Rawatan Barah dan Ketumbuhan Akupunktur dan Akar Kayu untuk Barah dan Ketumbuhan ,rawatan Barah dan Ketumbuhan ,Barah dan Ketumbuhan, Rawatan Alternatif untuk Barah darah,hati,payudara Herba lain-lain
" The Tole " Pusat Perubatan Herba Dan Akupunktur

 

Laman Utama

Pengenalan

Berita Terkini

Jerawat (ACNE)

ADD

ADHD

Angina Pektoris

Aplastic Anemia

Sindrom Asperger

Barah Payudara

Bronkitis Kronik

Kanser Prostat

Dimentia(Nyanyuk)

Disleksia

Epilepsi

Gout

Keguguran Rambut

Sakit Jantung

Kolesterol Tinggi

Akupuntur/Herba

Asma / Lelah

Alahan

Anaemia

Autisme

Awet Muda

Barah/Tumor

Barah Rahim

Darah Tinggi

Kencing Manis

Endometriosis

Putus Haid(Menopause)

Hepatitis

Hepatitis B

Insomia

Jaundis (Demam Kuning)

Sindrom Kaki Resah

Kardiovascular

Kayap

Migrain

Rawatan

Sakit Belakang(Slip Disc)

Sakit Kepala (Cluster)

Schizophrenia

Seks

Sinus /Resdung

SLE

Talasemia


Rundingan

 

Barah Dan Ketumbuhan - Malaysia

Barah di kaitkan sengan ketumbuhan atau tumor yang memberi kesan buruk kepada badan. Terdapat pelbagai jenis barah diantaranya :

- Kulit (Melanoma)
- Darah (leukemia)
- Kelenjar (lymphoma)
- Payudara
- Usus
- Rahim

Penyakit ini mudah merebak dari satu organ ke organ yang lain di dalam badan sekiranya tidak di rawat dengan segera.Barah boleh di kategorikan kepada beberapa tahap bergantung kepada tahap penyebarannya(metastasis). Rawatan segera mampu mengurangkan risiko penyebaran ke organ lain dalam badan.Selain pembedahan rawatan radioterapi atau kemoterapi di lakukan bagi mengawal sel barah daripada merebak.

cara hidup sering di kaitkan dengan penyakit ini, oleh itu kita boleh menjauhi barah sekiranya menitik beratkan soal kesihatan diri dan persekitaran. Antara perkara-perkara yang mampu untuk mengurangkan risiko barah ialah :

- Berhenti merokok.Merokok merupakan penyebab utama barah paru-paru, mulut dan beberapa organ lain.
- Kurangkan Berat Badan.Berat badan yang berlebihan juga menjadi penyebab kepada barah antaranya barah uterin.Ini kerana kegemukan biasanya di kaitkan dengan lemak dan menyebabkan estrogen dalam darah bertambah.
- Lakukan Senaman.Senaman mampu mencegah penyakit jantung dan tulang namun senaman yang berlebihan juga tidak di galakkan.
- Pemakanan juga menyumbang kepada masalah barah. Pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan di katakan mampu mencegah barah kerana terdapat bahan yang di namakan psitokemia yang mempunyai keupayaan mencegah barahh secara semulajadi.
- Karsinogen yang berlebihan dalam badan mampu menyumbang kepada barah terutama barah usus dan prostat. Karsinogen merupakan kompenen yang banyak terdapat didalam daging. Oleh itu pengambilan daging dalam pemakanan seharian haruslah di kurangkan.
- Alkohol atau minuman keras juga menjadi pendorong kepada barah.

Rawatan THE TOLE - Malaysia

Di pusat rawatan kami, kami menyediakan rawatan akupuntur dan herba khusus untuk merawat barah. Pengambilan ubatan herba mampu membantu membuang toksin di dalam badan. Akupuntur di jalankan untuk mengimbangi kembali qi di dalam badan. Dengan pengalaman yang luas dalam merawat penyakit barah ini Master Leong telah banyak membantu memulihkan kembali sistem imunisasi badan dan seterusnya mencegah sel barah daripada merebak.

Laman Utama The Tole:
Rawatan Untuk Koma Dan Kes:
Rawatan Hiper Aktif.:
Rawatan Permasalahan Wanita:
Kaedah The Tole Untuk Merawati Autism.:
Kaedah The Tole Untuk Merawati Cerebral Palsy.:

 

 


The Tole

Email :

tole88@gmail.com

Atau

Hubungi kami 

603-21418370/21451671

Di alamat

( Utama )

Lot  4.08 & 4.10 , Tingkat 4  Menara KH (Menara Promet) Jln Sultan Ismail 50250 Kuala Lumpur