik az udvarhelyi bírósági elnöki rendeletet az építkezés leállításáról. Ugyanitt megtalálható az 1997. december 9-i végrahajtói jegyzőkönyv, mely az ítélet végrahajtását bizonyítja.
 
Az 1997. december 4-én hozott 69-es számú határozatában a székelyudvarhelyi önkormányzat egyetért és jóváhagyja a polgármester, alpolgármester, valamint jegyző eddigi Csereháttal kapcsolatos intézkedéseit. Erre az őket ért rendőrségi zaklatások miatt volt szükség.
 
Szándéknyilatkozat, melyet 1997. december 15-én írt alá a székelyudvarhelyi önkormányzat, Szász Jenő polgármester, az ARIS INDUSTRIE Rt. ügyvezetője Aristide Roibu, a Szeplőtelen Szív Kongregáció képviselői, valamint a kerekasztal szervezői: a román Helsinki Bizottság, valamint a Pro Európa Liga. Megállapodás történt arról is, hogy 90 napon belül ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a felek.
 
Jelentés: A Kisebbségügyi Minisztérium munkatársának jelentése az 1997. december 15-i kerekasztaltárgyalásról
 
 

Dokumentumok | Archív | Friss hírek | Fotók | Tiltakozások, felhívások | Üzenetek | Sajtószemle | Vissza a kezdőlapra


This page hosted by
Get your own Free Home Page