Rawatan talasemia Akupunktur dan Akar Kayu,rawatan talasemia,Kurang Darah dan Platlet darah dan Hameglobin rendah,Rawatan talasemia Alternatif Herba lain-lain
" The Tole " Pusat Perubatan Herba Dan Akupunktur Menara KH (Menara Promet), Jalan Sultan Ismail Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur Malaysia

 

Laman Utama

Pengenalan

Berita Terkini

Jerawat (ACNE)

ADD

ADHD

Angina Pektoris

Aplastic Anemia

Sindrom Asperger

Barah Payudara

Bronkitis Kronik

Kanser Prostat

Dimentia(Nyanyuk)

Disleksia

Epilepsi

Gout

Keguguran Rambut

Sakit Jantung

Kolesterol Tinggi

Akupuntur/Herba

Asma / Lelah

Alahan

Anaemia

Autisme

Awet Muda

Barah/Tumor

Barah Rahim

Darah Tinggi

Kencing Manis

Endometriosis

Putus Haid(Menopause)

Hepatitis

Hepatitis B

Insomia

Jaundis (Demam Kuning)

Sindrom Kaki Resah

Kardiovascular

Kayap

Migrain

Rawatan

Sakit Belakang(Slip Disc)

Sakit Kepala (Cluster)

Schizophrenia

Seks

Sinus /Resdung

SLE

Talasemia


Rundingan

 

Talasemia " THE TOLE " - MALAYSIA

Talasemia adalah penyakit yang biasanya di warisi daripada gen ibu atau bapa.Ia juga merupakan sejenis penyakit anaemia. Kebarangkalian untuk anak menghidap talasemia adalah 1/4, walaupun ibu bapa tidak menghidap penyakit anaemia.Bagi pesakit talasemia, ia tidak dapat menghasilkan hemoglobin yang normal iaitu bahan yang mrnghasilkan warna merah dalam sel darah merah dan juga merupakan bahan yang membawa oksigen ke seluruh badan.Perubahan yang dapat di lihat bagi kanak-kanak yang menghidap talasemia ialah kelesuan, tidak bermaya dan bahagian abdomen akan membesar di sebabkan pembesaran limpa dan hati yang tidak seragam. Ini adalah di antara tanda-tanda yang biasa dan terdapat beberapa tanda lain seperti kaki, tangan, lidah dan bibir pucat, kelesuan yang keterlaluan, tidak mempunyai selera atau hilang selera makan dan sesak nafas.

Jenis-Jenis Talasemia

Talasemia terbahagi kepada tiga jenis iaitu: 

Talasemia major atau lebih di kenali sebagai Cooley's anemia iaitu bersempena nama doktor yang pertama menjumpai penyakit ini pada tahun 1925.

Talasemia intermedia, Cooley's anemia yang sederhana. 

Talasemia minor,bagi penghidap talasemia jenis ini ianya tidak mempunyai gejala tetapi terdapat perubahan dalam darah.


UJIAN MENGENAL PASTI TALASEMIA? 

Biasanya Ujian darah dan kajian genetik keluarga di jalankan bagi membolehkan seseorang itu di kenalpasti sama ada mempunyai talasemia atau hanya pembawa.

GEJALA DAN KESAN 

Bagi kanak-kanak yang menghidap talasemia major sewaktu kelahiran mereka sihat dan tidak menunjukkan sebarang tanda. Tetapi mereka mula menunjukkan tanda seawal usia 6 bulan.Mereka kelihatan letih dan pucat. Selera makan juga berkurangan dan perut membengkak di sebabkan pembesaran hati dan limpa.Tanda atau gejala lain yang biasanya kelihatan ialah:

- Pembesaran agak perlahan
- Jaundis
- Tulang nipis dan rapuh (sekiranya tiada rawatan di berikan)
- Permukaan tulang berubah
- Penyakit jantung

Rawatan THE TOLE NEURO AKUPUNTUR - MALAYSIA

Kebiasaannya bagi kes yang di rujuk di hospital, darah pesakit akan di uji dan dan pemindahan darah akan di lakukan untuk mengelakkan kesan yang lebih buruk terjadi. Tetapi bagi rawatan yang di jalankan di pusat akupunktur kami ialah hanya memerlukan rawatan akupunktur dan herbal. Setelah di kenalpasti penyakit, Master Leong akan melakukan rawatan akupunktur yang di kenali sebagai neuro akupunktur The Tole. Rawatan ini adalah untuk mengimbangi kembali 'qi' dalam badan dan seterusnya menyelesaikan masalah yang di hadapi pesakit.

Rawatan ini hanya mengambil masa selama 1/2 jam bagi satu sesi rawatan dan jangkamasa rawatan bergantung kepada pesakit itu sendiri. Bagi setiap pesakit jangkamasa rawatan adalah berbeza bergantung kepada tahap kesihatan organ-organ lain. 

Laman Utama The Tole:
Rawatan Untuk Koma Dan Kes:
Rawatan Hiper Aktif.:
Rawatan Permasalahan Wanita:
Kaedah The Tole Untuk Merawati Autism.:
Kaedah The Tole Untuk Merawati Cerebral Palsy.:

 

 


The Tole

Email :

tole88@gmail.com

Atau

Hubungi kami 

603-21418370/21451671

Di alamat

( Utama )

Lot  4.08 & 4.10 , Tingkat 4  Menara KH (Menara Promet) Jln Sultan Ismail 50250 Kuala Lumpur