Rawatan sakit belakang Akupunktur dan Akar Kayu,rawatan slipped disc backache pain herba,Rawatan Alternatif Herba sakit belakang lain-lain
" The Tole " Pusat Perubatan Herba Dan Akupunktur Menara KH (Menara Promet), Jalan Sultan Ismail Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur Malaysia

 

Laman Utama

Pengenalan

Berita Terkini

Jerawat (ACNE)

ADD

ADHD

Angina Pektoris

Aplastic Anemia

Sindrom Asperger

Barah Payudara

Bronkitis Kronik

Kanser Prostat

Dimentia(Nyanyuk)

Disleksia

Epilepsi

Gout

Keguguran Rambut

Sakit Jantung

Kolesterol Tinggi

Akupuntur/Herba

Asma / Lelah

Alahan

Anaemia

Autisme

Awet Muda

Barah/Tumor

Barah Rahim

Darah Tinggi

Kencing Manis

Endometriosis

Putus Haid(Menopause)

Hepatitis

Hepatitis B

Insomia

Jaundis (Demam Kuning)

Sindrom Kaki Resah

Kardiovascular

Kayap

Migrain

Rawatan

Sakit Belakang(Slip Disc)

Sakit Kepala (Cluster)

Schizophrenia

Seks

Sinus /Resdung

SLE

Talasemia


Rundingan

 

Sakit Pinggang atau Sakit Belakang (Slip disc)

Secara umumnya, sakit pinggang atau sakit belakang ini sukar di kenalpasti punca sebenar kerana ia bukan hanya melibatkan bahagian pinggang atau belakang.Kebiasaanya golongan yang terdedah kepada penyakit ini ialah golongan yang berumur, ini kerana pada usia ini badan semakin lemah,  tulang dan sesendi mudah terseliuh. Kebiasaannya, ia berlaku di sekitar bahagian tengkuk hingga ke punggung.Ini di sebabkan tulang belakang merupakan anggota penting bagi menyokong dan memberi kekuatan kepada badan. Sekiranya ia lemah maka mudah di serang sakit belakang atau sendi.

Merujuk kepada pengalaman, bagi pesakit yang menghidap penyakit ini kebiasaannya pernah mengalami kemalangan, jatuh, membuat kerja berat yang memerlukan banyak tenaga atau peningkatan usia. Bagi pesakit yang mendapatkan rawatan di sini, selepas di periksa dan di diagnosis oleh Master Leong, rawatan akupunktur akan di lakukan.Jarum akupunktur akan di cucuk ke tubuh pesakit melalui titik-titik akupunktur yang telah di kenalpasti semasa diagnosis tadi untuk membenarkan aliran tenaga berlaku. Tempoh rawatan biasanya bergantung kepada tahap penyakit, tempoh masa di hidapi, sejarah penyakit, tahap kesihatan organ lain dan beberapa faktor lain. Ini kerana ianya bergantung kepada individu itu sendiri. Bagi sesetengah pesakit mereka telah sembuh dengan 3 atau 4 kali rawatan dan pengambilan ubat herba yang di sediakan dan sesetengahnya pula mengambil masa yang lama.

Di The Tole kami menyediakan perkhidmatan rawatan akupunktur dan herba yang  mampu memberi kepuasan kepada anda dalam menangani permasalahan anda. 

Laman Utama The Tole:
Rawatan Untuk Koma Dan Kes:
Rawatan Hiper Aktif.:
Rawatan Permasalahan Wanita:
Kaedah The Tole Untuk Merawati Autism.:
Kaedah The Tole Untuk Merawati Cerebral Palsy.:

 

 


The Tole

Email :

tole88@gmail.com

Atau

Hubungi kami 

603-21418370/21451671

Di alamat

( Utama )

Lot  4.08 & 4.10 , Tingkat 4  Menara KH (Menara Promet) Jln Sultan Ismail 50250 Kuala Lumpur